Skip to main content

Narvik

Pris från:
5 990:-

Fakta

Fallhöjd882 m
Toppstation1 272 m ö.h
Antal liftar6
Total pistlängd3.25 km
Svarta pister1
Röda pister7
Blå pister3
Gröna pister2
Invånare18 500 inv.
Byns läge120 m ö.h
Transfertid2 h 30 min

Narvik ligger bara några mil efter Riksgränsen på norska sidan cirka 18 mil väster om Kiruna. Narvikfjellet ligger omringat av blåa Atlantfjordar och spetsiga fjälltoppar och är helt olik andra skidanläggningar. Liftburna fallhöjden i Narvik är också Norges högsta med 882 meter. Med en enkel hike upp till toppen och ner till dalstation är imponerande 1 100 meter.

Boka en resa med Active Ski till Narvik när förhållandena är som bäst i mars-april, då snön är kall på norrsidorna och sorbé på sydsidorna. Här är utsikten magnifik och dagarna är långa.

Skidåkning Narvik

Narvikfjellet har 6 liftar varav 1 gondollift, 4 släpliftar och 1 barnlift. Ytorna är enorma över fjället där offpistområdena Mörkhåla och Five Fingers erbjuder utmaningar för de mest erfarna. Från februari 2019 ståtar man med en helt ny 10-sitsig Gondolbana som tar dig upp till Fjellheisrestauranten på 4 minuter. I lågzon hittar du också riktigt rolig skidåkning i skogsbunden terräng. Av de 16 nedfarterna är 12 preparerade med riktigt långa åk.

Förutom åkningen på Narvikfjellet är Narvik med omnejd ett av världens bästa topptursområden. Här skjuter hundratals toppar rakt upp ur Atlanten. Fallhöjden på topparna är drygt 1 000 meter och är värd all möda. Det är en stor naturupplevelse. Om du vill ha offpistguidning på Narvikfjellet eller topptur i området så försöker vi hjälpa dig. I tillägg till vad Narvik erbjuder så finns också de svenska anläggningarna, Riksgränsen, Björkliden och Nuolja Offpist på bara några mils avstånd.

Aktiviteter

Active Ski samarbetar med bergsguiderna på Narvik Mountain Guides som erbjuder offpistguidning på Narvikfjellet och toppturer i området för slutna grupper på förfrågan.

Pistkarta

Pistkarta Narvik

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
18/4Stockholm ArlandaNarvik, Thon Hotel65 990:-BokaMer information
25/4Stockholm ArlandaNarvik, Thon Hotel45 990:-BokaMer information

Hotell

Thon Hotell
Thon Hotel Narvik ligger endast 75 meter från Narvikfjellet och närmsta lift. Rummen finns som enkelrum, dubbelrum och 3-bäddsrum (dubbelrum + extrabädd). Här finns bastu, solarium och trådlöst intern...
Sök