Skip to main content

Offpistsafari Adamello

Skicka förfrågan

Fakta

Max antal deltagare12
Antal guider2
Toppstation3 000 m.ö.h
Transfertid3h

Adamello Ski är en av Italiens absolut bästa områden för offpist. Offpistsafari Adamello är resan för dig som är äventyrlig och vill uppleva spektakulär skidåkning i bergsmassiv på upp över 3 000 m.ö.h.

Områdets smarta liftsystem gör att många åk når direkt från liften. Tack vare den höga höjden och att de flesta åken ligger på nordsidor är snökvaliten riktigt bra även om det inte har snöat på ett tag. Guiderna kommer att ta med oss till de bästa åken för dagen med varierande svårighetsgrader och terräng som passar gruppen.

Resan innehåller boende i Ponte di Legno och 4 dagar skidåkning med lokala bergsguider. Guiderna har grym lokalkännedom och planerar varje dag utifrån väder och vind. Vid bra förutsättningar blir det åkning nära liftar, om det behövs tar vi på stighudarna och tar oss iväg på några av de magiska toppturerna som är tillgängliga med start från någon av liftstationerna.

Efter skidåkningen finns möjlighet att koppla av på hotellets utomhus-SPA med bastu och jacuzzi innan det är dags för 4-rätters middag på restaurang i närheten av hotellet.

Resans innehåll

- Flyg 
- Ett incheckat bagage (max 23kg)
- Ett incheckat skidbagage (max 23 kg)
- Transfer flygplats - hotellet t/r 
- Boende 4 nätter på Hotell Garni Pegra
- Frukost 4 dagar 
- Tre-rätters middag 4 kvällar
- Välkomsmöte med Bergsguider 
- Bergsguider för offpistguidning och ski touring 4 dagar 
- Liftkort 4 dagar 

Förkunskaper och utrustningskrav

  • Du bör vara en offpiståkare som klarar alla typer av snö och underlag.
  • Du bör ha en i övrigt god kondition. Det kommer att vara ett bra tempo under alla skiddagarna, men det finns möjlighet att vila och hoppa över ett eller några åk.
  • Lavinutrustning i form av transceiver, spade och sond är ett krav och lavinryggsäck (airbag) rekommenderas.
  • Alpin topptursutrustning, d.v.s. en rambindning för alpinpjäxor som kan ställas om till lös häl för på ett par offpistskidor samt, stighudar, teleskopstavar och hjälm. Alternativt spitboard med stighudar.

Karta

Hotell

Hotel Garni Pegra
Hotel Garni Pegrà har ski in läge och ca 100 meter till lift-knutpunkten i Ponte di Legno som tar dig upp till Passo Tonale eller till Ponte di Legno-Temus skidområde. Det är 7-800 meter till g...
Sök