Skip to main content

Åre

Skicka förfrågan

Fakta

Fallhöjd890 m
Toppstation1420
Antal liftar46 st
Svarta pister5 st
Röda pister31 st
Blå pister35 st
Gröna pister18 st
Invånare1 400 inv.
Byns läge384 m ö.h

Skidåkningen på Åreskutan saknar motstycke i Sverige. Det är högre fallhöjd, fler liftar och häftigare skidterräng än på något annat fjäll. Sveriges största skidort och alpina centrum ligger i västra Jämtland nära den norska gränsen. Byn är vackert belägen vid Åresjöns strand, vid foten av Åreskutans sydsida, 1420 meter hög.

Skidåkningen i Åre

Skidsäsongen här är lång, liftarna öppnar i början av december och stänger i slutet av april. Tävlingsbackarna hör till Åres bästa pister. Det breda och böljande Gästrappet är ett av Sveriges finaste och populäraste nedfarter och lockar åkare från tidig morgon till sen kväll då belysningen är av toppklass. Alldeles bredvid ligger Störtloppet med branta hang och doserande kurvor. Från Gondolens toppstation ner till dalen har du drygt 900 fallhöjdsmeter att plöja med fantastisk utsikt över Jämtlandsfjällen.

Baksidan är en klassiker som ger mest fallhöjd. Tväråvalvet och Östra ravinen är andra åk värda ett åk eller två. Vill du ha en halvdagsutflykt är Husåturen ett nästan sju kilometer långt åk.

I Åre gäller det att vara förberedd med bra utrustning och sunt förnuft.Åre är så mycket mer än bara bra skidåkning och alpin kultur. Det finns ett fantastiskt bra utbud av bra restauranger i såväl byn som i backen. I Åre finns ett pulserande nöjesliv som i sina bästa stunder hör till det roligaste i skidvärlden.

Pistkarta

Pistkarta Åre

Karta

Sök