Skip to main content

Offpistsafari Briancon

Skicka förfrågan

Fakta

Max antal deltagare12
Fallhöjd2 150 m
Antal guider2
Antal klimatzoner3
Antal skidorter14
Toppstation3 550 möh
Invånare11 500
Transfertid3 hr 15 min

Vi på Active Ski har själv upplevt att ingen nederbörd i Serre Chevalier kan innebära nysnö snö på lärkträden bara 10 minuter från Briancon och 50 cm puder i italienska Pragelato 45 min från Briancon. De flesta orterna är små och okända för de flesta men det finns också några välbekanta som vårt hemmasystem Serre Chevalier men också mäktiga offpist-meckat La Grave och italienska OS-skidorten Sestriere. Den åkning du bjuds på under den här resan är Alpernas bästa skogsåkning i gles lärkskog men också högalpin åkning på kalfjäll och glaciärmiljöer på 3 000 meters höjd. Guiderna har grym lokalkännedom planerar utifrån väder och lössnö tar er med sina minibussar till den bästa åken för dagen. Ofta handlar det om kortare Ski Touring (30-120 min) från liftarna för att komma till fina orörda åk. Då det nyligen har snöat i någon av klimatzonerna når vi pudret direkt från liftarna.

Under veckan kommer man att upptäcka en helt ny aspekt av Alperna med små pittoreska ställen och gömda pärlor där man hittar lössnö två veckor efter ett snöfall. Vi besöker helt okända skidorter där väldigt lite folk åker men även stora system när det är bra med snö där.

Vi bor på ett litet gemytligt värdshus i Briancon med frukost och utsökta franska middagar.

Förkunskaper och utrustningskrav

  • Du bör vara en offpiståkare som klarar alla typer av snö och underlag.
  • Du bör ha en i övrigt god kondition. Det kommer att vara ett bra tempo under alla skiddagarna, men det finns möjlighet att vila och hoppa över ett eller några åk.
  • Lavinutrustning i form av transceiver, spade och sond är ett krav och lavinryggsäck (airbag) rekommenderas.
  • Alpin topptursutrustning, d.v.s. en rambindning för alpinpjäxor som kan ställas om till lös häl för på ett par offpistskidor samt, stighudar, teleskopstavar och hjälm. Alternativt spitboard med stighudar.

Kundomdömen

Vad säger våra kunder om Offpistsafari Briancon?

"Erfarenheter från Off-pist safari Briancon februari 2024.
Guiden Julien mötte oss redan på flygplatsen i Milano. Transfern gick smidigt och Julien gav oss bra information om kommande veckan och vad vi kunde förvänta oss.
Hotellet/pensionatet Le Bacchu Ber var både hemtrevligt och charmigt, Fina och stora rum. Värdparet George och Maria bjöd på en mycket hemtrevlig atmosfär och väldigt god fransk husmanskost. Middagen bestod av 4-5 rätter med tillhörande gott vin och Avec. Frukostarna innehöll allt man kan önska sig dvs yoghurt, müsli, flera sorters bröd, croissanter, ägg, Georges goda omeletter, frukt, juice m.m.
Julien hade det inte så enkelt som guide denna veckan då det inte hade snöat på flera veckor och dessutom var det varmt. Han löste det dock mycket bra genom att bjuda på riktigt bra vårskidåkning. Tack vare tillgången till minibuss kunde vi ta oss till de system där det för tillfället var bäst vilket innebar att vi åkte i 5 olika system. Vi fick jobba en del för att hitta den fina orörda vårsnön men det var också en del av upplevelsen.
Sammanfattningsvis: Bra prisvärd paketresa, till ett stort och varierat skidområde med massor med möjligheter, mycket mysigt och bra boende samt en väldigt duktig och trevlig guide, och sist men inte minst en jättebra grupp."

Kenneth 2024-02-29

”Upplägget och resan var helt i min smak, tycker det var fantastiskt!
5 av 5 på allt (utom snötillgången, men det kan ju inte ni styra över). Det som var lite knöligt var transfern men det har ni ju redan justerat.”

