Skip to main content

Grindelwald

Skicka förfrågan

Fakta

Fallhöjd1700 m
Toppstation2970 m ö.h
Antal liftar43
Total pistlängd213
Svarta pister10
Röda pister25
Byns läge1274
Transfertidca 2,5 timmar

Grindelvald ligger vackert vid foten av de kända bergen Eiger, Jungfrau och Mönch som erbjuder varierad skidåkning fördelat på tre skidområden. Skidorten ligger i Berner Oberland i centrala Schweiz, ca två timmars transfer med buss från flygplatserna i Zurich och Basel.

Active Ski Travel erbjuder weekendresor från Arlanda som går att boka online, på förfrågan kan vi även erbjuda resor från Köpenhamn och Göteborg. Grindelwald är en utmärkt konferensort och vi kan erbjuda bra paket för grupper och företag. Skicka en förfrågan så återkommer vi med ett prisförslag inom kort.

Skidåkning Grindelwald

Skidåkning Grindelwald

Grindelwald ingår i Jungfrau Region som med sina 213 km pist är ett av Schweiz största skidområden. Förutom Grindelwald ingår även de populära skidorterna Wengen, Lauterbrunnen, Interlaken och Mürren.

Området över Grindelwald som kallas Grindelwald First, har 60 km pister i sydläge.  Åkningen är snäll och passar bra för familjer och om man gillar att carva i breda blå pister. Dessutom kan Grindelwald First skryta med att ha världens längsta kälkbacke, där man från toppen når Grindelwald efter 15 kilometer. På toppen vid Oberjoch-sittliften ligger The White Elements Snowpark. Här finns det tre olika fun-parks med en längd på 850 meter och vid sittliften Schilt finns en även skicrossbana.

På den andra sidan av dalen ligger Kleine Scheidegg-Männlichen, med ca 110 km pist och de flesta röda. Här hittar de mera rutinerade skidåkarna massor av utmaningar. Framförallt pist nummer 45 är värd att lägga på minnet om man tycker om brant skidåkning. Det är nämligen Worldcup störtloppsbacken Lauberhorn, som sträcker sig över 4,2 kilometer och slutar på den andra sidan av berget vid Wengen.

Från Kleine Scheidegg-Männlichen kan man också ta tåget genom berget och upp till Europas högst belägna tågstation som heter Jungfraujoch som ligger på 3454 meters höjd och precis vid foten av det 4158 meter höga berget Jungfrau, med perfekt utsikter över Eiger på andra sidan dalen. Här finns även restaurang, chokladbutik, museum och kan vara en trevlig utflykt om man vill vila benen en dag.

Det tredje området heter Mürren-Schilthorn och ligger längst bort från Grindelwald.  Här finns här 54 kilometer preparerade pister mellan 1650 och nästan 3000 meters höjd, den högsta skidåkningen i Berner Oberland. Här finns massor av blå och röd skidåkning och uppe mot toppen hittar man framför allt de svarta nedfarterna.

Från Schilthorn finns områdets bästa offpist och flera legendariska offpiståk. En speciell upplevelse är det att äta lunch på restaurangen Schilthorn på 2970 meters höjd. Den roterande restaurangen visar panoramautsikten under en 45 minuters tur. Det var även här James Bond-filmen ”On her Majesty’s Secret Service” spelades in. Här finns en även ett James Bond museum som kan vara ett kul besök om man ändå är här.

I Grindelwald finns det även möjlighet att åka heliski med en UIAGM bergsguide.  Pris för ett lyft är 375 CHF, två lyft kostar 490 CHF.  Varje åk tar ca 3 timmar och innebär ca 2000 fallhöjdsmeter.  En magisk upplevelse man aldrig kommer glömma.

Byn och nöjen

Byn och nöjen

Grindelwald är en livlig by med ett stort utbud av olika restauranger och om man tycker om afterski finns här den bästa afterskin i Schweiz. På kvällarna är Grindelwald en av de livligaste byarna i regionen och det finns ett flertal barer och klubbar med bra fart.

Förutom bra mat och skidåkning kan man också prova curling, åka skridskor eller kanske ett besök på något av stadens många spa för att mjuka upp benen.

Pistkarta

Karta

Hotell

Romantik Hotel Schweizerhof
Romantik Hotel Schweizerhof är ett lyxigt hotell och de flesta rummen med utsikt över berget Eiger. Hotellet ligger centralt, endast 100 från tågstationen. Alla liftar kan nås på mindre än 5 minuter m...
Sök