Corona – Trygghet med Active Ski!

Active Ski Travel är engagerade i pandemin och arbetar kontinuerligt för att anpassa programmet till bästa möjliga för vintern 2021. Vi har många återkommande gäster och för oss är det viktigt att vi kan erbjuda de mest Corona-anpassade resorna med de allra kundvänligaste avbokningsvillkoren.

 • Active Ski erbjuder branschens bästa avbokningsvillkor till Alperna med fri avbokning och full återbetalning ända fram till 15 dagar före utresa om man vill dra sig ut p.g.a. Corona-oro. Läs mer >>.
 • Om UD avråder från resa till någon region får kunden hela beloppet tillbaka ända fram till avresa.
 • Active Ski är den arrangör resor som har flest resor inom Sverige. I vinter har vi tagit in 4 nya i vårt program – Läs mer om våra resor inom Sverige >>.
 • Active Ski erbjuder 3 resmål; Riksgränsen, Björkliden och Åre med tåg i egna kupéer (3-bädds och 6-bäddskupéer) för slutna sällskap hela vägen fram till hotellet på skidorten.
 • Till Hemavan reser vi med flyg ända fram till skidorten med gångavstånd till hotellet.
 • Kittelfjäll och Riksgränsen är små skidorter med stora möjligheter för lättillgänglig offpiståkning långt bort från liftköer och trängsel i backen. För att inte tala om vår unika resa till Stora Blåsjön där anläggningen öppnar upp hela skidområdet endast för våra gäster (max 50 deltagare) under en helg.
 • För våra resor med komfortbussen är det rejält mer avstånd till sätesraderna jämfört med övriga bussar i samma storlek och modell. Dessutom har Active Ski reducerat antalet gästplatser med 20% till max 50 platser så att det finns möjlighet för sällskap att köpa loss tomsäten för ännu mer distans till andra resenärer på bussen. Vill du veta mer hur vi arbetar för att Corona-säkra incheckning och transporten tillsammans med vår partner Ekman buss, läs mer här >>.
 • På våra specialresor >> Tatra Freeride, Lofoten by boat och Cat Ski Makedonien (nyhet) reser man i mindre sällskap och åker med guide hela perioden. Privat transfers från/till flygplatsen och under vistelsen lever man i bubblan med guiden och de andra deltagarna.
 • På resan Lofoten by boat har vi haft direktkontakt med de smittskyddsläkarna på norska Helsodirektivet och fått skriftligt bekräftat att vi kan genomföra avgångarna då vi lever ”plomberat” från omvärlden på vår båt och toppturar med guide i Lofoten under hela vistelsen.
 • I rådande stund kikar vi på ett helt nytt exklusivt paket med bergsguider och max 6 deltagare per resa där vi bor ”plomberat” på Narvik Mountain Lodge uppe på fjället. Resan innehåller guidade toppturer med fjordkontakt i Norge i kombination med liftbunden offpistskidåkning på svenska sidan i Riksgränsen och/eller på offpisberget Noulja med möjlighet att skräddarsy resan för slutna sällskap. Precis som för resan ”Lofoten by boat” har vi fått klartecken på att genomföra den här resan av smittskyddsläkarna på norska Helsodirektivet.
 • Active Ski Travel erbjuder som ett tillägg ERV:s avbeställningsskydd >> som nu även gäller för insjuknande av Covid-19.

Active Ski Travel är ett stabilt bolag sedan drygt 20 år tillbaka med högsta kreditvärdighet.

 • Active Ski travel har lagstadgade resegarantier hos Kammarkollegiet sedan verksamheten startade 1999/2000, läs mer >>
 • Active Ski Travel är stabilt företag med sedan flera år i sträck har högsta kreditvärdighet UC Guld >> med Riskklass 5 vilket innebär 99,76 % eller större sannolikhet till överlevnad, läs mer >> 
 • Läs mer om Active Ski Travels välskötta bolag och nyckeltal för de 5 senaste åren på allabolag >>. Även räkenskapsåret 2019/2020 visar på positivt resultat trots pandemins intåg i mars.
 • Självklart ligger det största ansvaret hos varje individ att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer >>. Förutom de rekommendationerna har varje skidanläggning gjort ytterligare åtgärder för att utesluta och begränsa smittspridning som vi rekommenderar att alla följer.

Vi arbetar ständigt för att hitta nya bra, smarta och anpassade resor efter rådande förutsättningar för dig –
Håll hela tiden utkik efter nya alternativa resor!