Topptursresor

Divider

Active Ski Travel fortsätter samarbetet med Pure Ski Touring som erbjuder topptursresor i absolut världsklass, enbart guidade av bergsguider.

Pure Antarctica
Antarktis

NOVEMBER 2021

Det ultimata skidäventyret. Ju längre bort, desto närmare kommer du dig själv. Inget ligger längre bort än Antarktis. Är ”the last frontier” och vart du än tittar tappar du andan. Du kommer för skidåkningen och finner något mycket större.

Pure Japan

8-15 JANUARI 2022

Bergsområdet Hakuba Happo-One, uttalas “oh-nay”. En av världens mest snörika platser, ofta mer än tio meter per vinter. Honshu är fortfarande inhemskt japanskt jämfört med Hokkaido, ön i norr. Här är helt enkelt maten godare, topparna högre och konkurrensen om snön mindre.

Pure Georgien

22-29 JANUARI 2022

Djupt inne i höga Kaukasus ruvar en äkta hemlighet. Här ligger Europas gömda Himalaya. Berg över 4000 m.ö.h. och eviga glaciärer. Hemlighållet genom tiderna av sitt avlägsna läge. Stora mängder av synnerligen torr snö. Ännu mer av äkta georgisk gästfrihet.

Pure Canada

6-13 FEBRUARI 2022

Mitt i hjärtat av Kanadas bästa backcountry har vi hyrt in oss på en egen lodge. Utanför ytterdörren väntar vad många anser vara världens bästa toppturer. Eftersom lodgen är garanterat en “ski lodge” så blir det skidåkning och snö 24/7 med siktet på det så omtalade “champagne powder”.

Pure Andermatt

24-28 FEBRUARI 2021

Känslan av ensamhet är sällsynt i alperna, men vi har hittat den i Andermatt. Den klassiska skidorten har länge betraktas som lite av en skidåkares hemlighet. Men Andermatts riktiga skatt ligger inte i de välkända pisterna utan på de orörda alpsluttningarna.

Pure Senja

24-28 FEBRUARI 2021

Precis som i sagan finns det en ö i Atlanten där alla drömmar uppfylls. Och den ön är Senja. Den ligger sydväst om Tromsö och erbjuder osannolik kombination av magiska berg och mysiga fjordbyar. Den storslagna Atlanten utgör fond både för soliga dagar och nattliga norrsken.

Pure Vatnahalsen

2-7 MARS 2021

Det anrika Høyfjellshotellet har något fridsamt över sig. Exklusivt och klassiskt. Varken vägar eller bilar. Men åkningen är allt annat än stillsam. Flåmsdalen är brant och mäktig. Närheten till bergen är påtaglig. Tre korta steg över det 100-åriga järnvägsspåret och skiddagen börjar.

Pure Sunnmøre

8-14 MARS 2021

Sedan 1900-talets början är Sunnmøre ett centrum för bergsport. Kanske det mest klassiska området i Norge för toppturer. Snödränkta berg som dyker rakt ner i djupa fjordar. Oändliga panoraman av alptoppar och glaciärer. Solen som sakta sjunker ner i mäktiga Atlanten. En magisk plats för topptur.

Pure Island

9-14 MARS 2021

Norra Island. Det här är något helt annorlunda. Det är ett ödsligt landskap av glaciärer och vulkaner. Det är kargt och vilt, men förtrollande vackert. Det är toppturer på naturens villkor.

Pure Jotunheimen

17-23 MARS 2021

Bestig Nordens högsta berg Galdhøpiggen och närliggande toppar över 2300 meter. Skidåkningen bjuder på mycket höjdmeter och långa dagar ute. Det här är Norges mest högalpina område. Mer klassiska toppturer än så här är svårt att finna.

Pure Freeride Camp

24-28 MARS 2021

Mer än en skidresa. Under en weekend i mars har vi hyrt en egen ski lodge i Abisko, Lapland. Här möts IFMGA bergsguider, experter, olika varumärken och skidåkare. Här finns en nivå för alla, nybörjare som avancerad och varje dag erbjuds en mängd olika berg och topptursbestigningar. Erfaren som nyfiken – låt äventyret börja.

Pure Academy One (I)

24-28 MARS 2021

Under fyra dagar i Riksgränsen- och Narviksfjällen kommer du att få ökad kunskap och färdighet i att gå på topptur. Vi bygger från grunden och börjar med offpiståkning, topptursteknik och lavinkunskap.

Pure Academy One (II)

28 MARS-1 APRIL 2021

Under fyra dagar i Riksgränsen- och Narviksfjällen kommer du att få ökad kunskap och färdighet i att gå på topptur. Vi bygger från grunden och börjar med offpiståkning, topptursteknik och lavinkunskap.

Pure Academy Two

6-11 APRIL 2021

Under fem dagar i Tarfala- och Kebnekaisemassivet kommer du att förbättra samt utöka dina kunskaper och färdigheter från Academy One. Vi fortsätter nu med skidalpinism, glaciärskidåkning och fördjupad lavinkunskap.

Pure Urner

6-12 APRIL 2021

Turen heter Urner Haute Route, fem dagar i bergen, fyra nätter i hyttor och många kallar den en skidåkares Haute Route eftersom det är mindre traverser och färre människor (spår). Stillheten, känslan av att vara bland berget och i detta oändliga landskap – det finner du just här.

Pure Haute Route

12-19 APRIL 2021

Från Chamonix till Zermatt. Alla toppturers moder. Lika krävande som den är känd står den på varje skidåkares Bucket List. Vi gör Verbiervarianten, den renaste och med mest skidåkning. Men den höga vägen ställer krav på dig, både uppför och nedför. Målet är inget, vägen är allt.

Pure Tarfala

12-18 APRIL 2021

Tarfala är ett område i alpin världsklass mitt i Kebnekaisemassivet. Stora glaciärer. Branta bergskammar. Smala rännor. Här kommer våra bergsguider till rätta. Rep, isyxa och stegjärn är medlen. Sveriges största offpist är målet.

Pure Lyngen

28 APRIL-2 MAJ 2021

Berg möter hav. Vinter möter vår. I Lyngsalpene är kontrasterna norm. Svårigheterna uppenbara, lokala bergsguider ett måste. Här finns de branta topparna, de djupa fjordarna och de långa midnattssols-dygnen.

Pure Academy D
– Offpistguidning nivå ett –

18-19 FEBRUARI 2021

Under tre dagar kommer du att få träna på varierad offpistskidåkning i Kittelfjäll, varav två dagar med guide.  Terrängen är erkänt svår och teknisk, men också den bästa träningsmiljön för offpistskidåkning. Målsättningen är att du ska uppnå det UCPA kallar Confirmé.

Pure Academy I
– Offpistguidning nivå två –

20-21 FEBRUARI 2021

Under tre dagar kommer du att träna vidare från nivå ett på varierad offpistskidåkning i Kittelfjäll, varav två dagar med guide. Nu tar vi oss längre bort, högre upp och brantare. Det blir intensiva, tuffa och roliga dagar ihop med vår lokala guide som känner till Kittefjälls allra bästa offpiståk. Målsättningen är att du ska uppnå det UCPA kallar Expert.

0