Skip to main content

The Local Experience

Tillsammans med lokala guider erbjuder vi detta paket på förfrågan till slutna grupper. The Local Experience är för er som söker ett flexibelt upplägg på er skidresa, vill få en lokal förankring samtidigt som ni vill åka skidor på Japans bästa skidorter.

The Local Experience är en resa till Japan där flertalet antal skiddagar är tillsammans med lokala guider. Välj vilken av öarna vill ni resa till och vilka regioner ni vill besöka, kanske de stora och mer kända eller kanske lite mindre skidområden med mindre hets om pudret eller varför inte både och? Och varför inte krydda skidåkningen med Catski eller Heliski också?

Dessa resor är på förfrågan och ni bestämmer själva om vi ska paketera resan med flyg. En förutsättning är att ni kommer att ha flera guidedagar om våra guidepartners ska hjälpa till med att fram skräddarsydda förslag.

Tveka inte att rådfråga oss för att få till just det innehåll är ute efter så återkopplar vi med förslag.

Skidåkningen

På denna flexibla resa är det i förväg inte exakt bestämt vilka skidorter som ska besökas. I regionen man har boendet finns det alltid flera närliggande skidområden och de erfarna guiderna tar er alltid till det skidområde som det tror kan leverera bäst och mest puderåkningen för dagen. Generellt är det fantastisk skidåkning i Japan med stor variation och mycket snö. Det finns möjlighet till både liftburen skidåkning, och ren ski touring men oftast är det en kombination för att då så mycket orörd skidåkning som möjligt som guiderna visar vägen till. Vill man ha något alldeles extra i paketet rekommenderar vi att man lägger till några dagars Cat Ski i Shimamaki >> vilket är helt magiskt.

Notera att att alla i gruppen bör ha med sig alpin  topptursutrustning för att ha möjlighet att hitta orörd snö även de dagar det inte snöat. Det är obligatoriskt att ha komplett säkerhetsutrustning i form av transceiver, spade, och sond på dessa resor. Äger man inte alpinskidor med rambinding att ställa om till lös häl + stighudar så finns det att hyra hos våra partners i Stockholm. Det går också att hyra denna utrustning hos våra guidebyråer i Japan. Säkerhetsutrustning i toppklass (Mammut) i form av transceiver, spade och sond och eventuell lavinryggsäck hyr ni enklast direkt av Active Ski Travel till reducerade priser om ni reser med oss.

Boende

I våra grundpaket är det enklare men bra boende på Ski Lodge eller standard-nivå på hotell med möjlighet att uppgradera till hotell med Onsen eller kanske en stor och lyxig chalet med mycket gemensamma utrymmen för hela gruppen.

Varför The Local Experience?

Det här är resan som gruppen kan sätta ihop precis efter sina önskemål. Boende och platser ni vill besöka bestämmer ni själva i stor utsträckning.

Paketet bygger på att den större delen av resan är innehållande aktiviteter med våra lokal guidebyråer där det förutom offpistguidning finns möjligheter för Catski och Heliski.

Sök