Skip to main content

Om Active ski

Active Ski Travel är en researrangör somarrangerar skidresor till några väl valda skidorter. Active Ski har en inriktning mot offpist, men vårt utbud riktar sig till alla typer av skidåkare. Vår strävan är att ha skidresor för alla typer av plånböcker, från prisvärda bussresor till Kittelfjäll till skidresor i Japan.

Vi är skidåkare som brinner för att leverera skidresor att minnas och med en gemensam uppgift, att ta dig till de bästa åken.

Läs om vår historia nedan.

Sök

1999

En halvmeter nyfallen puder klädde landskapet i en böljande vit skrud. Per Strömberg och Daniel Lundin hade lyckats komma upp med dagens första lift. Allt var stilla, med undantag av regelbundna katschong, katschong då fyrstolen drogs över vajerrullarna på liftstolparna. Då bröt Per tystnanden.

– Tänk att få jobba med det här. Jag menar på riktigt. Att livnära sig på att ta skidentusiaster till de bästa åken.

– Ja det vore något det, sa Daniel, att tjäna pengar på vår och andras skidglädje. Men troligtvis svårt att bli rik på. Och så är det nog en väldig massa slit.

– Antagligen, sa Per.

Året var 1999. Fyra månader senare startades företaget och året därpå gick de första bussarna till Kittelfjäll. Sedan dess har tiotusentals hängivna skidåkare följt Per och Daniel till deras favoritorter i fjällen och Alperna. Idag arbetar ett tjugotal guider med att gång på gång förverkliga idén som kläcktes där i skidliften – Att ta dig till de bästa åken.

2001

Efter starten 1999 med resor till Kittelfjäll var regionen norra Lappland näst på tur in i Active Ski Travels program.

2001 gick första resorna till Abisko och offpistberget Nuolja. I följande turordning kom följande skidorter in i Active Skis program; Narvik - Riksgränsen - Björkliden

Dessa är givna destinationer för "aktiv" skidåkning med oändliga möjligheter för grym offpist och toppturer.

2005

Schweiz är Active Ski:s hemmaplan. Det var här våra första alpresor gjordes i mitten på 00-talet och sedan dess har vi varit största arrangör till detta välfungerande land mitt inne i Alperna med sina höga berg, gigantiska snödjup och helt fantastiskt fina offpist. Våra första resor gick till Andermatt, tätt följt av Engelberg som fortfarande är vårt störa alpresmål. Andra skidorter genom åren är Davos-Klosters, Verbier, Lenzerheide-Arosa, Saas Fee, St Moritz­-Corvatsch, Disentis, Flims-Laax, Grimentz-Zinal, Grindelwald, Mürren. 

2006

Engelberg, eller "änglarnas berg" är en klassiker i Active Skis program. Efter några svängar i Andermatt åkte Daniel och Per över till detta offpist-paradis för att reka åkning och hotell.

Första resorna gick till Engelberg 2006 och vilken succé det har varit sedan dess! 

Med tanke på bra flygtider till Zürich, kort transfer och 4 hela skiddagar är Engelberg ett optimalt resmål för weekendresa! Det, tillsammans med den grymma åkningen gör att orten är vårt största resmål i Alperna.

2013

Runt 2011 dök det upp rykten om ett vackert puderlandskap längs Norges västkust - Stranda!

2013 sattes planen i verket och vår första resa till Stranda gick av stapeln. Mycket riktigt, puderparadis och natur i världsklass!

 

Nu tar Active Ski Norge med storm!

2014

Vår guide Lisa Aagård tipsade hösten 2014 föreningen "Blåsjöns Framtid" om Active Ski och strax därefter hade vi ett helt unikt upplägg avtalat - Berget skulle lämnas orört och opistat under 4 veckor i januari innan Active Ski kom dit med gäster där lokala guider visade vägen till de bästa åken i lössnön på fram- och baksidan av Mesklumpen. Nyhet på SVT >> 

Vi gick ut med ett datum då bokningen skulle öppnas och efter några timmar var alla 60 platser slut och vi hade en ”kölista” på lika många.
Efter några års uppehåll (2017-2020) pga av ändrad ägarstruktur kunde vi med stolthet återigen arrangera denna unika offpistresa 2021 som även nu blev fullbokad i ett nafs...och nu är det ett återkommande inslag i programmet.

2019

Det finns ett liten, liten land inklämt mellan Frankrike och Spanien i mäktiga bergskedjan Pyrenéerna. 2019 tog vi in den stora skidorten Grandvalira i programmet, ett dolt skidparadis som snart inte är dolt längre.

Säsongen 2022 var Grandvalira en av de stora bubblarna med många och nöjda gäster.

2022

Vilka är vi på Active ski idag?

Per Strömberg vår VD och bolagets grundare, baspelare med erfarenhet från resebranschen sen sent 90-tal och idag även fotbollstränare.

Daniel Lundin vår andra delägare. Gammal tävlingsåkare och kontorets kampsportare.

Ted Svingstedt vår avslappnade kollega som inte tvekar på att kasta sig ut över nästa klippa, kanske med en backflip som krydda?

Patrik Steenhower är Active Skis senaste tillskott på kontoret och brinner för friåkning, äventyr & resor såklart!