Skip to main content

Engelberg

Pris från:
9 890:-

Fakta

Fallhöjd2000
Toppstation3020 m ö.h
Antal liftar26
Total pistlängd82
Svarta pister2
Röda pister10
Blå pister6
Snöfall per år7 m
Invånare3700
Byns läge1050
Transfertid90 min

Engelberg ligger på ca 1000 m höjd i en trång dalgång, och på varsin sida om dalgången ligger ortens två skidområden, Brunni och Titlis. På Tilis hittar man ett flertal offpist åk i absolut världsklass. Vad sägs om Laub med drygt 1100 meters fallhöjd i konstant röd-svart lutning, glaciären Steinberg, eller det enorma backcountry åket Galtiberg på drygt 2000 fallhöjdsmeter?

Active Ski Travel erbjuder resor till Engelberg med flyg från Stockholm/Arlanda som går att boka online. På förfrågan kan vi även ta fram fram resor från Göteborg, Oslo och Köpenhamn. Engelberg är även en utmärkt konferensort och vi kan erbjuda bra paket för grupper och företag.

Skidåkning Engelberg

Engelberg ligger på ca 1000 m höjd i en trång dalgång, och på varsin sida om dalgången ligger ortens två skidområden, Brunni och Titlis. På Tilis hittar man ett flertal offpist åk i absolut världsklass. Vad sägs om Laub med drygt 1100 meters fallhöjd i konstant röd-svart lutning, glaciären Steinberg, eller det enorma backcountry-åket Galtiberg på drygt 2000 fallhöjdsmeter?

Active Ski Travel erbjuder resor till Engelberg med flyg från Stockholm/Arlanda som går att boka online. På förfrågan kan vi även ta fram fram resor från Göteborg, Oslo och Köpenhamn. Engelberg är även en utmärkt konferensort och vi kan erbjuda bra paket för grupper och företag.

Skidåkning Titlis

Titlis är ett av Schweiz och troligtvis Europas absolut främsta åkområden för offpist-skidåkning. Högsta åkhöjden ligger på 3 028 m.ö.h. på Klein Titlis och härifrån har man ca 2 000 fallhöjdsmeter ned till byn. Dessutom är det mycket snösäkert!

Offpist-skidåkningen är mycket lättillgänglig. Man når åk som Steinberg, Laub och Galtiberg direkt från liften. När lössnön börjar bli uppkörd kan det var värt att hika någon timme upp till Wendelycke eller till toppen av Titlis.

På Titlis finns även flera långa och utmanande pister. Från toppen av Titlis ner till byn är får man en riktig genomkörare på ca 2000 fallhöjdsmeter.

Skidåkning Brunni

På Brunni hittar man lite snällare åkning. Här brukar familjerna och soldyrkarnas samlas eftersom pisterna ligger i sydläge. Fallhöjden ligger på ca 1000 m och pisterna ringlar ner genom högrest och gles granskog. Det finns även fin skogsskidåkning på Brunni som är att rekommendera då det är dåligt väder eller lavinfarligt på Titlis.

Aktiviteter

För att få ut det mesta av skidåkningen i Engelberg rekommenderar vi att man bokar en eller flera dagar med bersguide. Att ha en bergsguide bokad sparar mycket tid när man väl är på plats och under högsäsong är det ofta svårt att överhuvudtaget hitta en tillgänglig guid

Offpistguidning

Engelberg har enorma möjligheter för offpiståkning av högsta klass. Vi rekommenderar starkt att hyra guide för att upptäcka Engelbergs mytomspunna åk som Laub och Galtiberg.
Active Ski sammarbetar med Maison Sport för offpistguidning och ski touring.
Se priser och boka

Byn

Engelberg är en mysig alpby med ett stort utbud av restauranger, barer och affärer, allt inom promenadavstånd från våra hotell. Det finns trevliga restauranger som passar alla smaklökar och plånböcker. Vårt tips är Ski Lodges restaurang Brasserie Konrad som serverar deras berömda Skiers Dinner samt en skandinaviskt inspirerad A la Carte meny.

Afterskin i Engelberg sägs vara en av Schweiz bästa! Efter en dag i pudret går de flesta till afterskin på Yucatan, som i regel är fullpackad. Här man kan räkna med fullt ös hela kvällen.

Hotel Hoheneck erbjuder lite lugnare afterski med liveband. Ski Lodge Engelberg har en trevlig afterski med lokala ölsorter och bra atmosfär, de har även en grym barmeny om man behöver fylla på batterierna efter en dag på berget.

Den som mot förmodan har ”krut” kvar i benen och vill gå vidare fortsätter till nattklubben Spindle.

Pistkarta

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
29/12Stockholm ArlandaEngelberg, Hotel TerraceMer än 812 650:-BokaMer information
2/1Stockholm Arlanda Engelberg, Hotel TerraceMer än 813 000:-BokaMer information
29/1Stockholm ArlandaEngelberg, Hotel TerraceMer än 812 220:-BokaMer information
5/2Stockholm ArlandaEngelberg, Hotel TerraceMer än 812 520:-BokaMer information
12/2Stockholm ArlandaEngelberg, Hotel TerraceMer än 812 560:-BokaMer information
26/2Stockholm ArlandaEngelberg, Hotel TerraceMer än 813 640:-BokaMer information
5/3Stockholm ArlandaEngelberg, Hotel TerraceMer än 810 420:-BokaMer information
12/3Stockholm ArlandaEngelberg, Hotel TerraceMer än 89 890:-BokaMer information
19/3Stockholm Arlanda Engelberg, Hotel TerraceMer än 810 990:-BokaMer information

Hotell

Hotel Terrace
Hotell Terrace är ett ståtligt hotell inbäddat bland alptopparna. Hotellet byggdes 1903 och renoverades 2003. Ett nytt hisssystem tar dig på 3 minuter från hotellet ned till Engelberg by, där du sedan...
Skilodge Engelberg
Ski Lodge Engelberg ligger mitt i byn, 10 meter från tågstationen och ett stenkast från liften. Hotellet är nyrenoverat och har mysiga stilrena rum med bekväma sängar, flat screen TV och alltid en fan...
Sök