Skip to main content

Myrkdalen

Myrkdalen är kanske för många en okänd ort i de Norska fjällen, men det är en ort som lyser klarare för varje år. På bara ett par år har orten växt till sig och fått ett ordentligt lyft i form av nya liftar och nya logimöjligheter. Myrkdalen är en ort i Voss kommun och ligger ca 2 timmar från Bergen som på Norges västkust. Myrkdalen är en av de snörikaste orterna i Norge och har med sin snöhistorik fångat vårt intresse. Det har dessutom gjorts stora satsningar på fjällivet i Myrkdalen men ett nytt hotell och nya stugor som byggs intill skidanläggningen. Active Ski är med denna nyhet den första och enda arrangören i Sverige som anordnar resor till Myrkdalen.

Skidåkning

Myrkdalen har idag 9 st liftar som tar åkare upp för berget och de har 15 st preparerade nedfarter med allt från gröna till svarta pister. Men möjligheterna nedför är fler än så, här finns många grymma möjligheter för bra offpist. Liftköer är något som deras moderna liftsystem tagit itu med, kapaciteten för liftarna är ovanligt stort för en ort med den storleken. Myrkdalen är en skidort som kombinerar barnvänligt och offpiståkning på ett ovanligt bra sätt, många av Skandinaviens bästa freeride åkare tar sig till Myrkdalen när snön är på ingång. Ryktet sägs att Myrkdalen är Europas svar på Japan vilket låter bra i våra öron, och enligt nederbörden 2019 ser det ut att stämma. Fallhöjden är 610 meter vilket vi känner är klart godkänt och deras längsta nedfart är 2 000 meter, med andra ord är carving möjligheterna på topp nivå med. Offpist terrängen är varierande och erbjuder, öppna ytor, raviner och fina skogspartier, allt man kan önska sig helt enkelt.

Aktiviteter - Voss Resort

Myrkdalen är en skidort med många möjligheter för aktiviteter och utflykter. En ort som bara är ett stenkast bort från Myrkdalen är Voss Resort som också är en riktig skidortsgigant i Skandinavien när det kommer till back country åkning. Vi kommer att köra en dagsutflykt till Voss för de som är intresserade och liftkortet är samma som i Myrkdalen vilket är otroligt smidigt. Turen tar ca 45 minuter med bussen och kommer att gå på morgonen och hem igen på eftermiddagen. Voss likt Myrkdalen är snösäkert och erbjuda väldigt bra offpist möjligheter. Vill man göra något helt annat är det även möjligt att åka ribbåt i fjorden bland de snötäckta bergen. Meddela oss om detta är av intresse, då det måste bokas i förväg och är en heldags utflykt.

Här finns också fantastiskt möjligheter att göra toppturer, antingen med guide eller på egen hand. Att gå på tur är en viktig del i den norska kulturen som många säkert vet, och just i Myrkdalen är möjligheterna stora. Tänk på att alltid genomföra det säkert om ni är ute på egen hand och vill ni gå med guide är det självklart möjligt. Hör av er till oss så ordnar vi med det.

Logi och nöje

Bor gör vi på Myrkdalen Hotel som stod klart för några år sedan och är i vår mening topp modern. Hotellet erbjuder olika typer av rum för olika typer av sällskap och ligger precis i anslutning till liftsystemet så det är ski in-ski out på riktigt. Här finns tre olika restauranger som ni har möjlighet att välja under er vistelse där, två barer och väldigt mysiga platser för att umgås. Förutom klassiska hotellrum finns det även möjlighet att bo i lägenhet för de sällskap som önskar det. Det är möjligt att bo i dubbelrum, familjerum med fem bäddar samt lägenheter. Myrkdalen Hotel är ett av fjällvärldens senaste och anläggningar med modern service som erbjuder transfer till och från Bergen, tre olika restauranger, skiduthyrning med den senaste utrustning och närhet till liften.

Pistkarta Myrkdalen

Pistkarta Myrkdalen

Pistkarta Voss Resort

Karta

Hotell

Hotell Myrkdalen
Myrkdalen Hotel som stod klart för några år sedan och är i vår mening topp modern. Hotellet erbjuder olika typer av rum för olika typer av sällskap och ligger precis i anslutning till liftsystemet så...
Sök