Skip to main content

Hakuba Valley

Skicka förfrågan

Fakta

Invånare9 000 inv.
Transfertid5h 30min

Hakuba Valley är vår mest bokade Japan-resmål under de senaste säsongerna. Liftkortet gäller för 9 alpina skidorter vilket gör valmöjligheterna stora. Med sitt läge nära Japanska havet är regionen ett av de områden som får mest snö i Japan. Vårt är boende i Happo One med centralt läge i Hakuba-regionen där hemmaberget Happo One är det största skidsystemet i Hakuba Valley. Att bo i mytomspunna Hakuba Cortina är ett annat alternativ för de som vill tillbringa de flesta av veckans puderdagar i den glesa skogen, enligt många världens bästa

Med skidbussen når man lätt till de olika skidorterna. Ni har under resan tillgång till vår gästservice där ni kan få hjälp med allt man kan tänkas behöva hjälp med. Offpistguidning är en rekommendation att lägga till i paketet. Vi har etablerat med avtal med erfarna lokala guider för offpiståkning till den bästa priserna i Japan förmodligen.

Skidåkningen

Hakuba Valleys 9 liftsystem är alla unika med ett gemensamt liftkort för  som också gäller på skidbussarna. Det finns många bra pister i Hakuba Valley men det är offpiståkningen i djup, djup lössnö som Hakuba är världsberömt för.

Som på många orter i Japan är offpiståkningen hårt reglerad, vilket gör att anledningen att åka med guide än större. Cortina är den ort i Hakuba som tillåter offpiståkning utanför pisten fullt ut. Har man topptursutrustning öppnar det upp för ännu mer offpiståkning då det oftast inte är några problem att utgå från liftarna för kortare turer och komma åt det magiska japanska pudret. Vid bra sikt rekommenderar vi att tura från toppliften i Happos högalpina miljö, då kommer man åt riktigt stora offpiståk på över 1 000 fallhöjdsmeter vilket är bland det högsta i hela Japan. Men var försiktig, bär lavinutrustning och försäkra dig om att snöförhållandena är stabila.

Systemet precis väster om Happo One heter Goryu/Hakuba 47och är en sammanslagning av två liftsystem. Här är all skidåkning under trädgränsen, men det finns topptursmöjligheter upp över trädgränsen de dagar då solen visar sig.

Åker man österut från Hakuba når man systemen IwaktakeTsugaikeNorikura samt Cortina. Dessa system är mindre och erbjuder bra skidåkning både direkt från liften samt att det är bra möjligheter för kortare topptuer och backcountryskiing. Cortina är den ort dit Active Ski Travel började sina skidresor till Japan 2014 och som har den bästa trädskidåkningen i hela världen enligt många.

Offpistguidning

Med Guide får du ta del av den bästa offpiståkningen från liftarna i Hakuba Valley. Om du inte åkt offpist i Japan tidigare är chansen att du ska få din bästa offpiståkning någonsin stor. Våra guider har stor erfarenhet av offpiståkning i regionen och vet precis var man ska hitta den bästa offpiståkningen för dagen.

Vi har ett exklusivt samarbete engelsktalande guider i Hakuba Valley till priser som är exklusiva för Active Skis resenärer. Vi rekommenderar att boka en egen privat guide för varje sällskap men vi erbjuder också plats i grupp på förfrågan. Det är ett krav att samtliga i gruppen har alpin topptursutrustning (randonnè-skidor med stighudar) om guiderna ska komma åt bästa snön då det inte snöat på något dygn. 

Pris – Heldag
inkl. transport
På förfrågan.
Guider Lokala guider från Hakuba.
Bokning Boka via telefon eller mejl till Active Ski Travel. Tidig bokning rekommenderas då efterfrågan är stor. Tidig bokning rekommenderas då efterfrågan är stor.
Betalning I samband med slutbetalning av resan (70 dagar före utresa).
Antal per guide 1-5 personer, vid fler än 5 deltagare så kopplas ytterligare en guide på. Vid slutna homgena grupper kan gränsen tänjas.
Förmöte Guiden vill oftast träffa gruppen som ska guida gruppen vid något tillfälle innan första guide-dagen.
Minålder 18 år, yngre med målsmans underskrift.
Skidutrustning Mjukare skidor med rocker och en midja på 105-120 cm är lagom i Japan-pudret. Alpin topptursutrustning är en stark rekommendation för att nå bäst offpiståkning.
Lavinutrustning   Säkerhetsutrusning (transceiver, spade och sond) är krav. Säkerhetsutrustning och lavinryggsäckar hyrs ut av Active Ski Travel.
Övrigt Du bör ha vana av offpiståkning, vara frisk med hygglig fysiskt form för att delta. Guiden anpassar alltid åkningen och nivån till gruppen.

Pistkartor

Hakuba valley - översikt

Happo One

Cortina

Tsugaike

Iwatake

Norikura

Goryu och Hakuba 47

Sanosaka och Sun Alpina Kashimayari

Karta

Hotell

Panorama Hotel
Panorama Hotel ligger mitt i Hakuba med fin utsikt över Happo One skidområde och den olympiska hoppbacken (OS 1998). Till närmaste lift är det 650 meter. Strax utanför hotellet finns en busshållplats...
The Shakespeare Hotel
Shakespeare Hotel ligger i Hakuba Villages del som kallas Echoland, med bästa läge för närhet till restauranger, café och barer och ca 15 minuter promenad till hemmaberget Happo One. Hotellet erbjuder...
[ Stäng ]
Sök