Skip to main content

Explore Tohoku

Pris från:
33 490:-

Tohoku är regionen på norra Honchu som idag är fritt från turister, uppkörda linjer och höga priser. Från Tokyo sveps ni iväg med höghastighetståget Shinkansen i 320 km/h upp till Aomori där äventyret börjar.

På tågstationen möter ni upp våra guider som tar er till Hotel JAL City i staden där de tre första nätterna spenderas. Härifrån når vi det djupa pudret i Aomori Springs eller de oändliga offpistmöjligheterna i Hakkoda där vi med lift och stighudar når långa åk i rolig terräng innan vi trycker på REPEAT.

Efter tre nätter i Aomori tar vi Shinkansen de dryga 20 milen söderut till Morioka där vi bor på Dormy Inn Hot Springs. Från Morioka når vi flertalet skidorter där alla ligger i olika klimatzoner som påverkar temperaturer och nederbörd vilket ger stor flexibilitet för att hitta bästa snön. Här får ni uppleva orter som Geto Kogen, Appi Kogen, Hachimantai, Shizukuishi and Tazawako som erbjuder stora snöfall.

För att delta på offpistguidningen är det ett krav att bära komplett säkerhetsutrustning i form av transceiver, spade och sond samt lavinryggsäck (airbag) och att man även har egen alpin topptursutrustning (offpisskida med alpinbidning som man kan lösgöra hälen samt stighudar och telekospstavar) för att kunna tillgodogöra sig all offpistguidning. Man skall också ha god vana av offpiståkning, vara frisk och i hygglig fysisk form, då är detta ett paradis för djup puderåkning.

Skidåkningen

De käända skidorterna i Japan är idag väldigt fulla av västerländska turister vilket ger hårdare konkurens om snön. Skidåkningen i Tohoku är ännu oupptäckt och saknar både liftköer, turister eller puderjägare samtidigt som åkningen är omväxlande, rolig och mycket pudersäker. Det finns många olika skidorter med olika karaktär och av varierande storlek. Vi kommer under denna resa att besöka ett flertal orter, några större orter, men de flesta orter är mindre och det kommer vara snö- och väderförhållandena för veckan som styr.

I de flesta av dessa orter finns det lättillgänglig åkning från liftarna likväl som ski touring möjligheter. Om möjlighet finns åker vi luftburen skidåkning tills det uppkört, då lämnar vi liftarna och skidområdet med våra stighudar för att jaga ospårad snö. På dessa resor är det krav på topptursutrustning.

Förkunskaper och utrustningskrav

  • Du bör vara en duktig offpiståkare som behärskar att åka i riktigt djup snö i skogsterräng samt olika typer av snötyper och underlag.
  • Du bör ha en i övrigt god kondition. Det kommer att vara ett bra tempo under alla skiddagarna, men det finns möjlighet att vila och hoppa över ett eller några åk.
  • Lavinutrustning i form av transceiver, spade och sond samt lavinryggsäck (airbag).
  • Alpin topptursutrustning, d.v.s. en touring bindning på en offpistskida (105-120 mm i midjan) med stighudar, teleskopstavar samt hjälm. 

Resans innehåll

Dag 1
- Shinkansen Tokyo - Aomori (ca 3h 20m)
- Check in Hotel JAL City Aomori
Dag 2-3
- Guidad skidåkning i områdena runt Aomori
Dag 4
- Guidad skidåkning i områdena runt Aomori
- Shinkansen Aomori-Morioka (ca 1h)
- Check in Dormy Inn Hot Spings Morioka
Dag 5-7
- Guidad skidåkning i områderna runt Morioka
Dag 8
Shinkansen Morioka - Tokyo (ca 2h 10m)

Priserna inkluderar
- Offpistguidning med certifierade guider i 6 dagar
- Liftkort
- Shinkansen Bullet Train Tokyo - Aomori - Morioka - Tokyo
- Samtliga transfers
- Boende 3 nätter på Hotel JAL City Aomori inkl. frukost
- Boende 3 nätter på Dormy Inn Hot Springs Morioka inkl. frukost och fritt tillträde till hotellets Onsen
- Boende 1 natt på Hotel Excel Tokyo Haneda

För vem passar denna resa?

Explore Tohoku är resan för dig som vill uppleva delar av Japan som få upplever. Resan vänder sig till dem som är lite mer äventyrliga och som kan tänka sig att offra lite bekvämligheter för att få bra skidåkning. Samtidigt som resan har ett högt tempo har man som gäst hela tiden våra erfarna guider med sig som ser till att både skidåkningen och allt runt omkring blir så bra som möjligt. Under denna resa åker vi nästan uteslutande offpist i skog. Det är förhållandevis lättåkt skog med en generellt snäll lutning, men man ska inte boka dessa resor om man är nybörjare eller har dålig kondition.

Det är viktigt för säkerheten och för alla deltagares upplevelse att grupperna är jämna och att alla som bokar dessa resor är goda skidåkare, har en god kondition och är friska. Man bör vara van vid att åka i skog och kunna åka i varierande terräng och i olika förhållanden.

Med hjälp av minibussarna är vi flexibla och kan hitta den bästa snön för dagen, men detta innebär också att det kommer bli vissa dagar då klockan ringer lite tidigare, där frukosten ibland får ätas lite fortare och vissa dagar får vi spendera någon timme i bilen på väg till och från olika skidorter. I gengäld kommer du att få uppleva Japan på nära håll, du kommer uppleva fantastisk skidåkning och det blir en fantastisk sammanhållning med nya vänner och skidminnen för evigt.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
2/2Egen TransportExplore Tohoku133 490:-BokaMer information
9/2Egen TransportExplore Tohoku633 490:-BokaMer information

Hotell

Dormy Inn Hot Springs Morioka
Dormy Inn Hot Springs Morioka ligger centralt i Morioka ca 10 minuter promenad från tågstationen. Detta relativt nya hotell erbjuder bekräma dubbelrum med twin beds. Efter skidåkningen kan ni koppla a...
Hotel JAL City Aomori
Hotel JAL City ligger mitt i Aomori ca 500 meter från tågstationen och ett stenkast från Aomoris hamn nära restauranger och butiker. Hotellet är stilrent och fräsht och erbjuder dubbelrum med twin bed...
Sök