Skip to main content

Explore Hokkaido

Skicka förfrågan

Fakta

Max antal deltagare12 per resa
Antal guider2 per resa
Snöfall per år12 - 17 meter

Hokkaido är Japans nordligaste ö som med sina kalla vintrar och täta nederbördsområden bjuder på fantastiska möjligheter för bra offpiståkning. Explore Hokkaido är resan för dig som vill uppleva mycket och vill kunna vara flexibel. Resan innehåller boende på två orter, med möjlighet till skidåkning på ett flertal skidorter tack vare våra minibussar som tar oss på dagsutflykter till närliggande skidsystem. Resan har 6 fulla skiddagar med våra guider som tar med er till de bästa orterna i området.

För att delta på offpistguidningen är det ett krav att bära komplett säkerhetsutrustning i form av transceiver, spade och sond samt lavinryggsäck (airbag) och att man även har egen alpin topptursutrustning (offpisskida med alpinbidning som man kan lösgöra hälen samt stighudar och telekospstavar) för att kunna tillgodogöra sig all offpistguidning. Man skall också ha god vana av offpiståkning, vara frisk och i hygglig fysisk form, då är detta ett paradis för djup puderåkning.

Skidåkningen

Skidåkningen på Hokkaido är omväxlande och rolig och mycket pudersäker. Det finns många olika skidorter med olika karaktär och av varierande storlek. Vi kommer under denna resa att besöka ett flertal orter, både större och mindre och det kommer vara förhållandena för veckan som styr.

I de flesta av dessa orter finns det lättillgänglig åkning från liftarna likväl som ski touring möjligheter. Generellt åker vi luftburen skidåkning tills det börjar bli uppkört, då lämnar vi liftarna och skidområdet med våra stighudar för att jaga ospårad snö. På dessa resor är det krav på topptursutrustning.

Förkunskaper och utrustningskrav

  • Du bör vara en offpiståkare som klarar alla typer av snö och underlag.
  • Du bör ha en i övrigt god kondition. Det kommer att vara ett bra tempo under alla skiddagarna, men det finns möjlighet att vila och hoppa över ett eller några åk.
  • Lavinutrustning i form av transceiver, spade och sond och lavinryggsäck (airbag).
  • Alpin topptursutrustning, d.v.s. en rambindning för alpinpjäxor som kan ställas om till lös häl för på ett par offpistskidor samt, stighudar, teleskopstavar och hjälm. 

Boende

I den ordinarie resan bor vi 3 nätter på skidorten Furano samt 4 nätter i kuststaden Otaru. När vi bor i Furano kommer vi åka skidor i detta skidsystem men vi har också möjligheter att göra dagsutflykter till andra skidområden såsom Tomamu och kanske regionen runt Asahikawa, allt beroende på snöförhållande, väder och gruppens önskemål. De dagar vi bor i Otaru kommer gör vi dagsutflykter samtliga 3 skiddagar. De skidorter som ligger närmast tillhands härifrån är Kiroro, Sapporo Kokusai och Sapporo Teine.

För de två extrainsatta resorna (31 aug) 13-20 januari är boendet första 3 nätterna på The Tower i Tomamu och däreter 4 nätter på Grand Psrk Otaru och veckan efter 20-27 januari börjar vi med 3 nätter på Grand Park Otaru och sedan 4 nätter på The Tower i Tomamu.

För vem passar denna resa?

Explore Hokkaido är resan för dig som vill uppleva mycket av Japan samtidigt som du vill åka fantastisk skidåkning. Resan vänder sig till dem som är lite mer äventyrliga och som kan tänka sig att offra lite bekvämligheter för att få bra skidåkning. Samtidigt som resan har ett högt tempo har man som gäst hela tiden våra erfarna guider med sig som ser till att både skidåkningen och allt runt omkring blir så bra som möjligt. Under denna resa åker vi nästan uteslutande offpist i skog. Det är förhållandevis lättåkt skog med en generellt snäll lutning, men man ska inte boka dessa resor om man är nybörjare eller har dålig kondition.

Det är viktigt för säkerheten och för alla deltagares upplevelse att grupperna är jämna och att alla som bokar dessa resor är goda skidåkare, har en god kondition och är friska. Man bör vara van vid att åka i skog och kunna åka i varierande terräng och i olika förhållanden.

Med hjälp av minibussarna är vi flexibla och kan hitta den bästa snön för dagen, men detta innebär också att det kommer bli vissa dagar då klockan ringer lite tidigare, där frukosten ibland får ätas lite fortare och vissa dagar får vi spendera någon timme i bilen på väg till och från olika skidorter. I gengäld kommer du att få uppleva Japan på nära håll, du kommer uppleva fantastisk skidåkning och detta kommer bli en resa att minnas för alltid.

Karta

Hotell

Shin Furano Prince Hotel
Shin Furano Prince Hotel ligger helt perfekt med ski in/ski out läge i Furano. Hotellet erbjuder stora rum på 28 kvm med twin beds samt stor avdelning för avkoppling med onsen (varma källor) och bastu...
Grand Park Otaru
I Otaru bor vi bekvämt på Grand Park Otaru, dubbelrummen är på hela 32 kvm. Är man 3 pesoner i sällskapet är extrabädden 110 cm bred. Hotellet ligger strategiskt så vi snabbt kan ta oss till de intill...
OMO5 Otaru
OMO 5 Otaru är ett fräscht och uppskattat hotell bland Active Skis gäster. Hotellet ligger mitt i Otaru vilket ger många möjligheter till att uptäcka. stadens restauranger. På hotellet ingår frukostbu...
Tomamu The Tower
The Tower i Hoshino Resort Tomamu ligger vid foten av liftsystemet Tomamu med ski in/ski out läge. Tomamu Resort är riktigt stort, förutom två stora hotell, ca 20 restauranger och barer finns här ”Min...
Sök