Sök

Cain Olsen

Cain Olsen

UIAGM bergsguide – Adamello Ski

Cain Olsen föddes i England men flyttade tillsammans med sin familj till en gård i norra Toscana regionen i Italien vid 10 års ålder. Där arbetade föräldrarna med att producera vin och oliv olja. Han har spenderade de senaste 25 åren med att vandra, klättra och åka skidor i Alperna och har extremt god kännedom om dess natur, historia och kultur. Cain är utbildad på Florence och Newcastles universitet i idrott och hälsa och ”sports management”. Han är även färdigutbildad UIAGM/IFMGA bergsguide i Italien vilket är den högsta internationella kvalifikationen för instruktörs och guidearbete vid bergsklättring, isklättring, alpinism, offpist-skidåkning och randonne skidåkning.

David Keith

David Keith

Active Ski Guide - Kittelfjäll/Stranda

David har studerat i Östersund/Åre och med flera års skidåkning i bagaget. Han har genomfört skidlärarutbildning och spenderat flera säsonger i Alperna och Japan samt tävlat lite på skoj de senaste åren. David har jobbat heltid på Active Ski i 3 år med huvudansvar för våra resor till Italien och för bussresorna till Kittelfjäll och Stranda. David kommer finnas med oss även i fortsättningen som guide i första hand på våra resor till Kittelfjäll och Stranda.

Erik Fullmer

Erik Fullmer

AMGA guide – Explore Utah

Erik är en del av teamet på Wasatch Mountain Guide sedan 2021 och är certifierad AMGA guide. Skidåkning har varit en livslång passion och har arbetat som skidlärare i 3 år innan han började utbildning till bergsguide. Erik har även under många år arbetat med digital marknadsföring och videoredigering. För inspiration av skidåkningen i Utah. Gå in och kika på Eriks Youtubekanal >>

Erik Lindfors

Erik Lindfors

Offpistguide – Explore Hokkaido

Erik har jobbat som guide hos Active Ski Travel sedan 2010. Erik är utbildad skidlärare SLAO nivå 3, han är också certifierad lavintekniker och färdledare. Efter 8 säsonger i Japan varav 7 som Active Skis guide är Erik den hos oss som kan Japan bäst och det är han som i samråd med huvudkontoret tar fram och förbättrar våra Japan-program.

Ian Miller

Ian Miller

Offpistguide - Hakuba Valley

Ian har bott i Hakuba senaste 22 åren och varit Active Skis huvudguide senaste 5 säsongerna. Ian är American och har varit runt hela världen för att hitta de bästa bergen med den bästa snön. Enligt Ian är Hakuba orten som har den bästa kombon! Ian har extrem lokalkännedom och tar dig mer än gärna till åk få känner till.

Johan Lindholm

Johan Lindholm

Active Ski Guide - Kittelfjäll & Sogndal

Johan har åkt skidor sedan barnsben. Allt ifrån snålskjuts i pulka bakom farsan i Svenska fjällen, till utbytesstudier i Vancouver och skidåkning i Mt. Seymour och Grouse Mtn. Favoritresan var dock Hakuba Cortina i Japan med Active Ski. Sedan 2015 har Johan jobbat som guide för Active Ski och främst på destinationerna Kittelfjäll, Stora Blåsjön, Stranda och Røldal. Johan älskar mindre orter där man får va sig själv för en liten stund, och gärna med midjehögt puder...

Julia Strömland

Julia Strömland

Active Ski guide Engelberg

Julia är född i Sverige men uppvuxen i Schweiz, där hon spenderade vintrarna i tävlingsbackar runt Valais. Hon arbetar till vardags som arkitekt men lägger all ledig tid på skidåkning, klättring och långdistanslöpning. Med ett gäng säsonger i Alperna i bagaget blir vintern 2023 den första som guide för Active Ski Travel.

Julien Turin

Julien Turin

Offpistguide Briancon

Efter att ha spenderat 5 år i Sverige har Julien flyttat tillbaka till franska alperna 2010. Sedan dess erbjuder han sina svenska gäster resor med flexila upplägg där man åker dit snön är bäst. Han älskar mest att visa sina hemliga ställen där man njuter i lugn och ro av bra skidåkning. Julien är certifierad skidlärare och skidguide i Frankrike och har 20 års erfarenhet av offpistguidning. 

Matthias Weichselbaumer

Matthias Weichselbaumer

Offpistguide - Hakuba Valley

Matt kommer från Bavaria i Tyskland och spenderar vintrarna i Hakuba Valley med att åka Snowboard samt guida Active Skis gäster i bergen. Han är en troligtvis en av de guider med mest kunskap om Hakubas Backcountry och känner till varje centimeter av  terrängen. Matt är väldigt entusistisk, att spendera en dag med honom i bergen är alltid en bra dag!

