Skip to main content

Chamonix

Pris från:
10 400:-

Fakta

Fallhöjd2 800 m
Toppstation3 842 m ö.h
Antal liftar49
Total pistlängd150 km
Svarta pister8
Röda pister27
Blå pister18
Gröna pister16
Invånare9 000 inv.
Byns läge1 035 m ö.h
Transfertid1 h 30 min

Chamonix i Frankrike, alpinismens Mecka erbjuder skidåkning i världsklass både i och utanför pisten. Active Ski arrangerar skidresor till Chamonix både som helveckor och weekends.

I Chamonix trivs alla! Den lite bekvämare pistglassaren kan lapa sol i Le Brévent och Flégére med ett brett pistutbud medan den lite mer avancerade åkaren kan söka den utmanande offpisten i slutningarna kring det storslagna Les Grand Montets. Söker man ytterligare äventyr finns en fantastisk högalpin miljö uppe på Aiguille du Midi i direkt närhet till Alpernas högsta topp Mont Blanc (4810 m.ö.h.), som bäst utforskas med hjälp av vår lokala bergsguide. Med Active Skis resor till Chamonix bor ni bekvämt nära centrum på vårt handplockade Hotel Pointe Isabelle och med nära anknytning till bussarna som går till systemen.

Staden Chamonix har en lång turisthistoria som daterar ända bak till 1700-talet. Dalen upptäcktes p.g.a. av sin otroligt vackra natur sommartid och sina mäktigt belägna berg runtomkring. Idag attraherar Chamonix både pist- och offpist-åkarna i en högalpin miljö. Dalen byggs upp av 5 stycken skidsystem som kopplas ihop antingen via berget eller via gratis transfer bussar som går nere i dalen.

Skidåkningen i Chamonix

Skidåkningen består av 5 stycken skidsystem som kopplas ihop antingen via berget eller via gratis transfer bussar som går nere i dalen.

Le Brévent och Flégére
När du vill njuta av långa pister, vacker utsikt och sätta den perfekta google-brännan så finns området Le Brévent och Flégére. Med hjälp av sitt fina läge så formar sig skidsystemen som stora solhyllor och ger ett unikt antal soltimmar varje säsong. Eftersom skidområdena ligger så nära varandra finns möjlighet att förflytta sig mellan dem direkt på berget.

Le Domaine de Balme
Vill du blanda åkning på öppna vidder, skogsåkning och möjlighet att byta land helt och hållet är Le Domaine de Balmen området för dig. Med lite lättare backar och fina pister erbjuder området lite mildare åkning och tar man turen ner på baksidan av berget kan man passa på att äta lunch i Schweiz och skida tillbaka.

Les Grand Montets
Av många även kallat till världens bästa skidberg finns fantastisk åkning, när man börjar känna sig stabil på skidorna, tränat bort mjölksyran och söker en större utmaning. Med ett brett utbud av både pist- och offpist-nedfarter i en lite mer utmanande form finns det skidåkning att pumpa sig slut på dagarna i ända. 

Aiguille du Midi
Vill man uppleva ett högalpint äventyr så bör man ta en dag i anspråk för att ta liften upp på Aiguille du Midi (3842 m.ö.h.). Här kan man njuta av en fantastisk miljö och med hjälp av bergsguide genomföra det klassiska åket ”Vallée Blanche” ett 2 mil långt åk på drygt 2800 fallhöjdsmeter som går över de mäktiga glaciärerna ner mot dalen med Mont Blanc i bakgrunden.

Offpistguidning

För att få uppleva Chamonix på bästa sätt så skulle vi starkt rekommendera att hyra bergsguide. 

Active Ski sammarbetar med Maison Sport för offpistguidning och ski touring.
Se priser och boka

Med hjälp av en guide får man uppleva Chamonix till sitt fulla och ta del av grym offpiståkning men samtidigt göra det på ett säkert sätt. Det finns mängder av faror i en alpmiljö och med hjälp av en bergsguides erfarenhet och utbildning minimeras risken för olyckor.

När ni hyr en privat bergsguide är det ni som har kontrollen. Ni väljer vad ni vill ha för typ av åkning och guiden gör sitt bästa för att uppfylla era krav. Ni kan välja allt ifrån en dag på Aguille du Midi och åka ett av världens längsta offpiståk Vallee blanche, liftburen offpist med 5-15 minuters hiker, enklare randonné med turer på 1 till 3 timmar på stighudar eller fulla dagar helt ifrån systemet med toppturer.

Byn

Chamonix påminner mera om en mindre stad belägen mitt i alpernas hjärta. Staden har en lång turisthistoria som daterar ända bak till 1700-talet. Dalen upptäcktes p.g.a. av sin otroligt vackra natur sommartid och sina mäktigt belägna berg runtomkring. Stadskärnan har blivit så etablerad att det går att finna det mesta i Chamonix.

I Chamonix finns det en hel uppsjö av aktiviteter att sysselsätta sig med om dagarna förutom att åka skidor. Det finns tillgång till badhus, museum, bowling, skridskobana, bio, tennisbanor och shopping.

Att Frankrike är ett matland återspeglas verkligen i Chamonix då gatorna är fulla av olika restauranger och känner man för lite mer håll igång finns en blandning av fina afterski-barer samt nattklubbar.

Kundomdömen

Så här tycker våra gäster om Chamonix

Hej Patrik
Vill börja med att ge dig en stort tack för en väldigt bra resplan och ditt stora engagemang till våran grupp!! Vi är jätte nöjda med allt, till och med vädret 😊
Bra ordnat med transfer, fick även ett ok på att dricka öl i bussen av chauffören.
Hotellet var exakt det vi behövde. Bra mat, bra läge, bra personal och framförallt fräscht och härliga sängar.
Dina mat rekommendationer va kanon bra och vi va super nöjda på alla ställen vi käkade lunch
Guide Ola var helt fantastisk med sina uppdateringar om väder, övrig info samt tips till gruppen. Hälsa han att gruppen är jättenöjda!!
Som jag sagt tidigare bra jobbat och vi ser fram emot att använda er igen till nästa resa 😊

/Danijel 2023-04-04

Pistkarta

Pistkarta Chamonix

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
26/1Stockholm ArlandaChamonix, Hotel Pointe Isabelle413 530:-BokaMer information
29/1Stockholm ArlandaChamonix, Hotel Pointe IsabelleMer än 810 400:-BokaMer information
1/2Stockholm ArlandaChamonix, Hotel Pointe Isabelle415 590:-BokaMer information
12/2Stockholm ArlandaChamonix, Hotel Pointe IsabelleMer än 812 390:-BokaMer information
22/2Stockholm ArlandaChamonix, Hotel Pointe IsabelleMer än 819 790:-BokaMer information
1/3Stockholm ArlandaChamonix, Hotel Pointe Isabelle416 830:-BokaMer information
8/3Stockholm ArlandaChamonix, Hotel Pointe Isabelle416 190:-BokaMer information

Hotell

Hotel Pointe Isabelle
Mitt i Centrala Chamonix hittar ni detta hotell som är helt nyrenoverat i modern stil sedan 2014. Med närhet till allt Chamonix har att erbjuda och ca 1 minuts promenad från tågstationen kan man lätt...
[ Stäng ]
Sök