Sveriges svar på British Colombia

 

Stora Blåsjön

Stora Blåsjön som ligger långt bort från civilisationen i nordvästra Jämtland nån kilometer från norska gränsen får årligen mycket nederbörd. Den 28-31 januari arrangerar Active Ski en helt unik resa till Stora Blåsjön då liftarna öppnar exklusivt för Active Skis gäster efter att anläggningen har legat i dvala sedan nyår. Det innebär förhoppningsvis att vi har 4 januariveckor med torr, torr, kall och helt oröd snö när vi kommer dit. Under hela helgen är det 6-7  ”locals” som i mindre grupper som visar upp det allra bästa av offpiståken i anläggningen. Vi kommer också att arrangera en extrainsatt resa 11-14 februari med samma upplägg förutom att under lördag och söndag kommer fjället vara öppet för övriga skidåkare. Under bägge helgerna kommer vägvisarna att med liftarnas hjälp och en kortare hike ta med er upp på toppen av fjället (Mesklumpen) och visa upp de mytomspunna åken på baksidan av berget. I dalgången vid vägen erbjuds transfer tillbaka till liftarna för självkostnadspris.

Detta är en resa för offpiståkarna, de som driver liften är själva offpiståkare och det kommer inte pistas mer än nödvändigt under denna helg. Med Sveriges sjätte högsta liftburna fallhöjd på 475 meter och 100% natursnö som legat orörd under hela januari kan detta bli något alldeles extra om vi har vädret med oss denna helg. Många av de få som besökt anläggningen räknar in den som en av de bästa ställena i Sverige för offpist och friåkning. En del jämför t.o.m. åkningen i Stora Blåsjön med den vi hittar i nordamerikanska British Columbia (CAN) och Aspen (USA).

Med Active Ski Travels arrangemang erbjuder vi våra gäster marknadens mest prisvärda skidresa alla kategorier. Res bekvämt med vår komfortbuss direkt från Cityterminalen och vakna i vackra Blåsjön. Vi kommer begränsa antalet deltagare till 50 personer för att erbjuda bästa guideservice och Corona-trygghet.

Boende och mat

Uppe i Blåsjön bor samtliga gäster i stugor ett par hundra meter från skidliften. Samtliga resenärer kommer att bo i stugor med fullt utrustat kök samt egen dusch och toalett. Stugorna har fyra stycken rum med en våningsäng i varje rum. Helpension (frukost, lunch och middag) med Corona-säkerhet ingår, då frukosten finns i stugorna, luncherna i ”take away” form som man äter utomhus eller i sin stuga. Middagen delas upp i två sittningar och intages på Folket hus som har runt 100 platser så man kan sitta sällskap för sällskap med distans till varandra. På Folkets hus finns det möjlighet att köpa öl och vin dessutom kommer det visas lite sköna skidfilmer. Några av de lokala skidåkarna med lokalkännedom kommer förbi och berättar mer om Stora Blåsjön och vart de rekommenderar att åka utefter rådande snöförhållanden.

Fakta Stora Blåsjön

 • Invånare
  ca 70 st
 • Byns läge
  450 m.ö.h
 • Restid
  10 tim 0 min
 • Högsta topp
  925 m.ö.h
 • Liftburen fallhöjd
  475 m
 • Antal liftar
  4 st
0