Skip to main content

Grandvalira

Pris från:
11 900:-

Fakta

Fallhöjd930 m
Toppstation2640 m ö.h
Antal liftar68
Total pistlängd210 km
Svarta pister18
Röda pister42
Blå pister42
Gröna pister19
Snöfall per år6-7 m
Invånare85580 inv.
Byns läge1710 m ö.h
Transfertid3 h 30 min

I den maffiga bergskedjan Pyrenéerna ligger det lilla landet Andorra beläget mellan Spanien och Frankrike.

Andorra består av tre liftsystem; Grandvalira, Pal/Arinsal och Arcalis. Här erbjuds över 300 km preparerade pister samt goda möjligheter till lättillgänglig offpiståkning för puderälskaren.

Skidområdena är några av de mest snösäkra i hela Europa. Med åkning i högalpin terräng kring 2500 m.ö h är Andorra ett litet land med stora upplevelser och grym skidåkning.

Snöar gör det oftast på nätterna. Avdunstat vatten från Medelhavethavet når Andorra efter skymning och man kan ofta vakna upp till ett vitt skimrande snötäcke. Med tanke på att det faller så mycket som i snitt 6-7 meter snö samt med över 300 soldagar om året är Andorra lite av ett dolt skidparadis.

Fem anledningar att boka skidresa till Grandvalira

1: Skidområdet är stort, riktigt stort! Med över 128 pistade nedfarter och 68 liftar behöver du inte tröttna! Här får ni varierad åkning dagarna i ända!

2: Vid bra snöförhållanden är offpiståkningen helt suverän och lättillgänglig. Stora, öppna ytor finns med direkt åtkomst från liften.

3: Andorra är ett "taxfree land", vilket innebär att det blir en riktigt prisvärd vistelse här. Prisexempel: Öl på Afterski från 3€, Flaska vin till middagen från 12€ eller lunch i backen från 9€. 

4: Grandvalira passar utmärkt för barnfamiljer då det finns skidåkning för alla nivåer, riktigt bra skidskola och dessutom aktiviteter förutom skidåkning att sysselsätta sig med. 

5: Det är riktigt bra shopping i Andorra, dels i Pasa de la Casa men framförallt i Andorra la Vella med över 2 000 taxfree butiker. Till Andorra la Vella tar det med buss ca 25 min från Soldeu och 45 min från Pas de la Casa.

Skidåkningen

Grandvalira

Grandvalira är det största området i Andorra med över 210 km preparerad pist, en fallhöjd på 1000 m samt ett 40-tal resturanger. Tack vare den fina liftkapaciteten är liftköer extremt ovanligt, vilket gör att du får mer tid till att njuta av de 128 nedfarterna.
Något som utmärker sig extra i Grandvalira, men även i hela Andorra, är den lättillgängliga offpisten i direkt anknytning till systemet. Trots detta är det få åkare som tar sig utanför pisterna vilket gör att snön håller sig länge efter senaste snöfall. Du behöver med andra ord inte ställa klockan för att få tillgång till det vita guldet.

Pal/Arinsal

Pal/Arinsal är jämfört med Grandvalira ett något snällare område med fler röda och blå pister samtidigt som det finns gott om branta partier för dig som söker en tuffare utmaning. Vill du ha luft under skidorna finns en park med olika svårighetsgrader samt flera offpistområden. Pal och Arinsal är egentligen två separata områden men som kopplats ihop med en kabinbana. Tack vare stor variation av åkning och många valmöjligheter väljer många företagsgrupper att åka hit då det är lätt att hålla ihop gruppen.

Arcalis

I Freeridekretsar är Arcalis ett välkänt namn. Hit vallfärdar årligen världens bästa friåkare för att göra upp i en av Freeride World Tours deltävlingar. De flesta åken ligger i nordläge vilket ger riktigt fina snöförhållanden. Att åkningen dessutom sker uppe på 2600 meters höjd gör inte upplevelsen sämre. Arcalis finns ett fåtal riktigt bra resturanger men inget boende. Det är däremot lätt att ta sig hit från de andra orterna.

Byarna

I Grandvaliras system finns 5 olika byar att bo i. Active Ski erbjuder resor med boende i antingen Soldeu eller Pas de la Casa.

Byarna skiljer sig något mot varandra. Soldeu är en liten, trevlig och genuin by där kabinbanan är belägen centralt, vilket innebär att du har nära till liften var du än bor. De flesta av alla små barer har After-ski med livemusik fram till 18.00 vilket ger en god och stämningsfull inramning i hela byn.

Pas de la Casa är den största byn i systemet. Byn formas likt en hästsko runt områdets nedfarter vilket gör att du kan åka skidor ner i byn och flertalet sittliftar gör att det är enkelt att ta sig upp på berget var du är bor. Här finns ett stort utbud av shopping, restauranger, barer och nattklubbar. För att sammanfatta är Pas de la Casa en skidby med många upplevelser och riktigt bra skidåkning.

