Ett puderparadis

Hakuba Sol & Djup sol

Vybild Madarao

Madaro - Åkning i gles skog

Honshu Kombo

På grund av rådande pandemi kan vi inte erbjuda några resor till Japan vintern 20/21. Vi ser fram emot att återigen kunna erbjuda resor till Japan vintern 21/22.

Till Japans störta ö, Honshu,erbjuder Active Ski resan Honshu Kombo för 6:e året i sträck. Det är en ”guide inclusive resa” där vi kombinerar det bästa av Hakuba-regionen med mindre kända orten Madarao. Vi bor 4 nätter med ski in/ski out läge i Madarao och 4 nätter i Hakuba Echo Land där vi har tillgång till hela Hakuba Valley (10 skidorter). Under 6 av de 8 skiddagarna ingår det offpistguidning. I första hand bjuds det på grym offpiståkning i gles skog de dygn det snöat mycket, vilket det gör väldigt ofta. De dagar det inte snöar gör våra guider vad de kan för att ändå hitta så bra snö som möjligt, vilket de är riktigt bra på. Dessa dagar är stighudar ett måste för att kunna hitta orörd snö!


Denna resa kräver att man är en god skidåkare. Man skall ha erfarenhet av offpist skidåkning och kunna åka obehindrat i skogsterräng. Behärskar du offpiståkning i djup snö är detta en drömresa, men är du nybörjare utanför pisten och prioriterar pist och sol före djupsnö är detta inte resan för dig

Skidåkningen

Hakuba och Madarao erbjuder lössnöåkning i gles skog av yppersta världsklass!

Madaraos fördel är att det är relativt lite folk ute i offpisten samt att åken ofta leder tillbaka in i liftsystemet vilket gör att man hinner med många åk på en dag. I Madarao är det bekvämt, förutom ski in ski out access så startar de flesta åken direkt från liften eller efter en kortare hike/tur. En av dagarna i Madarao gör vi en dagsutflykt med våra guider till Myoko som är ett riktigt stort skidområde med bra möjligheter till offpist om man har koll på vart man ska ta åka.

Hakuba är känt över hela världen för sin offpist, vi bor centralt i Hakuba där hemmaberget heter Happo One som är ett av de största skidsystemen i Japan och som också var värd Vinter-OS 1998. Här har vi tillgång till 10 skidområden i vårt liftkort varav ca hälften är av intresse för att hitta den bästa snön och offpiståkningen för dagen. Förutom Happo One som erbjuder drygt 1 000 fallhöjdsmeter och även åkning ovanför trädgränsen är Hakuba Cortina skogsskidåkning ett måste. Tusgaike, Goryu och Hakuba 47 är också väldigt bra och kanske våra guider har något mer att plocka fram när du väl är på plats

När det inte har snöat på några dagar plockar våra guider fram sina ess i rockärmen och tar med er på enklare turer i backcountryterräng för att finna orörd snö. De turer vi gör utgår oftast från liftavstigningen och vi går iväg för att komma åt de bästa åken för dagen. Det är inga långa turer och har man aldrig gått på stughudar förut hjälper våra guider er igång med tips och trix. De dagar det snöar kör vi naturligtvis liftburen offpiståkning i första hand.

Notera att det är ett krav att samtliga gäster har med sig egen säkerhetsutrustning samt stighudar och skidor som har bindning med lös häl för att delta på offpistguidningen.

Boende

När vi bor på Madarao Kogen Hotel ingår middag i paketet och när vi bor i Hakuba så passar vi på att äta a’ la carte ute på ett flertal av de bra restauranger som finns i byn. Onsen (varma källbad) är ett viktigt inslag i japan-resan också, i Madarao finns det Onsen på hotellet och i Hakuba finns det flera utsökta Onsen man kan besöka i området om man vill.

Ett vanligt skiddygn under resan består av offpiståkning tillsammans med våra guider (6 dagar) eller på egen hand (2 dagar), nedvarvning med onsenbad, middag på hotellet eller ute på restaurang innan det är dags att sova så man är fin form till nästa puderdag.

Sammanfattning – Honshu Kombo

Våra Honshu Kombo paket är ”Guide Inclusive” paket. Vi flyger med Finnair via Helsingfors till Tokyo/Narita. Här väntar en transfer på 5-6 timmar. Efter 8 dagar i lössnön bor vi sista natten nära flygplatsen för att få en god nattsömn innan resan tillbaka till Skandinavien. För de som vill förlänga resan med några dagar i Tokyo så är det möjligt.

I paketet ingår:

 • Flygresa enligt resplan ovan
 • Handbagage 8 kg, en Incheckad resväska á 23 kg samt en skid- eller snowboardväska á 23 kg
 • Samtliga transporter till och från flygplats och till de olika skidorterna
 • Liftkort 8 dagar på alla skidorter (Madarao, Myoko, Happo One, Hakuba Cortina, Tsugaike, Hakuba 47, Goryu)
 • Offpist-guidning 6 dagar
 • Boende på Madraro Kogen Hotel*** under 4 nätter inklusive halvpension (frukost + middag)
 • Boende på The Shakespeare Hotel*** i Hakuba under 4 nätter inklusive frukost
 • Tillträde till hotellets Onsen/Wellness i Madarao
 • Boende på flygplatshotell Narita Tobu*** en natt (dag 9)
 • Reseledartjänster från Active Ski under vistelsen
 • Skriftlig reseguide Honshu Kombo inför resan från Active Ski Travel

Tillägg

 • Förläng din resa med eventuellt stopp i Tokyo eller med mer skidåkning på valfri ort (hotell bokas på egen hand).

Varför ska jag välja Honshu Kombo?

Denna resa vänder sig till dem som vill ha en bekväm resa där mycket ingår i paketet och där de erfarna guiderna tar ansvar för att få ut den bästa skidåkningen för varje dag (det är inte lätt att hitta på egen hand). Det enda man behöver tänka på är att packa sina saker och kliva på flyget. Från det att ni landar i Tokyo är skidåkningen det enda ni behöver fokusera på – Vi löser alla praktiska detaljer. Ni får uppleva flera skidorter men då vi bara bor på två olika hotell behöver ni inte oroa er för att det kommer kännas stressigt.

Då skidåkningen sker i grupper om 6-8 personer är det viktigt att de som åker på denna resan är duktiga skidåkare.

Under våra resor till Japan där guidning ingår åker vi nästan uteslutande offpist i skog. Det är förhållandevis lättåkt skog med en generellt snäll lutning, men man ska inte boka dessa resor om man är nybörjare eller har dålig kondition. Det är viktigt för säkerheten och för alla deltagares upplevelse att grupperna är jämna och att alla som bokar dessa resor är goda skidåkare, har en god kondition och är friska. Man bör vara van vid att åka i skog och kunna åka i varierande terräng och olika förhållanden.

Active Ski Travel har ingen möjlighet att erbjuda ytterligare guider eller ge ersättning om man inte har den nivå eller kondition som krävs på plats. Active Ski Travel reserverar sig rätten att utesluta eventuella personer som inte håller den nivå som krävs för att följa med gruppen.

Fakta Honshu Kombo

 • Deltagare:
  14 per resa
 • Guider:
  2 per resa
 • Antal skidorter:
  4-6
 • Avgångar:
  3
 • Snödjup/snitt/5år:
  245-320 cm
 • Temp jan-feb
  -2 dal/-8 topp
0