Skip to main content

La Thuile

Pris från:
8 990:-

Fakta

Fallhöjd1200 m
Toppstation2650 m.ö.h
Antal liftar37 st
Total pistlängd160 km
Svarta pister13 st
Röda pister31 st
Blå pister25 st
Gröna pister9 st
Invånare720 inv.
Byns läge1441 m.ö.h
Transfertid150 min

La Thuile i Aosta-dalen ligger allra längst upp i nordvästra Italien och anses vara en av alpernas snösäkraste orter då man får snö från flera väderstreck. Det är begränsat med bäddar i byn vilket gör att man slipper köer.

Skidområdet San Bernardo innebär skidåkning både i Italien (La Thuile) och i Frankrike (La Rosière). Valfriheten av skidåkning är stor; perfekt preparerade branta åk, breda carvingpister eller lättillgängliga offpiståk mellan pisterna.

Restaurangerna håller genomgående hög klass och utbudet och variationen är stor, ska man äta från italienska eller franska köket? Fikapaus med cappuchino eller cafe au lait? I liftkortet ingår också skidåkning i Aosta-dalens andra stora skidorter där Courmayeur ligger endast 25 minuter bort. Övriga orter som ingår i liftkortet är CerviniaChamplouc, Gressoney och mindre kända Pila.

Skidåkningen

Åkningen ned mot byn på 1441 meters höjd är riktigt tuff med flera svarta, utmanande backar i skyddad terräng av barrskogen, här hittar du en av alpernas brantaste nedfarter.

Samtliga åk ned mot byn är nordvända och skidpatrullen lyckas hålla pisterna i toppskick dag efter dag, ett riktigt paradis för de skidåkare som gillar svarta nedfarter. Men självklart finns det också enklare nedfarter ned mot byn. Ovanför trädgränsen på den italienska sidan mot La Thuile är nedfarterna av snällare karaktär, med många breda i blått och rött. Perfekt för de som gillar att åka på skär i långa svängar.På andra sidan bergskammen öppnar det upp sig nya ytor och nya nedfarter på den italienska sidan. Mellan pisterna finns det fina ytor för lättillgänglig offpiståkning. Vid dalstationen där samtliga liftar går upp finns det en stor tavla med väldigt tydlig väder-information för hela området som anger vindstyrka och molninghet som vi rekommenderar att ta del av när man planerar sin åkning för dagen då förutsättningar kan skilja stort bereoende på var man är i skidområdet.

Byn

La Thuile är en mycket charmig by med ett flertal riktigt bra italienska restauranger, caféer och spännande butiker. Vårt Hotell Planibel****  är ett stort hotell som ligger precis vid foten av liftstationen med bästa ski in & ski out läge. Det finns flera butiker, skiduthyrningar, caféer och barer på torget utanför entrén.

Hotellet har också swimingpool och Wellness-avdelning är ett stort hotell med flera restauranger. Avståndet till kärnan av charmiga bykänan ligger på några minuters promenad avstånd.

Skidåkningen La Rosière (FRA)

 

Tar man sig via liftar i riktning västerut istället så kommer man in i Frankrike med skidorten La Rosière i dalgången på 1 850 meters höjd. En stor del av bergsidan är vänd mot syd här och nedfarterna är mestadels blåa och röda. Ytorna mellan pisterna är ännu större och det är enkelt att hitta egna spår även flera dagar efter snöfall.

Självklart finns det också möjligheter till back-country åkning på egen hand om man har bra kunskaper eller med lokala bergsguider

Pistkarta

 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
19/1Stockholm ArlandaLa Thuile, Hotel Planibel Residence88 990:-BokaMer information
19/1Stockholm ArlandaLa Thuile, Hotel PlanibelMer än 813 540:-BokaMer information
25/1Stockholm ArlandaLa Thuile, Hotel PlanibelMer än 813 840:-BokaMer information
25/1Stockholm ArlandaLa Thuile, Hotel Planibel Residence89 090:-BokaMer information
2/2Stockholm ArlandaLa Thuile, Hotel Planibel ResidenceMer än 89 940:-BokaMer information
2/2Stockholm ArlandaLa Thuile, Hotel PlanibelMer än 814 590:-BokaMer information
8/2Stockholm ArlandaLa Thuile, Hotel PlanibelMer än 815 190:-BokaMer information
8/2Stockholm ArlandaLa Thuile, Hotel Planibel Residence89 660:-BokaMer information
22/2Stockholm ArlandaLa Thuile, Hotel Planibel
Boka tidigt rabatt! per person: 1030:-
416 850:-BokaMer information
22/2Stockholm ArlandaLa Thuile, Hotel Planibel Residence412 260:-BokaMer information

Hotell

Hotel Miramonti
Hotel Miramonti är beläget i centrala La Thuile precis intill den livliga forsen. Här bor ni i ett genuint och mysigt hotell i alpstil med en hög standard. På hotellet har ni alla faciliteter ni kan t...
Hotel Planibel
Hotel Planibel är ett stort hotell som har ett ypperligt läge för skidåkningen, bara några steg från skidliftarna. Hotellet erbjuder simhall, bastu, gym, spelrum, barn-klubb, skidförvaring, pubar samt...
Planibel Residence
Planibel Recidense är ett stort lägenhetshotell som ligger i samma komplex som Hotel Planibel. Här bor ni med ypperligt läge för skidåkningen, bara några steg från skidliftarna. Lägenhterna är renover...
Sök