Skip to main content

Bella Coola

Bella Coola ligger perfekt placerat i västra British Columbia, nordväst om Vancouver, mellan det fuktigare klimatet vid Stillahavet och Kanadas torra inlandsklimat. Det ger enorma mängder med torr fluffig snö, i en otroligt varierande terräng. Säsongen är lång, från slutet av december till slutet av april.

Bella Coola är enkelt att ta sig till med flyg från Vancouver. Det går att åka skidor både på ankomst och avresedag. Till exempel en 3 dagars resa ger 4 skiddagar, bestående av 3 hela dagar och två halvdagar (ankomst och avresedag). Mindre restid ger mer tid att åka i den makalösa terrängen. Här finns allt från fjordar till de högsta topparna i British Colombia,

Skidåkningen i Bella Coola

Skidområdet är 325 gånger så stort som Whistler Blackcomb. Här finns all typ av åkning i alla svårighetsgrader, stora feta åk med moderat lutning, branta colouirer  och åkning med utsikt över fjordarna från Stilla Havet. Här finns både glaciär- och skogsåkning av högsta klass.

Man skulle kunna tillbringa resten av sitt liv här och ändå inte hinna åka allt. Området som är lika stort som Schweiziska alperna. Ingen trängsel, bara ändlösa områden med orörd snö. Inte en endaste lift. Detta är meckat för heli-skiing!

Bella Coola Helisports

Bella Coola Helisports som ägs och drivs av svenske Peter Mattson (The Swede) och använder uteslutande helikoptrar av typen A-Star. De tar 4 skidåkare och guide. En A-star är mycket flexiblare än en större helikopter. Guiderna kan vara mycket flexibla i val av start och upphämtningsplats och väljer alltid den bästa snön, varje åk!!

Bella Coola Helisports har två boenden. Bella Coola Eagle Lodge är en lodge med bra standard och stora rum. Anrika Tweedsmuir Park Lodge ligger lite längre in i dalgången och är ett boende för den kräsne med högklassig mat, spa och jacuzzi med utsikt över de höga bergen.

Vid den gemensamma frukosten har guiderna genomgång av dagens åkning. Lunch serveras på berget. Efter dagens åkning serveras smårätter och lämplig afterski dryck. Efter dusch och jacuzzi serveras sedan middag vid långbord. Alla gäster och guider äter tillsammans den fantastiska maten som den egna kocken har tillagat.

 

Karta

Sök