Mattias Cöster

Mattias Cöster

Offpistguide – Explore Hokkaido

Mattias har arbetat med skid-guidning i alpin miljö och framförallt Nordnorge och Lappland på heltid sedan mitten av 90-talet. Mattias var också delägare i Active Ski Travel när företaget tog stora steg i början på 2000-talet. Numera driver han Arctic Elements Heliskiing med 6-8 bergsguider i sitt team. 2023 gör Mattias sin 3:e säsong i Japan för Active Ski

Mattias Steenhouwer

Mattias Steenhouwer

Active Ski Guide - Kittelfjäll 

Mattias är född i en skidåkarfamilj och gjort många timmar i MASK-Alpin som ung. Efter att ha rest många gånger med Active Ski till bl.a Engelberg, Hakuba och Stranda tog Mattias steget och blev Active Ski Guide 2021. Till vardags arbetar han som Coach inom funktionell träning och har lång erfarehet av att guida, coacha och ge den bästa servicen.

Todd Passey

Todd Passey

IFMGA bergsguide – Explore Utah

Todd är född och uppvuxen i Utah, där han tillbringat många, många vintrar i bergen. Todd är grundaran av Wasatch Mountain Guides och certifierad IFMGA bergsguide. Med Todd får du lokala kännedom, grym skidåkare samt en guide med internationella erfarenheter. Todds inställning är skapa unika och personliga upplevelser, han älskar att göra research, planera och organisera dagarna för att ge oförglömliga guidedagar. På detta sätt skapar han personliga relationer med sina gäster som i många fall varar många, många år.

Ola Stawreberg

Ola Stawreberg

Active Ski Guide - Aostadalen

Ola har åkt skidor sedan 80-talet. Skidintresset tog extra fart när Ola va 20år med ca. 10 säsonger som skid- och vandringsguide i de Österrikiska och Italienska Alperna. Ola är även utbildad alpin skidlärare. Ola har även en gedigen bakgrund inom Hotel- & Restaurangbranschen både på hemmaplan och i Alperna. Ola har sysslat med de flesta discipliner men föredrar alpint och telemark. Backcountry och touring lockar mest men en cruisingdag i pisten är aldrig fel.

Rasmus Regnstrand

Rasmus Regnstrand

Offpistguide – Explore Hokkaido

Rasmus har jobbat som guide för Active Ski Travel i över 10 år. Efter att ha börjar som guide i våra skandinaviska orter har Rasmus blivit en riktig Japanexpert efter flera säsonger både i Hakuba samt Hokkaido.

Robert Nilsson

Robert Nilsson

Offpistguide – Explore Hokkaido

Robban har guidat för Active Ski Travel i över 10 år, varav 7 år i Japan. Han lägger också en stor del av sin lediga tid på skidåkning under vintern. Robban har jobbat på flera av våra destinationer i Skandinavien, Alperna och Japan. Till vardags jobbar han som Yttre befäl på brandförsvaret i Stockholm. Robban är certifierad Lavintekniker (SVELAV Pro 2).

Robert Vrlak

Robert Vrlak

UIAGM bergsguide - Hakuba Valley

Robert kommer från Slovakien och har sysselsatt sig med bergsbestigning och alpinism i över 35 år. Karriären började på HDM James Bratislava youth climbing club och har sedan dess rest runt i hela världen för att upptäcka nya berg, stora som små med många erfarenheter av toppturen, freeride, bergsklättring och isklättring. Robert började arbeta för Active Ski för många år sedan med att guide åra gäster i sitt egna hemmaberg Tatra. Idag är Robert en av våra guider i Hakuba Valley.

Svante Seleborg

Svante Seleborg

Active Ski Guide - Aostadalen

Svante började åka skidor på allvar i vuxen ålder, varefter intresset stadigt ökat. Efter att ha varit Active Skis stamgäst i Kittelfjäll under flera säsonger var det naturligt att ta steget till guide. Svante har gjort många säsonger som Active Ski-guide i Aostadalen (Courmayeur, Cervinia, Monterosa, La Thuile) som han nu känner som sin egen ficka. 2016 var han guide i japanska Myoko. Till vardags jobbar Svante som egenföretagare inom IT. Svante är cerfierad lavintekniker (SVELAV Pro 2).

Willie Benegas

Willie Benegas

IFMGA bergsguide – Explore Utah

Willie är född och uppvuxen i Patagonia och är certifierad IFMGA Bergsguide. Vintrarna spenderar Willie i Utah där hans erfarenheter och lokala kännedom tar gästerna till oförglömliga puderdagar och högalpina äventyr. Willie är kanske en av de mest välmeriterade guiderna då listan på utmärkelser är lång. Även om han bestigit de flesta mytomspunna berg och tagit emot flertalet utmärkelser är Willies filosofi enkel, han spenderar sina dagar i bergen för att leva livet!