Kaprun

Översikt Kaprun

Vid foten av Kitzsteinhorn glaciären i Österrike ligger Kaprun. Den lilla skidbyn har allt man behöver under en skidresa.  Från prisvärda restauranger och härlig afterski till grym bra skidåkning och välfungerande liftar. Kaprun är en kommun i distriktet Zell am See vilket möjliggör åkning i Zell am See systemet. Kitzsteinehorns skidområde nås genom glaciärbanan Gletscherbahn vilket kan ta åkare upp till 3 000 m ö.h vilket gör Kaprun till en mycket snösäker destination i Österrike.

Active Ski Travel erbjuder skidresor till Kaprun på förfrågan för grupper på minst 6 personer. Skicka in en förfrågan så återkommer vi med ett förslag inom kort. 

Skidåkning i Kaprun

Kitzsteinhorn glaciären ger snösäkerhet från hösten och långt in på sommaren. På vintern har man tillgång till åkning  på både på Kitzsteinhorn glaciären och Schmittenhöhe med fin natursnö och breda fina pister. Här finns flera långa röda och blå pister samt ett par svarta pister. Glaciären erbjuder 41 km pist med en fallhöjd på 2112 meter. Toppen är 3020  meter över havet, vilket ger långa fina åk ner till byn. Från och med vinter 19/20 är Kapruns husberg Maiskogel och glaciärsystemet Kitzteinhorn sammanslaget, dessutom att Saalbach-Hinterglemm nu ingår i detta enorma skidsystem.

Kaprun har alla olika typer av terräng och utmanar åkare från samtliga nivåer. Är det sol och bra väder ska ni ta er högst upp på Kitzsteinhornglaciären där det finns gott om offpistmöjligheter för freerideåkare. Väl uppe på toppen finns det en panorama balkong som sträcker sig ut bland begen och som tillåter besökare att se overkligt långt bort på horisonten.

Är snö, fallhöjdsmeter och bra skidåkning viktigt är Kaprun en ort att rekommendera. Dessutom är det en skidort som är familjevänlig med breda och långa pister utan stökiga afterski klubbar mitt i backarna.

Zell am See ingår också i liftkortet vilket resulterar att en utflykt dit är ett måste, det är dock en busstur på cirka 20-30 minuter dit.

Byn

Kaprun-Kitzsteinhorn är kanske inte en av de mest välkända skidorterna i Alperna, men absolut en av de mysigaste. Kullerstensgränder och pittoreska små torg byter av varandra. I byn finns ett lagom utbud av restauranger, barer med skön afterski och en del butiker. Till skillnad från andra skidortsgiganter i Österrike har Kaprun behållit sin charm och härliga atmosfär genom att profilera sig som en klassisk by. Byn Kaprun har ett internationellt kulturellt rykte, mycket på grund av slottet. Det renoverades 1975 och används aktivt till olika tillställningar och events vintertid såväl som sommartid. Prioriterar man nattliv och röjig afterski bör man kanske söka sig till andra sidan av dalen och Zell am See.

Tauern Spa är ett av Österrikes största spaområden och ett måste om man besöker Kaprun. Med hela 20 000 m2, 11 utomhus- och inomhuspooler, bastuvärld och rutschkanor har hela familjen en komplett relaxupplevelse efter en lång dags skidåkning.

Längdåkning

Vill man varva alpin skidåkning med längdåkning så funkar det bra i Kaprun. Så långt ögat kan nå slingrar sig de 40 kilometer långa längdåkningsspåren genom Zell am See-Kaprun och intilliggande platser. På Schmitten finns ett underbart höjdspår runt den konstgjorda sjön Plettsaukopf. På Kitzsteinhorn finns ett spår på nästan 3 000 meters höjd – perfekt för den som vill ha ambitiös träning på hög höjd.

Fakta Kaprun

 • Invånare
  2903 inv.
 • Byns läge
  786 m.ö.h
 • Transfertid
  140 min
 • Högsta topp
  3029 m.ö.h
 • Liftburen fallhöjd
  1053 m
 • Total pistlängd
  61 km
 • Längsta pist
  5 km
 • Antal liftar
  19 st
 • Svarta pister
  3 st
 • Röda pister
  11 st
 • Blå pister
  8 st
 • Gröna pister
  1 st