Skip to main content

Catski Bakhmaro

Skicka förfrågan

Fakta

Max antal deltagare12
Antal guider2
Snöfall per år15 m
Transfertid2

Området i västra Georgien nära Svarta havet är mycket snösäkert och skidsäsongen varar från november till mars-april. Genomsnittliga snömängder är jämförbara med de bästa platserna i Japan. Orsaken till detta är samma väderfenomen som i Japan; skidområdet ligger endast cirka 50-60 km från Svarta havets kust, och de kalla luftmassorna från norr samlar fuktighet när de passerar över Svarta havet, vilket till slut faller som snö på bergen i Georgien.

Vi anländer med flyg till Batumi eller Kutusai. Därifrån fortsätter vi med minibuss i cirka 2 timmar, och efter ytterligare 1,5 timmes snowcat färd når vi den lilla byn Bakhmaro mitt i Lilla Kaukasus-bergen. Bakhmaro är huvudsakligen bebodd bara under sommaren eftersom de stora snömängderna på vintern blockerar vägarna, vilket gör det svårt att bo i byn. Detta gör Bakhmaro till en drömdestination för varje friåkare.

Resa till Georgien:
Flyget ingår inte i priset.  Kontakta oss så hjälper vi till att boka flyg till Batumi eller Kutusai. Vi hämtar/lämnar  dig på någon av dessa flygplatser (ingår i resans pris).

 

Skidåkningen

Vi tillbringar sex eller sju nätter på det lilla men mysiga Pioneers-lodget i Bakhmaro, som ligger knappt två kilometer över havet. Programmet inkluderar sex dagar med guidade skidturer, och stigningarna görs huvudsakligen med hjälp av snowcats. Vi åker pudersnö i skogarna runt byn och på öppna alpina områden högre upp. Under normala snöförhållanden kan vi också åka ner flera hundra höjdmeter under byn

Gruppstorleken är maximalt 12 skidåkare, två guider och naturligtvis en lokal snowcatförare. Det är bäst om alla åkare har utrustning för att klättra uppför (turskidor, snöskor eller splitboard), eftersom vi ibland, mycket sällan, kan behöva klättra korta sträckor om snowcat av någon anledning inte kan ta oss till startplatsen. Det är dock inte obligatoriskt att ta med sig turutustning, de kan vid behov hyras på plats v. Även om man inte har eller hyr turutrustninig så är det värsta som kan hända att åkaren får åka en något annorlunda och kanske kortare linje. Detta händer dock inte så ofta - kanske inte alls under veckan.

Huvudguider är Pette Halme UIAGM bergsguide och en lokal professionell bergsguide, och assisterande guider (tail guides) är lokala bergsguider.

Denna resa är lämplig för erfarna skidåkare och brädåkare.

Karta

Hotell

Pioneers
Pionnees är ett litet mysigt hotell med 10 dubbelrum. Rummen är ganska enkla men med dusch/wc och balkong. På hotellet finns en mysig lounge med eldstad. Det finns ett mindre gym, bastu och hottub...
Sök