Skip to main content

Monterosa Ski

Pris från:
11 090:-

Fakta

Fallhöjd1631 m
Toppstation3227 m.ö.h
Antal liftar42 st
Total pistlängd200 km
Svarta pister3 st
Röda pister10 st
Blå pister2 st
Byns läge1644 m.ö.h
Transfertid150 min

Monterosa Ski i Italien är ett massivt skidsystem som knyter ihop skidorterna Gressoney, Alagna och Champoluc. Systemet breder ut sig över dalarna Ayas, Lys och Sesia. Monterosa är en riktig pärla där allt handlar om skidåkning. Det finns breda välpereparerade pister för carvingåkaren samt ett stort antal soldränkta restuaranger och caféer av högsta italienska klass i systemet. Offpiståkaren kommer inte bli besviken.

Liften ”Indren Funifor” som öppnade 2010 binder samman ”Passo Salati” (2 970 m ö.h) med Indren glaciären (3 275 m ö.h) öppnar upp för flera mäktiga offpist-åk ned mot både mot Gressoney och Alagna.
Vi erbjuder skidresor till Monterosa Ski både som veckoresor (lör-lör) och över långhelger (ons-sön).

Skidåkningen

Det 200 km långa skidsystemet Monterosa Ski sträcker sig över tre dalar: Alagna, Gressoney och Champoluc.

I Gressoney hittar man flera utmanande pister samt flera riktigt bra offpist åk. ”Salza” är ett fantastiskt åk på 1450 höjdmeter från Punta Indren ned till Staffal.

I Alagna finns ”Freeride Paradise” med sina storslagna offpist och mäktiga åk som ”Balma” och ”Malfatta”.

Champoluc-dalen har långa välpreparerade röda och blå pister men även bra skogskidåkning – perfekt när det är dåligt väder. Här trivs familjer och alla som gillar lagom utmanande åkning.

Alla pister prepareras varje dag till perfektion med ett väl utbyggt nät av snökanoner. Italienarna kommer främst hit på skidresor på helgerna. Annars är det sällan liftköer i detta omfattande system med snabba, moderna liftar.

Aktiviteter

För att få ut det mesta av skidåkningen i Monterosa rekommenderar vi att man bokar en eller flera dagar med bersguide. Att ha en bergsguide bokad sparar mycket tid när man väl är på plats och under högsäsong är det ofta svårt att överhuvudtaget hitta en tillgänglig bergsguide.

Med en privat bergsguide väljer gruppen själv hur de vill ägga upp bokningen. Vill man spetsa till sin skidresa ytterliggare i italien väljer man heliski. Då flyger man på toppar som ligger på över 4 000 m ö.h. Med skidåkning hela vägen tillbaka till Staffal får man ett offpist-åk på över 2 000 fallhöjdsmeter.

Byn

I Gressoney-dalen finns flera byar: Gressoney Saint Jean och Gressoney Gressoney La Trinité och längst upp i dalen den lilla byn Staffal där också dalstationen till Monterosa Ski ligger. I Staffal erbjuder Active Ski flera typer av boende med både hotell och lägenheter. Strax innan Staffal ligger den ännu mindre byn Orsia där Residence dei Walser ligger. Från och med vitern 17/18 erbjuder vi även boende i Champoluc på lägenhetshotellet Les Coupoles.

I Staffal finns några enstaka hotell och restauranger, skiduthyrning och en mindre livsmedelsaffär. Här är det istället skidåkningen som lockar med ski in/ski out läge. Längre ned i dalen ligger Gressoney Saint Jean och Gressoney La Trinité och här finns ett finns ett större utbud av restauranger, barer och restauranger. En buss går regelbundet mellan byarna och skidområdet. Det går även bra att åka skidor ner till Gressoney La Trinité om man vill köpa livsmedel eller dyligt.

Afterski på Gordons Pub som ligger i anslutning till Chalet Du Lys. Här utlovas det även liveband och DJ vissa kvällar. Vill man gå ut finns det mer barer och nattklubbar i Gressoney Saint Jean och Gressoney La Trinité.

Pistkarta

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
19/1Stockholm ArlandaMonterosa, Chalet Du LysMer än 813 440:-BokaMer information
2/2Stockholm ArlandaMonterosa, Chalet Du LysPå förfrågan14 530:-Skicka förfråganMer information
12/2Stockholm ArlandaMonterosa, Hotel Les Coupoles411 090:-BokaMer information
22/2Stockholm ArlandaMonterosa, Chalet Du LysMer än 818 470:-BokaMer information

Hotell

Chalet Du Lys
Chalet du Lys är ett hotell med riktigt bra läge i Staffal. Endast 150 m till Saint Anna-kabinen och skidåkning fram till dörren. Välj mellan dubbelrum ”standard” och ”comfort”. ”Comfort” rummen är li...
Hotel Les Coupoles
Les Coupoles har ett toppenläge i Champoluc, nära båda liftar och centrum. Det är residence med fina lägenheter i olika storlekar. Här finns pool och bastu för avkoppling efter en dag i backen. Det fi...
Hotel Ellex
Nybyggt hotell i Staffal med endast 200 med till Saint Anna-kabinen och skidåkning fram till dörren. Rymliga rum med trägolv i alpin stil och badrum med dusch/wc samt kabel-TV. Relax-avdelning med bas...
Hotel Nordend
Hotel Nordend ligger på huvudgatan i Staffal, Gressoney La Trinité, och nära nära till allt. Hotellet har även en bar, bastu, turkiskt bad, sällskapsrum, läsrum, och solarium. Bastun och det turkiska...
Hotel Lysjoch
Hotel Lysjoch ligger i byn Orsia, ett pittoreskt bergshotell i hjärtat av skidområdet Monterosa Ski, nära skidliftarna i Staffal. Med buss precis vid parkeringen tar du dig på 4 minuter till liften. S...
Sök