Nöjen

Andorra är ett Taxfree land med restauranger, barer och shopping i världsklass. Blandningen mellan det spanska och franska köket gör att du kan njuta av kulinariska mat- och vinupplevelser. Från samtliga skidorter tar du dig enkelt till huvudstaden Andorra la Vella med buss. Här finns över 2000 taxfree butiker att shoppa i och många trevliga restauranger samt barer när påfyllning av energi krävs.

Söker du fler upplevelser under din vistelse erbjuds bland annat helikopterskidåkning, paragliding, hundspann, skotersafari, igloohotell, och isgocart.

Pistkarta

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
21/1Stockholm ArlandaGrandvalira, Hotel Grand PasPå förfrågan12 390:-Skicka förfråganMer information
21/1Stockholm ArlandaGrandvalira, Hotel Magic PasPå förfrågan11 900:-Skicka förfråganMer information
21/1Stockholm ArlandaGrandvalira, Hotel Piolets CentrePå förfrågan12 300:-Skicka förfråganMer information
28/1Stockholm ArlandaGrandvalira, Hotel Grand PasPå förfrågan13 400:-Skicka förfråganMer information
28/1Stockholm ArlandaGrandvalira, Hotel Magic PasPå förfrågan12 910:-Skicka förfråganMer information
28/1Stockholm ArlandaGrandvalira, Hotel Piolets CentrePå förfrågan13 320:-Skicka förfråganMer information
4/2Stockholm ArlandaGrandvalira, Hotel Grand PasPå förfrågan15 990:-Skicka förfråganMer information
4/2Stockholm ArlandaGrandvalira, Hotel Magic PasPå förfrågan15 220:-Skicka förfråganMer information
4/2Stockholm ArlandaGrandvalira, Hotel Piolets CentrePå förfrågan15 990:-Skicka förfråganMer information
11/2Stockholm ArlandaGrandvalira, Hotel Grand PasPå förfrågan15 540:-Skicka förfråganMer information
11/2Stockholm ArlandaGrandvalira, Hotel Magic PasPå förfrågan16 690:-Skicka förfråganMer information
11/2Stockholm ArlandaGrandvalira, Hotel Piolets CentrePå förfrågan15 990:-Skicka förfråganMer information
18/2Stockholm ArlandaGrandvalira, Hotel Grand PasPå förfrågan16 580:-Skicka förfråganMer information
18/2Stockholm ArlandaGrandvalira, Hotel Magic PasPå förfrågan15 430:-Skicka förfråganMer information
18/2Stockholm ArlandaGrandvalira, Hotel Piolets CentrePå förfrågan15 830:-Skicka förfråganMer information
25/2Stockholm ArlandaGrandvalira, Hotel Camel.Lot412 990:-BokaMer information
25/2Stockholm ArlandaGrandvalira, Hotel Grand PasPå förfrågan14 590:-Skicka förfråganMer information
25/2Stockholm ArlandaGrandvalira, Hotel Kandahar214 990:-BokaMer information
25/2Stockholm ArlandaGrandvalira, Hotel Magic Pas414 490:-BokaMer information
25/2Stockholm ArlandaGrandvalira, Hotel Piolets CentrePå förfrågan14 150:-Skicka förfråganMer information
10/3Stockholm ArlandaGrandvalira, Park Piolets Mountain Hotel & SPAPå förfrågan29 415:-Skicka förfråganMer information

Hotell

Hotel Camel.Lot
Hotel Camel.Lot ligger helt perfekt mitt i Pas de la Casa och endast 50 meter till liften. Hotellet har en mysig fondue-restaurang (ingår ej i halvpension) och en trevlig bar. Det finns en relaxavdeln...
Hotel Grand Pas
Hotel Grand Pas är ett trevligt hotell som ligger precis vid backen i Pas de la casa. Hotellet renoverades 2018 och erbjuder fräscha rum och sällskapsytor. Efter skidåkningen kan man ta det lugnt i lo...
Hotel Himalaia
Hotel Himalaia
Hotel Himalaia Soldeu är ett mysigt 4-stjärligt hotell beläget mitt i byn Soldeu med endast 80 m till kabinbanan. Med inspiration från Nepal/Himalaia har hotellet en mysig inredning med hög standard o...
Hotel Kandahar
Hotel Kandahar har ett utmärkt läge ett stenkast från liften och beläget mitt i centrum i Pas de la Casa. Är du ute efter hotell med ski in/ski out och nära till shopping, barer och restauranger är Ho...
Hotel Magic Pas
Hotel Magic Pas är ett trevligt och enkelt hotel beläget centralt i Pas de la Casa. Hotellet ligger endast 100m gångavstånd från skidsystemet och nära till shopping, after-ski, och bra resturanger. Ho...
Hotel Piolets Centre Soldeu
Ett bra alternativ på hotell för dig som vill vara först ut i backen, då det inte är många meter till Soldeu’s liftstation. Hotellet har nyligen genomgått stora renoveringar i både de allmänna utrymme...
[ Stäng ]
Sök