Skip to main content

Niseko

Pris från:
21 990:-

Niseko, som är Japans i särklass mest kända skidort för oss västerlänningar, består av fyra sammanlänkade skidområden med ett gemensamt liftkort. Det officiella namnet på skidorten är Niseko United. Här hittar man skidåkning för alla och när vindarna drar in från Sibirien och träffar bergen levereras puder i världsklass.

Niseko är den största sammanlänkade japanska skidområdet med enorma snömängder varje säsong, grymt bra offpist och ett stort utbud av välpreparerade pister av soft natursnö. Området är extremt snösäkert och skidområdet öppnar redan i slutet av november och stänger först i maj.

Niseko är också den by som påminner mest om en alport till skillnad mot andra japanska skidorter. Här finns ett stort av afterski-barer, shopping och restauranger samtidigt som den japanska inslagen finns med, som exempelvis  japansk mat, dryck och framförallt de varma källbaden

Skidåkningen

Niseko United består av liftsystemen Niseko Annupuri, Niseko Village, Niseko Grand Hirafu samt Niseko Hanazono. Varje av dessa skidområden är i sig relativt små, men tillsammans bildar de ett stort skidsystem som passar alla.

Det finns skäl till att Niseko är så populärt. Fallhöjden på 900 meter imponerar och här får du några av de längsta åken i Japan. I Niseko United hittar man skogsåkning nere i systemet likväl som högalpin åkning från toppen, här finns också bra pister. Offpiståkningen regleras via backcounty gates och övervakas på så sätt av skidpatrullen. Där med inte sagt att åkningen är säker då pistörerna öppnat gaterna utan normal försiktighet krävs, likväl som rätt utrustning och kunskap.

Vill man se fler skidorter under resan finns möjlighet till detta. I närheten hittar man skidorten Moiwa dit man lätt tar sig med shuttle-bus. Moiwa är ett litet skidsystem men som är ett bra komplement till Niseko United.

Inom en timme från Niseko når man ytterligare skidorter, bland annat Rusutsu och Kiroro. I närheten av Niseko finns också vulkanen Mount Yõtei samt flera andra fina toppar att bestiga för dem med stighudar.

Offpistguidning

För absolut största chans att uppleva de fantastiska Japanska snöfallen rekommenderar vi er att boka en lokal guide för offpiståkning. Niseko är ett utmärkt utgångsläge för att nå några av de bästa skidorterna på Hokkido som t.ex. Moiwa, Rusutsu, Kiroro eller Sapporo Teine.


Våra utvalda lokala guider kommer till hotellet på morgonen och man beslutar sedan gemensamt i gruppen vart man ska åka över dagen. Guiderna har bra lokalkännedom och vet var den bästa åkningen finns.

Denna aktivitet erbjuder vi endast för slutna sällskap, har ni alpin topptursutrustning så får ni också större möjligheter att med utgångspunkt från liftavstigning nå ut till de bästa åken i orörd snö alternativt att gå på en ren topptur, liftbunden offpiståkning kan också bytas till en ren topptur, varför inte en heldag uppför Mt Yotei med skidåkning inne i kratern?

 

Pris På förfrågan
Arrangör Lokala guidebyråer
Bokning Begränsat med guider – Tidig bokning rekommenderas
Betalning I samband med bokning av aktiviteten
Minantal 1
Maxantal Inget maxantal, vi anpassar antalet guider efter antalet deltagare per grupp
Minålder 18 år, yngre med målsmans underskrift
Ledare Lokala utbildade guider 
Utrustning   Säkerhetsutrustning är krav och alpin topptursutrustning rekommenderas för att få ut optimal offpiståkning under guidningen. Finns att hyra genom vår partner i Niseko.
Övrigt  Du bör vara frisk, ha en hygglig kondition och behärska skidåkning i djup lössnö för att delta i guidningen.

Pistkartor

 

Niseko United

Rusutsu

Moiwa

Kiroro

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
10/1Stockholm Arlanda Niseko, Bliss LodgingMer än 824 870:-BokaMer information
10/1Stockholm Arlanda Niseko, The Green LeafPå förfrågan25 860:-Skicka förfråganMer information
10/1Stockholm Arlanda Niseko, Midtown Niseko725 050:-BokaMer information
10/1Stockholm Arlanda Niseko, My Ecolodge821 990:-BokaMer information
17/1Stockholm Arlanda Niseko, Bliss LodgingMer än 827 230:-BokaMer information
17/1Stockholm Arlanda Niseko, Bliss LodgingMer än 825 410:-BokaMer information
17/1Stockholm Arlanda Niseko, Midtown Niseko725 590:-BokaMer information
17/1Stockholm Arlanda Niseko, My Ecolodge722 670:-BokaMer information
24/1Stockholm Arlanda Niseko, BlissLodging Mer än 825 410:-BokaMer information
24/1Stockholm Arlanda Niseko, The Green LeafPå förfrågan27 810:-Skicka förfråganMer information
24/1Stockholm Arlanda Niseko, Midtown Niseko725 590:-BokaMer information
24/1Stockholm Arlanda Niseko, My Ecolodge822 800:-BokaMer information
31/1Stockholm ArlandaNiseko, Bliss Lodging Mer än 825 770:-BokaMer information
31/1Stockholm ArlandaNiseko, The Green LeafPå förfrågan30 220:-Skicka förfråganMer information
31/1Stockholm ArlandaNiseko, Midtown Niseko727 400:-BokaMer information
31/1Stockholm ArlandaNiseko, My Ecolodge823 210:-BokaMer information
21/2Stockholm ArlandaNiseko, Bliss LodgingMer än 825 760:-BokaMer information
21/2Stockholm ArlandaNiseko, The Green LeafPå förfrågan26 750:-Skicka förfråganMer information
21/2Stockholm ArlandaNiseko, Midtown Niseko723 390:-BokaMer information

Hotell

The Green Leaf
The Green Leaf i Niseko Village är ett prisbelönt och stilrent hotell med över 200 rum som ligger vid foten av berget Annupuri med ski in / ski out läge och vacker utsikt över det vackra vinterlandska...
Midtown Niseko
Midtown Niseko är ett fräscht och stilrent skidåkarhotell i utkanten av Hirafu. Hotellet erbjuder dubbelrum (twin beds) och trippelrum har ett skidrum, kök för egen matlagning med matrum samt tvätt-ru...
Bliss Lodging
Bliss Lodging erbjuder både lägenheter och två stugor. Shuttlebussar går till Grand Hirafu (största skidområdet ) och den restaurangtätare delen av Hirafu från morgon till kväll. Det går även bussar t...
My Ecolodge Hostel
My Ecolodge Hostel ligger i utkanten av Hirafu med 15 minuters promenad till bykärnan. Detta är ett prisvärt och fräscht vandrarhem med mycket bra recenssioner. Rummen är på 14 kvm men funktionella vä...
Sök