Skip to main content

Les 2 Alpes

Les 2 Alpes är en av Frankrikes ledande skidorter och här finns den största skidåkningsbara glaciären och en av de längsta pisterna i Europa. Detta är en mycket snösäker ort som erbjuder skidåkning upp till 3 570 m ö.h.

Les Deux Alpes är en pittoresk by och den näst äldsta skidorten i franska Alperna efter Chamonix. Här råder en mysig atmosfär med en unik blandning av gammal och ny arkitektur. Les Deux Alpes är kännt  för att vara snösäkert, men också för  många afterski ställen med rikigt bra party stämning. Dessutom finns flera bra nattklubbar för de som vill kombinera skidåkning med fest.

I centrum av Les Deux Alpes finns många mysiga smågator med shopping, matbutiker och bra restauranger.

Skidåkning Les Deux alpes

Skidområdet i Les Deux Alpes erbjuder 225 km pist som är varierande och erbjuder skidåkning för både nybörjare och för de mer avancerade skidåkarna. Till skillnad från många andra skidorter, startar nybörjarområdet längst upp i skidsystemet och de mer avancerade backarna ligger längst ned närmast byn. Trots att skidorten är den näst äldsta i Europa, är liftsystemet toppmodernt

Välpreparerad manchester pister och utmanande fallhöjd är basen för pisterna i Les 2 Alpes. Backarna är långa, en av pisterna är hela 17 kilometer och därmed en av de längsta i Europa.  Åk från toppen av Dôme de la Lauze och ner till den lilla byn Mont de Lans, ett åk med en fallhöjd på 2 288 höjdmeter vilket är den största höjdskillnaden för en pist i hela världen och som garanterat kommer att kännas i benen.

Om man gillar parkåkning så har Les Deux Alpes två stora parker där det finns på hopp och rails för alla nivåer.

Skulle man tröttna på Les Deux Alpes är det möjligt att åka till de närliggande skidområdena Serre Chevalier, Alpe d’Huez och La Grave.  I La Grave finns det inga preparerade pister utan här är det 100 % offpist och man bör åka med en bergsguide.

Byn Les Deux Alpes

Les Deux Alpes är en pittoresk by och den näst äldsta skidorten i franska Alperna efter Chamonix. Här råder en mysig atmosfär med en unik blandning av gammal och ny arkitektur. Les Deux Alpes är kännt för att vara snösäkert, men också för sin många afterski ställen med bra party stämning. Vill man festa vidare, finns här också flera nattklubbar som har öppet sent inpå morgontimmarna.

I centrum av Les Deux Alpes finns många mysiga smågator med shopping, matbutiker och bra restauranger.

Pistkarta Les Deux Alpes

Karta

Hotell

Hotel Valentin
Hotel De Le Valentin är ett familjeägt hotell med bra läge mitt i byn, och med skidåkning fram till dörren. Hotellet har 27 rum med wc och dusch, de flesta rummen med balkong. Hotellet har en bar med...
Sök