Skip to main content

Frankrike

Skidåkningen i franska alperna är utbredd och kan stoltsera med höga och mäktiga berg med stora skidorter.

I Frankrike ligger världens mest omtalade skidort, Chamonix, vid foten av alpernas högsta berg Mount Blanc. Chamonix är en given destination i Active Skis program. Staden blomstrar av äventyrare och skidåkare såväl vinter som sommar.

Sök
Chamonix

Chamonix

Chamonix i Frankrike, alpinismens Mecka erbjuder skidåkning i världsklass både i och utanför pisten. Active Ski arrangerar skidresor till Chamonix både som helveckor och weekends.

4 dagar från 8 990:- Läs mer
Le Grand Massif

Le Grand Massif

För många svenskar är Le Grand Massif en okänd skidort, systemet är beläget mellan Chamonix och Genéve. Le Grand Massif är sammanbundet med byarna Flaine - Samoëns - Morillon - Les Carroz - Sixt och bildar tillsammans ett utav av norra Alpernas största skidsystem. Byn Flaine ligger på 1 600 met...

Les 2 Alpes

Les 2 Alpes

Les 2 Alpes är en av Frankrikes ledande skidorter och här finns den största skidåkningsbara glaciären och en av de längsta pisterna i Europa. Detta är en mycket snösäker ort som erbjuder skidåkning upp till 3 570 m ö.h.

Serre Chevalier

Serre Chevalier

Serre Chevalier är världens näst största skidområde och omfattar fyra sammankopplade delar; Briancon, Chantemerle, Villeneuve och Le Monetier les Bains. Orten är kanske mest känd för skogsåkningen i den glesa lärkskogen, men är även lämplig för familjer och för de gäster som vill hålla sig kvar i de...

La Clusaz

La Clusaz

La Clusaz är en mysig och charmig by beläget vid foten av Aravisbergen som är så fransk att det nästan gör ont i ögonen. Skidåkningen är varierad men vad som sticker ut är möjligheterna för freeride.