Skip to main content

Frankrike

Skidåkningen i franska alperna är utbredd och kan stoltsera med höga och mäktiga berg med stora skidorter. Active Ski erbjuder skidresor till noga utvalda orter där kvalitén på skidåkningen är i fokus.

I Frankrike ligger världens mest omtalade skidort, Chamonix, vid foten av alpernas högsta berg Mount Blanc. Staden blomstrar av äventyrare och skidåkare såväl vinter som sommar.

Serre Chevalier är ett av världens största skidområde och kanske mest känd för sin glesa lärkskog. Les 2 Alpes, en av Frankrikes ledande skidorter och näst äldsta skidorten efter Chamonix.

Senast in i Active Skis program är Le Grand Massif (2023) och La Clusaz (2024). Le Grand Massif är en av Frankrikes största orter med stor variation med allt från bra åkning för barnfamiljen i lågzon till riktigt bra freeride uppe i Flaine. La Clusaz är en gömd pärla med sin otroligt charmiga by samt mycket lättillgänglig offpist.

 

Sök
Chamonix

Chamonix

Chamonix i Frankrike, alpinismens Mecka erbjuder skidåkning i världsklass både i och utanför pisten. Active Ski arrangerar skidresor till Chamonix både som helveckor och weekends.

Le Grand Massif

Le Grand Massif

För många svenskar är Le Grand Massif en okänd skidort, systemet är beläget mellan Chamonix och Genéve. Le Grand Massif är sammanbundet med byarna Flaine - Samoëns - Morillon - Les Carroz - Sixt och bildar tillsammans ett utav av norra Alpernas största skidsystem. Byn Flaine ligger på 1 600 met...

Les 2 Alpes

Les 2 Alpes

Les 2 Alpes är en av Frankrikes ledande skidorter och här finns den största skidåkningsbara glaciären och en av de längsta pisterna i Europa. Detta är en mycket snösäker ort som erbjuder skidåkning upp till 3 570 m ö.h.

Serre Chevalier

Serre Chevalier

Serre Chevalier är världens näst största skidområde och omfattar fyra sammankopplade delar; Briancon, Chantemerle, Villeneuve och Le Monetier les Bains. Orten är kanske mest känd för skogsåkningen i den glesa lärkskogen, men är även lämplig för familjer och för de gäster som vill hålla sig kvar i de...

La Clusaz

La Clusaz

La Clusaz är en mysig och charmig by beläget vid foten av Aravisbergen som är så fransk att det nästan gör ont i ögonen. Skidåkningen är varierad men vad som sticker ut är möjligheterna för freeride.

Offpistsafari Briancon

Offpistsafari Briancon

På den här resan upptäcker du Alperna som du aldrig gjort. Små skidsystem med lite konkurrens i offpist-turerna och ändå gott om fallhöjd, nya åk varje dag och en genuin atmosfär hela tiden.