Skip to main content

Offpistsafari Tatra

Skicka förfrågan

Fakta

Max antal deltagare12
Fallhöjd1 746 m
Antal guider2
Soldagar per vecka2,4
Antal skidorter4
Toppstation2 634 möh
Snöfall per vecka16 cm
Transfertid2 hr 45 min

Tatrabergen utgörs av flera Slovakiska nationalparker och bergsregioner. Under denna resa kommer vi att åka offpist i de allra bästa freeride-skidorterna i Slovakien. Flera av dem är också prisbelönta som bästa internationella skidorter och värdar för ”Freeride World Tour”.

Resan är begränsad till max 12 deltagare fördelade på två bergsguider som är med deltagarna hela tiden. De hämtar er med vans på Krakow flygplats och tar er till Hotel Avalanche som ligger i Stola. Hotellet är vår ”basecamp” där guidrrna dagligen tar guiderna med deltagarna i sina vans till den bästa skidåkningen för dagen som ligger inom 30-90 minuter från hotellet. Liftar tar oss högt upp i bergen och med hjälp av kortare ”ski touring” når vi startplatsen för härliga och långa backcountry-åk. De flesta av åken är i stora breda bowls. Några av åken innefattar också stopp i bergshytter där vi njuter av slovakisk mat med för regionen lokala specialiteter. Efter skiddagarna finns det möjlighet till återhämtning och rekreation på hotellets Wellness (en fri entré ingår i paketet). Hemresedagen är det återigen privat transfer tillbaka till Krakow flygplats för vidare direktflyg till Stockholm med massor av nya Freeride-minnen från Tatra.

Program

Dag 1
Direktflyg Stockholm-Krakow enligt resplan ovan. Guiderna möter er på flygplatsen och tar med er till Hotel Avalanche i Stola . Genomgång för veckan under kvällen.

Dag 2
Liftbunden offpiståkning med kortare tur för att komma åt de bästa åken i Tatranská Lomnica

Dag 3
Liftbunden offpiståkning med kortare tur för att komma åt de bästa åken i Strbske pleso Solisko

Dag 4
Liftbunden offpiståkning med kortare tur för att komma åt de bästa åken i Jasná Chopok

Dag 5
Liftbunden offpiståkning med kortare tur för att komma åt de bästa åken i Jasná Chopok

Dag 6
Privat transfer till Krakow flygplats för direktflyg tillbaka till Stockholm

Programmet är preliminärt och kan ändras efter väder och snöförhållanden.

Förkunskaper och utrustningskrav

  • Du bör vara en offpiståkare som klarar alla typer av snö och underlag.
  • Du bör ha en i övrigt god kondition. Det kommer att vara ett bra tempo under alla skiddagarna, men det finns möjlighet att vila och hoppa över ett eller några åk.
  • Lavinutrustning i form av transceiver, spade och sond är ett krav och lavinryggsäck (airbag) rekommenderas.
  • Alpin topptursutrustning, d.v.s. en rambindning för alpinpjäxor som kan ställas om till lös häl för på ett par offpistskidor samt, stighudar, teleskopstavar och hjälm. Alternativt spitboard med stighudar.

Karta

Hotell

Hotel Avalanche
Hotel Avalanche är ett mindre familjehotell beläget i den lilla byn Stola i norra Slovakien. Hotellet är omgivet av ett magnifikt bergslandskap och ligger vid foten av bergskedjans Karpaternas allra h...
[ Stäng ]
Sök