Chamonix - alpinismens Mecka

La Grave - 100% offpist

Frankrike

Divider

Skidåkningen i Frankrike är utbredd och många gånger är byarna uppbyggda på andra hälften av1900-talet i samband med att skidområdet byggs upp. I Frankrike ligger också världens mest omtalade skidort, Chamonix, vid foten av alpernas högsta berg Mount Blanc. Chamonix är en given produkt i Active Skis program, staden blomstrar av äventyrare och skidåkare såväl vinter som sommar. Active Ski erbjuder också skidresor till den mytomspunna orten La Grave i Frankrike.

Chamonix

Alpinismens Mecka, Chamonix i Frankrike erbjuder skidåkning i världsklass både i och utanför pisten.

La Grave

Ett berg, en lift och 100 % offpist. Berget heter La Meije. Här finns otroliga åkmöjligheter med stora fält, couloirer, glaciär och skogsskidåkning. La Meije är en dröm för varje seriös offpistskidåkare.

Les Deux Alpes

I Les 2 Alpes finns den största skidåkningsbara glaciären och en av de längsta pisterna i Europa. Grymt snösäker ort med skidåkning upp till 3 570 meter över havet.

Serre Chevalier

Serre Chevalier är världen näst största skidområde och omfattar fyra sammankopplade delar; Briancon, Chantemerle, Villeneuve och Le Monetier les Bains. Orten är kanske mest känd för skogsåkningen i den glesa lärkskogen, men är även lämplig för familjer och för de gäster som vill hålla sig kvar i de pistade nedfarterna.

Val Thorens

Skidåkning och fest i världsklass…

0