Skip to main content

Ischgl

Pris från:
17 440:-

Fakta

Fallhöjdca 1500 m
Toppstation2 872 m ö.h
Antal liftar41
Total pistlängd330 km
Svarta pister49 km
Röda pister144 km
Blå pister47 km
Guide för offpistJa
Guide för ski touringJa
Byns läge1377 m ö.h

Skidorten Ischgl är mycket snösäker,  ligger på hög höjd och har rikigt bra hög fallhöjd. Utöver detta är Ischgl även känt för sin grymma afterski. Här är det härligt drag redan tidigt på eftermiddagen och långt in på småtimmarna.

Active Ski Tavel erbjuder inga färdiga paktresor till Ischgl, utan vi skräddarsyr resan efter kundens önskemål. Man bör vara en grupp på i alla fall minnst 6 personer.  Gen förfrågan så återkommer vi med ett prisförslag inom 1-2 arbetsdagar. 

Skidåkning Ischgl

Ischgl finns hela 330 kilometer pist och över 50 stycken liftar. Systemet är mycket modernt och man har nyligen installerat helt nya liftar på många ställen, vilket gör att liftköer inte hör till det vanliga. Det finns till och med en tvåvånings kabinbana som förbinder Ischgl med Samnaun i Schweiz (taxfreeområde).

En stor del av åkytan ligger på över 2000 meter, vilket gör att snötillgången brukar vara mycket god.  Det finns en stor andel blå/gröna pister, ca 40 stycken, samt ungefär lika många röda pister. Ett tiotal svarta pister. Greitspitz är med sina 2 872 meter den högsta toppen i skidsystemet. Härifrån finns det pister åt alla fyra väderstrecken och många av de brantaste pisterna i Ischgl finns här. Närbelägna Palinkopf är också något för dig som söker pister med extra bra lutning.


Det finns även goda möjligheter till att hitta lite puder när det snöat.  Det finns ett flertal fina turer man göra om man är sugen på att tura lite. Vi rekommenderar att ni bokar en UIAGM bergsguide för att att få ut det mest av er resa.

Det flera även olika parker att välja mellan. Intersport har nyligen byggt Intersport Novapark vid Silvretta, som har både halfpipe och hopp.

Pistkarta

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
16/2Stockholm ArlandaIschgl, Hotel Höllboden Mer än 817 440:-BokaMer information

Hotell

Hotel Höllboden
Pensionat med bra läge nära liftar och centrum. Stora och rymliga dubbelrum (ca 35 m2). Bastu och ångbastu finns att tillgå.
Hotel Madlein
Hotel Madelin i Ischgl erbjuder fantastisk mat, utmärkt service och en världsberömd nattklubb.Hotel Madlein kombinerar sten med minimalistisk zendesign och erbjuder rum i Laura Ashley-stil med balkong...
Sök