Skip to main content

Björkliden

Skicka förfrågan

Fakta

Fallhöjd540 m
Toppstation960 m ö.h
Antal liftar5
Svarta pister4
Röda pister8
Blå pister7
Gröna pister2
Invånare20 inv.
Byns läge420 m ö.h
Transfertid90 min

Active Ski erbjuder resepaket till Björkliden med flyg med bästa tider för att optimera skidåkningen, samt klimatsmarta och bekväma natt-tågs resor hela vägen fram.

Björkliden ligger 25 mil norr om Polcirkeln, vackert inbäddad bland mäktiga fjäll och storslagna vyer. Här har levererats stora upplevelser sedan 1926 och vill förbli det lilla och äkta. Med känsla, traditioner och atmosfär. En frizon för kropp och själ. Året om.

Fem anledningar att boka resa till Björkliden

1: Sveriges tredje högsta fallhöjd! Björkliden erbjuder långa, fina åk.

2: Björkliden är mycket familjevänligt. Med boende antingen på hotellet eller i stuga kan barnfamiljerna njuta av skidsemester i idyllisk miljö med åkning för alla nivåer.

3: Miljön är helt fantastiskt. Njut av utsikten över Torneträsk och Lapporten från berget. På våren midnattssol och vintertid norrsken.

4: För den som gillar att gå på topptur är Björkliden svårslaget. Björkliden-Riksgränsen har flertalet gånger röstats fram till sveriges bästa topptursområde.

5: Till Björkliden reser ni smidigt med flyg till Kiruna och hyrbil de sista 11 milen eller direkt med tåg från Sthlm C till Riksgränsen i sov/liggkupé.

Skidåkning Björkliden

Här är det skidåkning framför liftköer och 25 pister i olika svårighetsgrader att välja mellan. Både barnfamiljer och erfarna skidåkare kommer att hitta åk som passar sin nivå.

Vanligtvis bjuder vintrarna i Björkliden på mycket snö vilket ger mycket goda möjligheter till bra off-pist. Tänk dock på att lavinrisken ibland kan vara hög. Björkliden är också ett av få ställen i Sverige som erbjuder heliskiing där du når toppar som är lite mer avlägsna.

Med Sveriges tredje högsta fallhöjd, mängder av natursnö och Skandinaviens vackraste utsikt är det inte konstigt att Björkliden blivit en så omtyckt anläggning.

I skipasset ingår även Riksgränsens skidanläggning som endast ligger en knapp halvtimme med skidbussen från Björkliden. Riksgränsen fullständigt andas off-pistskidåkning men här finns givetvis också finns preparerade nedfarter för alla nivåer och kategorier av åkare.  Vill man även åka över till Narvik med Skandinaviens högsta liftburna fallhöjd eller till det tuffa skidberget, Nuolja, i Abisko så når man dessa orter under en timmes restid också. Narvik ca 60 min, Abisko ca 10 min.

Karta

Hotell

Hotell Fjället
Hotell Fjället erbjuder rum i fyrstjärnig standard. I den välutrustade receptionen hittar du allt från tandborstar till souvenirer. I Bar Rallaren eller Lobbybaren finns något för både stora och små...
Stugbyn Kåppas
Stugorna ligger i anslutning till Hotell Fjället, Restaurang Lapporten och Bar Rallaren, med ski in / ski out till Björklidens liftsystem. Perfekt för dig som vill sköta dig själv, bo nära naturen men...
Sök