Skip to main content

Explore Honshu

Skicka förfrågan

Fakta

Max antal deltagare12 per resa
Antal guider2 per resa
Antal skidorter4-6 st
Snöfall per år12-15 meter

Till Japans störta ö, Honshu, erbjuder Active Ski resan Explore Honshu. Det är en ”guide inclusive resa” där vi kombinerar det bästa av Hakuba-regionen med mindre kända orten Madarao.

Vi bor 3 nätter med ski in/ski out läge i Madarao och 4 nätter i Hakuba där vi har tillgång till hela Hakuba Valley (9 skidorter). Under 6 av de 7 skiddagarna ingår det offpistguidning. I första hand bjuds det på offpiståkning i gles skog de dygn det snöat mycket, vilket det gör väldigt ofta. De dagar det inte snöar gör våra guider vad de kan för att ändå hitta så bra snö som möjligt, vilket de är riktigt bra på. Dessa dagar är stighudar ett måste för att kunna hitta orörd snö!

 

Skidåkningen Explore Honshu

Hakuba och Madarao erbjuder lössnöåkning i gles skog av yppersta världsklass!

Madaraos fördel är att det är relativt lite folk ute i offpisten samt att åken ofta leder tillbaka in i liftsystemet vilket gör att man hinner med många åk på en dag. I Madarao är det bekvämt, förutom ski in ski out access så startar de flesta åken direkt från liften eller efter en kortare hike/tur. En av dagarna i Madarao gör vi en dagsutflykt med våra guider till Myoko som är ett riktigt stort skidområde med bra möjligheter till offpist om man har koll på vart man ska ta åka.

Hakuba är känt över hela världen för sin offpist, vi bor i Hakuba med det största och högsta skidområdet med över 1000 fallhöjdsmeter Happo One som hemmaberg. Vi har acess till 9 skidområden varav ca hälften är av intresse för att hitta den bästa snön och offpiståkningen för dagen. Den mesta av skidåkningen sker i gles skog och där är mytomspunna Hakuba Cortina ett givet inslag. I Happo One erbjuds skidåkning även ovanför trädgränsen och när det är bra sikt så tar våra erfarna  certifierade bergsguider med er  magiska åk. TusgaikeGoryu och Hakuba 47 är andra skidorter med storslagen backcountry skiing och här kan guiderna visa er de bästa linjerna.

När det inte har snöat på några dagar plockar våra guider fram sina ess i rockärmen och tar med er på enklare turer i backcountryterräng för att finna orörd snö. De turer vi gör utgår oftast från liftavstigningen och vi går iväg för att komma åt de bästa åken för dagen. Det är inga långa turer och har man aldrig gått på stughudar förut hjälper våra guider er igång med tips och trix. De dagar det snöar kör vi naturligtvis liftburen offpiståkning i första hand.

Notera att det är ett krav att samtliga gäster har med sig egen säkerhetsutrustning i form av transceiver, spade och sond samt lavinryggsäck (airbag) samt stighudar och skidor som har bindning med lös häl för att delta på offpistguidningen.

Varför Explore Honshu?

Denna resa vänder sig till dem som vill ha en bekväm resa där mycket ingår i paketet och där de erfarna europeiska bergsguiderna tar ansvar för att få ut den bästa skidåkningen för varje dag (det är inte lätt att hitta på egen hand). Det enda man behöver tänka på är att packa sina saker och kliva på flyget. Från det att ni landar i Tokyo är skidåkningen det enda ni behöver fokusera på – Vi löser alla praktiska detaljer. Ni får uppleva flera skidorter men då vi bara bor på två olika hotell behöver ni inte oroa er för att det kommer kännas stressigt.

Då skidåkningen sker i grupper med max 6 deltagare är det viktigt att de som åker på denna resan är duktiga skidåkare.

Under våra resor till Japan där guidning ingår åker vi nästan uteslutande offpist i skog. Det är förhållandevis lättåkt skog med en generellt snäll lutning, men man ska inte boka dessa resor om man är nybörjare eller har dålig kondition. Det är viktigt för säkerheten och för alla deltagares upplevelse att grupperna är jämna och att alla som bokar dessa resor är goda skidåkare, har en god kondition och är friska. Man bör vara van vid att åka i skog och kunna åka i varierande terräng och i djup lössnö.

Karta

[ Stäng ]
Sök