Niklas 2022-03-18

”Det var jättebra! Guiderna var kanon och konceptet super med god mat och trevligt sällskap.”
Matilda och Thomas 2022-03-06

Tyvärr hade vi otur med dålig snötillgång. Men utefter de förhållanden som vi hade var det riktigt bra ändå. Vi åkte orörd snö nästa alla dagar 👌 Fick kanske huda och gå en hel del, men det var det värt. Guiderna, Julien och Seb  grymma! Mycket kompetenta. All respekt till dem.
Mycket bra boende. Fantastiskt koncept med att sitta vid samma bord allihopa,  skapa en grymt bra gemenskap. Hoppas inte George och Maria var allt för trötta på oss efter vi släppt loss någon kväll 😉😀🍻.
Den typ av resa har jag sökt länge, grymt bra koncept. Ta sig till dagens bästa förhållanden. Värdlsklass!
Ser fram emot att åka tillbaka hit när det är ”normala” snöförhållanden. Är riktigt sugen på att åka tillbaka nästa säsong.
/Marcus 2022-03-04

”Vi hade en underbar offpist resa till Briancon! Vilket härligt upplägg och innehåll den har! Vi hade en väldig tur att det snöade mycket i måndags för annars så hade det blivit mycket sämre med offpiståkning nära liftarna. Men snöbasen var lite liten så skidorna fick ta mycket stryk. Guiderna är väldigt trevliga och duktiga så det gör ju också mycket till för en bra upplevelse.
Värdshuset är väldigt trevligt, fint och värdparet är mycket trevliga. Det är väldigt bra att det ingår frukost och en fantastisk kvällsmat när det ligger en liten bit bort från restauranger.”
Johan 2022-03-04

”Jag gillar upplägget med att man är rörlig och kan välja olika skidorter beroende på snötillgång och väder. Vi hade tur med lite ny snö som gjorde att det blev några riktigt härliga dagar. Åkte mestadels med Sebastien som jag hade stort förtroende för. Han lyckades hitta fin orörd snö åt oss även någon dag efter snöfallet. Julien var en bra värd för denna resa. Glad, svenskspråkig fransman:).
Boende på pensionat med frukost och middag var mycket uppskattat. Personligt, bra mat. Fina rum. 
Erik 2022-03-01

”Flyg dit bra – hem sent (avgång) och förlorar mer tid än nödvändigt. 4 timmar är mycket för transfer men god stämning och för en vecka så funkar det.
Mycket bra och fräscht boende. Det som snackades om var en gemensam lounge eller uteplats. Bonus men inte nödvändigt då vi hängde i köket. Maten på boendet var fantastiskt bra! Frukost – riktig hjälte insats varje morgon av George – Omelett, gröt, yogurt, müsli, gott bröd, pålägg etc etc. Middagar – fint komponerat tillsammans av värdparet George och Maria: Snacks, förrätt, huvudrätt, ost, efterrätt + fördrink, vin, snaps. Extremt generöst och personligt.
Trots att det var dålig snöbas tycker jag att vi fick fantastiska dagar! Dessutom bra pulsträning med skins på berget. Julien var extremt service minded och kämpade enormt för att vi alla skulle få den bästa upplevelsen. Toppen! Lyhörd och läste av gruppen. Jag och förhoppningsvis alla andra fick gehör för sina önskemål. Riktigt fint ordnad resa i fantastiska omgivningar! För mig lyfte skidåkningen från onsdagen då vi var i omgivningarna kring La Grave.
Stort tack för denna gång!”
Christian 2022-02-09

”På det hela taget mycket bra. Lite störigt att det blev strul med våra göteborgsbiljetter. Resan gick bra, transfer bra.
Julien mycket bra guide! Kommunikativ, lyssnar, anpassar. Bra på att få alla i gruppen att känna sig bekväma. Då han bott i Sverige förstår han sig på oss svenskar. Juliens kollega Laurent var klassiskt fransk, inte lika bra på engelska och därmed lite tyst. Dock höll han bra koll på gruppen och såg till att alla knäppte pjäxor, fixade med bindningar osv i offpisten. Hjälpte till när det behövdes.
Boende kanon. Trevligt, god mat, bra service! Jag kommer att ta med familjen dit i sommar antagligen.
Konceptet är jättebra enligt mig. Jag tycker de anpassade guidningen bra och lyckades få till bra åkning, trots att det inte fanns så mycket och att det var förhållandevis gammal snö.”
Patrik 2022-02-09

Karta

Hotell

Le Bacchu Ber
Le Bacchu Ber är ett litet pensionat med anor från 1700-talet nära strandpromenaden och gamla stan. Pensionatet har endast 5 högkvalitativa rum av lite olika karaktär med utsikt över bergen eller byn...
[ Stäng ]
Sök