Skip to main content

La Clusaz

Pris från:
11 990:-

Fakta

Fallhöjd1500 m
Toppstation2600 mö.h
Dalstation1100 mö.h
Antal liftar33 st
Total pistlängd120 km
Svarta pister7 st
Röda pister17 st
Blå pister19 st
Gröna pister11 st
SkidskolaJa
Längdskidspår97 km
Invånare1 750 inv.
Byns läge1100 mö.h

Känner du till La Clusaz? Det är i så fall inte så konstigt då orten är en gömd pärla och utnämt till "The best kept hidden Ski resort". Med endast en timme transfer från Genéve flygplats når ni den mysiga och charmiga byn beläget vid foten av Aravisbergen som är så fransk att det nästan gör ont i ögonen.

I Frankrike finns definitivt större skidorter med större valmöjliggheter, men få orter är så intima och genuina som La Clusaz!

Tre anledningar att boka resa till La Clusaz
1: Närheten. Med endast 1h transfer minimeras restid.
2: Den genuint charmiga byn erbjuder mysiga gator med riktigt bra restauranger.
3: Förutom bra skidåkning finns massor av kringaktiviteter som längdskidor, "joerging", vandring med snöskor, wellness och shopping.

Skidåkning La Clusaz

Skidområdet är uppdelat på tre bergskammar som ligger bredvid varandra med ett brett utbud av pister i alla nivåer. Systemet är väl sammankopplat det tar inte mer än ca 40 minuter att ta sig från den ena till den andra änden. Tack vare att i stort sett all skidåkning sker på nordsida håller sig snön riktigt bra långt in på säsongen.

L'Etale och Beauregard ligger längst till höger i systemet. L'Etale erbjuder röda och svarta pister samt fin utsikt över Mont Blanc. Beauregard erbjuder gott om blåa och gröna pister. Här trivs familjerna eller nybörjarna som tar de första svängarna och de som inte trivs i branta backar.

L'Aguille ligger i mitten av systemet precis ovanför byn. De röda pisterna slingrar sig runt berget där benen kan få jobba hårt i ett långt åk på 1.200 fallhöjdsmeter från toppen hela vägen ner till torget i byn. En hel del restauranger och kiosker finns när krafterna tryter och pauser behövs.

Col du Balme området längst till vänster på pistkartan. Här är åkningen både spektakulär och njutningsfull. Med en kabin- och en lång sittlift kommer ni upp på 2.600 mö.h med panoramautsikt över Mont Blanc-massivet, vid klart väder är utsikten svår att slå. Ned för berget slingrar sig både röda och svarta pister, men det är inte pisterna man åker hit för. Här finns en ocean av ytor mellan pisterna med medelsvår terräng utan oväntade eller svåra hinder. Svårare liljer finns det gott om för den som vill utmana sig extra och det absolut bästa med Col du balme är att det går att åka i princip överallt på hela berget och alla åk leder ner till mittstation eller de 1.500 fallhöjdsmetrarna till dalstation.

För den mer äventyrliga åkaren rekommenderas att från toppen av sittliften ta en kortare promenad för ett riktigt fint åk på baksidan av berget som tar en hela vägen ner till dalstationen (Guide och lavinutrustning rekommenderas).

La Clusaz är som sagt ett riktigt freeride-paradis. Det är inte för intet att vinnarna av Freeride World Tour (Candide Thovex 2010 och Loic Collomb-Patton 2014 och 2016) kommer från orten. 

Grand Bornand
Grand Bornand erbjuder 19 liftar och 90km pist och ligger endast 15 minuter från la Clusaz med skidbussen. Här finns pister som passar perfekt för nybörjare samt de som vill träna på sina carvingsvängar då gröna och blåa nedfarter dominerar även om det finns några utmanande röda och svarta pister också. Orten kanske är mest känd för sin spektakulära park. 

 

Byn

La Clusaz by är flera hundra år gammal och har fortfarande en genuin charm med bondgårdar, pittoreska stenhus, kyrka och krokiga gator med butiker, caféer och restauranger. Det finns en hel del riktigt bra restauranger varav två Guide Michelin restauranger.

Lugnare Aprés ski erbjuds på flertalet barer, till skillnad mot skaninaviska aftersk-kulturen blir det livat i byn senare mot natten.

Aktiviteter

För att maximera upplevelsen i La Clusaz rekommenderar vi att hyra offpistuide. Active Ski sammarbetar med Maison Sport för offpistguidning och ski touring.
Se priser och boka

Förutom skidåkning erbjuds en hel del andra aktiviteter vilket passar bra för grupper där alla inte prioriterar utförsåkning varje dag. I närheten av byn finns två olika områden för längdåkning med upp emot totalt 100km spår av riktigt hlög klass med magiska vyer över Aravisbergen.

Andra populära aktiviteter är ett besök på badhuset, isrinken, bowling, paragliding och ridning.

Pistkarta

Pistkarta La Clusaz

Pistkarta Grand Bornand

Gemensam pistkarta Aravis-ski

 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
29/1Stockholm ArlandaLa Clusaz, Hotel BeaulieuPå förfrågan11 990:-Skicka förfråganMer information
12/2Stockholm ArlandaLa Clusaz, Hotel BeaulieuPå förfrågan12 190:-Skicka förfråganMer information

Hotell

Hotel Beauregard
Hotel Beauregard är ett av de vackraste och charmigaste hotellet i byn. Ett perfekt hotell för den som söker lugn atmosfär, närhet till natur och magiska vyer. Hotellet är byggt i "chalet-stil" med 93...
Hotel Alpen Roc
Hotel Alpen Roc är ett "chalet-hotell" som ligger ett stenkast från centrum och erbjuder panoramavy över både berg och byn. Hotellet har 108 rum i olika storlekar för att passa alla typer av sällskap...
Hotel Beaulieu
Hotel Beaulieu ligger beläget i ett lugnt område straxt ovanför bykärnan, med vacker utsikt över by och bergen. En härlig atmosfär med inredningsdetaljer av trä, sten och läder. Boende på hotellet har...
St-Alban Hotel & SPA
St-Alban Hotel & SPA är ett 4-stjärnigt hotell som öppnade 2028 beläget straxt utanför bykärnan. Hotekllet är helt designat i trä och sten med chalet-stil för att smälta in i omgivningen. Från golv ti...
Sök