Skip to main content
Whistler Kanada
Image: Whistler Kanada

Whistler

Skicka förfrågan

Fakta

Invånare11850 inv.
Byns läge675 m.ö.h
Transfertid120 min

Skidorten Whistler anses med rätta vara en av de hetaste skidorterna i världen. Whistler ligger i bergskedjan Costal Mountains i en mycket vacker miljö. Orten har en lång historia som sträcker sig tillbaka till 1877 då  järnvägen knöts ihop där. Staden har också varit värdstad för Olympiska vinterspelen 2010 då flera svenskar tog guldmedaljer.

Whistler är enormt och det erbjuder fantastisk terräng och ett mycket effektivt liftsystem. I Whistler faller i genomsnitt 10-12 m snö per år, vilket gör att det är stora chanser för nysnö när man är där. Kombinera Whistler resan med heliski och det blir en oslagbar kombo.

Vi skräddarsyr resorna till Whistler utifrån våra kunders önskemål. Populärt är att lägga till några nätter i Vancouver där det bland annat finns möjlighet att se på NHL och Vancouver Canucks. Gör en förfrågan så återkommer vi med ett förslag inom 1-2 arbetsdagar.

Skidåkningen

Whistler och Blackcomb är de två bergen som skidorten är byggd kring. Whistler är dalen där man bor och där liftsystemet börjar breda ut sig. Här hittar man allt från härliga breda carvingpister till skogsåkning, branta bowls, smala couloirer och terrängparker.Topparna ligger på omkring  2100-2200 meters höjd och i området finns ungefär 200 nedfarter som man når med 38 liftar. För parkåkarna är det ett måste att besöka de snowparks som finns. I Whistler finns två snowparks och en halfpipe och på Blackcomb tre snowparks och en jättepipe. Båda bergen är fina för brädåkare eftersom det finns många liftar som ligger bra till med få flacka partie

Blackcomb är lite speciellt, här finns den enda glaciären av sitt slag i Nordamerika som man kan åka skidor på. Den är även öppen under sommarhalvåret.

I Whistler kan man även testa heliski och catski en eller ett par dagar. Detvar i Kanada man började med heliskiing, så det är mer eller mindre ett måste att testa. Det finns olika paket at välja mellan, med priser från 1050 Cdn för heliski och 549 Cdn för Catski. Kontakta oss för rådgivning och mera information om detta.

Man kan även planera in en kombination med en vecka i Whistler och ett par dagar hos en av världens bästa heliski operatörer i  Bella Coola.

Byn

Whistler är en trevlig och modern by. Servicen och kvalitén är hög och invånarna är gästvänliga. Infrastrukturen är god med ett välutbyggt bussystem.

I byn finns brett utbud av restauranger, affärer och barer i olika prisnivåer. Priserna här är faktiskt lägre än i Europa så man kan passa på att shoppa när man är här.

Så här säger våra gäster om Whistler

Jimmy 2023-01-26
"
-Transfern funkade bra! även bra att den gick att flytta så vi fick en hel skiddag på avresedagen.
- Boendet på Crystal Lodge var suvuränt.
- Snön var grym när vi kom upp på rätt höjdmeter.
- Guiden var värt varenda krona😊
- Jag sammanfattar resan med att vill du ha mycket liftburen offpist så är Whistler grymt. Bra snö och mycket snö och väldigt trevlig by."

Pistkarta

Klicka på bilden nedan för att se pistkartan i stort format. 

Karta

Hotell

Crystal Lodge
Crystal Lodge är ett av de populäraste hotellen i Whistler med bra läge mitt i byn och nära liftarna till Whistler och Blackcomb. Hotellet har nyligen genomgått en nyrenovering med ny design och dekor...
Listel Hotel
Listel Hotel har ett perfekt läge mitt i Whistler och endast endast några steg från skidåkningen. Rymliga rum på ca 28 m2 med badrum/wc , HD TV, värdeskåp och litet kylskåp. Fritt WIFI på hela hotelle...
[ Stäng ]
Sök