Skip to main content

Le Grand Massif

Skicka förfrågan

Fakta

Fallhöjd1 780 m
Toppstation2 500 m.ö.h
Dalstation720 m.ö.h
Antal liftar63
Total pistlängd265 km
Svarta pister14
Röda pister50
Blå pister64
Gröna pister20
Byns läge720 - 1600 m.ö.h
Transfertid60 min

För många svenskar är Le Grand Massif en okänd skidort, systemet är beläget mellan Chamonix och Genéve. Le Grand Massif är sammanbundet med byarna Flaine - Samoëns - Morillon - Les Carroz - Sixt och bildar tillsammans ett utav av norra Alpernas största skidsystem.

Byn Flaine ligger  på 1 600 meterns höjd och  är en bilfri by som byggdes som ett arkitekturellt konstprojekt på 1960-talet. Det är inte alpernas charmigaste by, men mycket funktionell! Liftarna strålar ut från byn och tar dig upp på över 2 500 m.ö.h med magnifik utsikt över Mont Blanc och övriga spetsiga berg som tillsammans bildar ett mäktigt landskap. 

På lägre höjd ligger Samoëns, Morillon, Les Carroz & Sixt. De är mer genuina byar med en mysig atmosfär och erbjuder åkning under trädgränsen.

Tre anledningar att boka skidresa till Le Grand Massif

1: Snön - Området är mycket snösäkert tack vare placeringen i västra alperna och är ett av de första bergen som stormarna från väst träffar. Le Grand Massif och Flaine ligger ofta i topp på snödjup. Under perioden december - mars är det inte ovanligt att de faller upp mot 50cm snö/vecka. 

2:Variationen - Le Grand Massif är en utmärkt ort för barnfamiljer, dels tack vare de bilfria byarna Flaine och Samoëns, men också för det stora utbudet av barnbackar och bra pister för nybörjare. De erfarna åkarna kommer få ut allt de önskar i Flaine med stora och branta ytor med åk på 800 fallhöjdsmeter i stort sett utan konkurrens om snön! 

3: Nära flygplats - Orten ligger endast en timme från Genéves flygplats. Mindre tid för resa och mer till för skidåkning!

Skidåkningen Le Grand Massif

Le Grand Massif sträcker sig över 5 olika skidområden och med sina 265km pist erbjuds en varierad åkning. Samoëns, Morillon, Les Carroz och Sixt ligger mellan 720 - 1200 m.ö.h och här är det åkning under trädgränsen med trevliga pister. Där är det extremt bra när det snöar eller är dålig sikt. 

Flaine, "The big snowy bowl" är som en helt annan värld! När solen sticker fram kan du njuta av breda pister och magnifik utsikt både över dalen men också mot Mont Blanc. Pisterna går fint i fallinjen och möjligheterna för offpist åkning är oändliga. 

Här finns åk du sent kommer glömma. Som exempelvis Les Cascader run, ett åk på 14 km med start från Les Grandes Platiéres, åket går längs med bergsryggen hela vägen 1 740 fallhöjdsmeter ner till Sixt. 

Den mesta av åkningen är på nordsidor vilket ger bästa möjligheterna för torr och kall snö långt in på säsongen. 

Pistkarta

Pistkarta Le Grand Massif

Kundomdömen

Så här sade våra första gäster till Le grand Massif

Det gjorde ni bra, vi är mycket nöjda!
Trots byte av plan på Arlanda (försening 1,5 timme) så funkade det bra då transfern till orten gick så smidigt och snabbt, samt att chauffören kommunicerade med mig via WhatsApp (uppskattat).
Liftkort - inga problem.
Skidhyra - Perfekt att kunna lämna skidor o pjäxor där, samt billig hyra och flexibel hantering av återlämning i förtid (pengar tillbaka) / samt utökning av dag.
Hotell Alexane - Jättefina rum, fantastisk SPA, för hotellet att förbättra (frukost, samt hålla den fina baren öppen som nu var stängd hela vistelsen, vi fick köpa i baren på restaurangen istället). Men totalt sett ett bra hotell.
Snö - Ingen nysnö på många veckor, så lite hårt o isigt bitvis, men solen sken hela tiden så det kompenserade för den bitvis dåliga snötillgången. (Dock ett par decimeter snö i byn så det är nog snösäkert normalt).
Ort - Mycket trevlig ort, OCH de var trevliga i Frankrike (fördom sen 30 år att de är otrevliga och nonchalanta).

Svårt att se några förbättringar, ort och hotell rekommenderas. Orten ligger dessutom mitt i systemet och är mycket trevligare än Flaine (betongort).
/Mats 2023-02-15
---
 
Ville bara skicka ett mail och säga tack för en bra resa. Grand Massif var en trevlig upplevelse, bra och blandad skidåkning (vi hade lite tur som fick 70cm snö och bra väder i övrigt :). Hotel Alexane var riktigt bra, bra rum, trevlig personal, bra spa osv. Vi är supernöjda - TACK!
/Mathias 2023-03-31

Karta

Hotell

Hotel Alexane
Hotel Alexanne är ett riktigt elegant hotel med sviter och lägenheter mitt i mysiga byn Samoëns. Hotellet har detaljer med inspiration från Himalaia och Andes. Hotellets restaurang erbjuder meny...
Hotel Club Le Flaine
Hotel Club le Flaine ligger perfekt beläget mitt i Flaine vid foten av berget. Hotellet är familjevänligt och erbjuder helpension för att ta hand om sina gäster på bästa sätt. Buffémåltider serveras i...
Samoëns Recidense Club
Résidence Club Samoëns Village är ett elegant och stämningsfullt lägenhetshotell i Samoëns. Hotellet är helt nybyggt 2022 och ligger bara 500 meter från skidliften och 600 meter från centrum...
Residence Grand Massif
Résidence Grand Massif ligger vid infarten till byn Morillon i Haute Savoie bara ett stenkast från grannbyn Samoëns. Det är ett lägenhetshotell med "Chalet-stil". Här har du tillgång till en inom...
Residence Grand Morillon
Recidense Grand morillon är beläget i byn Morillon 1100 med bästa läge för Ski in/ Ski out. Lägenhetshotell i "Chalet-stil" med självhushåll. Alla lägenheter har ett fullutrustat kök med diskmaskin, b...
Sök