Skip to main content

Catski Nordmakedonien

Pris från:
19 110:-

Fakta

Max antal deltagare12 st
Fallhöjd900 m
Antal skidorter1
Toppstation2525 m
Antal liftar0 st
Transfertid90 min

Nordmakedonien kanske är en okänd destination för de flesta, framförallt att som destination för skidåkning. Vi har nu äran att presentera ett nytt skidäventyr på Balkan med fantastiska förutsättningar för grym skidåkning på Shar Mountain. Med hjälp av en Snow Cat (snövessla) transporteras skid- och snowboardåkare upp på berget sedan visar guiderna vägen till de bästa åken långt bortom liftar och pister. Vid sämre väder finns bra möjligheter för kul och utmanande skogsåkning och vi bra väder finns det mycket högalpin terräng att åka på, ända bort mot gränsen till Kosovo. 3 000 – 6 000 vertikala höjdmeter per dag beroende på er fysiska kapacitet och väder.

Det är upphämtning på Skopje Airport som tar er direkt till hotellet, transfertiden är ca 1,5 timma. Resan är begränsad till 12 deltagare och det det finns möjlighet att bo i dubbelrum samt enkelrum. Samtliga resenärer bor på Hotel Scardus som är ett fyrstjärnigt hotel, enligt svensk standard vill vi nog kalla det tre stjärningt men har allt man behöver. Rymliga och fräscha rum samt ett enklare SPA med bastu. Det ingår frukost, lunch och middag, luncherna servers i backen och brukar vara i form av några mer ordentliga smörgåsar.

 

Paketet inkluderar följande:
Direktflyg Stockholm Skopje t/r
Flygplatstransfer till hotellet, (ca 1,5 timme)
3 dagars offpistskidåkning med obegränsad Cat skiing* med lokala guider
Boende på Hotell Scardus**** med bastu och enklare SPA
Helpension (frukost, lunch och middag)
Möjlighet till 1 dag liftburen skidåkning på hemresedagen

Resplan - Datum för 2024:

23 - 27 January

6 - 10 February

5 - 9 March 

 

Program 

Frukost på hotellet varje morgon från 07:30, efterföljande genomgång av dagen kommer att se ut och vart ni kommer att åka. 09:00 är det samling utanför hotellet vid samtliga Catski fordon. 09:30 är det dags att ge sig av för en dag med grym offpiståkning!

07:30 Varje dag serveras frukkostbuffe från 07:30.

09:00 Samling utanför hotellet för genomgång av dagens åkning.

16:00 Skidåkningen är över (kan variera beroende på gruppen energi och förhållanden)

16:30 – 19:00 Lite ledig tid för avkoppling

19:00 Middag i restaurangen

Hemresa

På lördag är det dags att röra sig tillbaka mot Skopje där flyget lämner på eftermiddagen. Här finns det möjlighet att åka skidor i systemet, men catski ingår inte under hemresedagen. 

Guider och säkerhet

Guiderna som ni kommer att åka med har 6-10 års lång erfarenhet av åkning i området som ni kommer att befinna er på. I varje Catski kommer det finns med 2 st guider som ser till att gruppen åker på säkra platser, en längst fram och en längt bak. Det är obligatoriskt med säkerhets utrustning för varje dag på berget. Det går bra att hyra av oss här på Active Ski.

Pris: 18 890 SEK / person inkl allt!

 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
5/2Stockholm ArlandaNordmakedonien, Catski819 110:-BokaMer information

Hotell

Hotel Scardus
Hotel Scardus ligger i den lilla fjällbyn Popova Shapka och är mysigt och enkelt fjällhotell i botten av berget. Här är vår bas under hela perioden i Nord Makedonien. Scardus erbjuder dubbelrum och et...
Sök