Skip to main content

Heliski Guadari

Skicka förfrågan

Fakta

Max antal deltagare4
Antal guider1
Snöfall per år12 m
HeliskiJA
Transfertid2 timmar

För den som vill ha en skidresa utöver det vanliga så erbjuder nu Active Ski Travel heliski i Guadari, Georgien.  Man utgår från Guadari, som ligger endast 120 km från Tbilisi Internationella flygplats och den största skidorten i Georgien.

 

 

 

 

 

Skidåkningen

Vi har tillgång till ett imponerande heli-skiområde på 2 000 kvadratkilometer, med höga höga toppar, stora alpina bowls och djupa dalar.   Området erbjuder en stor variation i terrängen.  Heliski området ligger i hjärtat av Greater Kaukasus Range som är känt för sin höga mängd snöfall och där snö betyder puder! Området får i genomsnitt 15 meter snöfall per år.

Många av landningar ligger på ca 3000 meters höjd, och upp till 4200 m för de allra högsta. När de högalpina förhållandena inte är tillräckligt bra  så använder finns det områden med lägre höjder som funkar bättre.

Varje åk är i genomsnitt 800 höjdmeter. Normalt sett åker man mellan 3 500 och 6 000 höjdmeter om dagen.

Från data som samlats in under de senaste åren visar statistik att förhållandena är bra till utmärkta 90 till 95 % av tiden. Det är störtst chans att få uppleva puder i januari och februari  på grund av kallare temperaturer.  Å andra sidan, senare på säsongen, när dagarna längre och vädret tenderar att vara stabilare, men med snöstormar som regelbundet passerar.  Vilket innebär att man kan få uppleva riktigt bra skidåkning även mars.

Karta

Hotell

Gudauri Marco Polo Hotel
Marco Polo Hotel Gudauri är ett ski-in ski-out boende och omges av Kaukasusbergen oGudauri Lift 1 Pirveli ligger bara några meter från boendet. Marco Polo Hotel erbjuder en familjevänlig miljö med en...
Sök