Skip to main content

Adamello Ski

Pris från:
8 690:-

Fakta

Fallhöjd1889 m
Toppstation3010 m ö.h
Antal liftar29
Total pistlängd110 km
Svarta pister6
Röda pister23
Blå pister12
Gröna pister1
Invånare2200
Byns läge1121 m ö.h
Transfertid2 h 45 min

Adamello Ski som gränsar till Dolomiterna har varit med i Active Skis program sedan 2014 och innehar gästrekord som alpresmål hos Active Ski. Ofta Suveräna snöförhållanden, bra hotell och resepaket till riktigt bra priser är lika med massor med nöjda gäster.

Området har satsat stort senaet åren,  bland annat kan man stoltsera med en ny gondol som tar dig hela vägen från Passo Paradiso upp till glaciären Presena på drygt 3 000 meters höjd. 

Skidområdet sträcker sig över byarna Temu – Ponte di Legno – Passo Tonale och består av drygt 40 nedfarter i mycket varierande terräng från 1 155 m.ö.h. till 3 016 m.ö.h. 

Här finns allt från blå-gröna pister i sydläge, crusingpister i rött till långa svarta pister i skogen och en relativt oexploaterad offpiståkning med orörd kallsnö på hög höjd, totalt drygt 110 pistkm.

Fem anledningar att boka skidresa till Adamello Ski

1: Skidområdet har ett riktigt, riktigt bra utbud av fint preparerade pister för åkare på alla nivåer. Just den höga och varierade nivån på pisterna är vanliga kommentarer från utvärderingarna bland Active Skis gäster.

2: Vid bra snöförhållanden är offpiståkningen helt suverän, med allt från långa åk från Presena 3000 m.ö.h ner till dalen till bra skogsåkning.  Här finns också många fina toppturer att upptäcka!

3: Adamello är relativt oexploaterat, vilket innebär att det inte är i närheten av lika mycket folk och konkurrens om snön. Det är sällan långa liftköer och utanför pisten håller sig snön länge efter snöfall.

4: Resan till Adamello är prisvärd med bra paket på resa och boende. Även på plats är det bra priser på liftkort, mat mm.

5: Det är en riktigt bra familjeort!

 

Skidåkningen

Temu-Ponte di Legno

Åkningen i detta område är i mysig skogsbunden terräng och startar på 1 155 meters höjd. Området har 9 liftar och 16 nedfarter där den mesta åkningen är i rött men den några riktigt utmanande pister i svart och några snällare pister i blått för den som föredrar det. All nedfarter prepareras väl och har moderna konstsnö-anläggningar som garanterar snö under hela säsongen. På berget finns 4 restauranger i en härlig miljö. Notera att åkningen här är skyddad av skogen vilket innebär bra sikt, lite vind och topp-åkning även de dagar som det är kraftigt snöfall och dålig sikt.

Tonale

På sydsluttningarna i Tonale ligger liftar och nedfarterna tätt och här finns massor av bra åkning för nybörjare och medelgoda åkare som kan glassa i det solsäkra området med 8 blå och 12 röda nedfarter och ett flertal skidskolor för åkare som vill utveckla sin åkning. Åkningen här är på något högre höjd (1 900-2 600 m.ö.h.) och till skillnad mot Ponte di Legno är den mesta åkningen här i öppen terräng. För den mer avancerade åkningen finns här en svart pist men framförallt några riktigt fina offpist-repor i kallsnö eller uppvärmd ”sorbésnö” med eller utan lite anmarsch.

Presena

På motsatt sida av Tonale når man glaciären och skidområdet Presena 3 016 m.ö.h. med norrsluttningar och kall och torr pudersnö. Här är paradiset för offpiståkaren då den här skidorten inte alls har samma konkurrens om lössnön som i övriga alperna. Flera dagar efter snöfall så ser du orörd snö rakt ut från liften i skön lutning (röd-svart).

Från toppstation når du också lätt den gigantiska bowlen ”Cantiere-Sgualdrina” för 8km grym back-country åkning. Här kan du lägga egna spår veckor efter snöfall, åket går ända ned till dalen. Du kan nå in till ”Cantiere-Sgualdrina” från flera håll men som alltid är åkningen mer riskabel på vissa sluttningar så se till att vara påläst, bär säkerhetsutrustning och kolla upp snöstabiliteten innan du ger dig ut.

Från mitt-stationen erbjuds det också fin offpiståkning i back-country terräng eller i direkt anslutning till den svarta pisten som är drygt 3 km lång.

Italienarna älskar toppturer och i det här området finns det mängder av topptursmöjligheter i olika svårighetsgrader med storslagen miljö och fantastisk skidåkning. Glaciäråkningen på Presena erbjuder skidåkning ända till slutet av juni. 

Madonna di Campiglio

Förutom den fantastiska skidåkningen i Adamello kan man med liftkortet COMBI 1 göra en dagsutflykt till Madonna di Campiglio. 

Från Tonale går det gratis skidbussar på morgonen till Marilleva, som är sammanbyggt med Madonna di Campiglio och går tillbaka på eftermiddagen 

Offpistguidning & Ski touring

Active Ski har ett nära sammarbte med den lokala guidebyrånsom förmodligen har  alpernas bästa priser för aktiviteter med bergsguide.

I vinterprogrammet finns allt från tradionell liftburen offpistguidning till toppturer (ski touring) med upp till hela 2 750 höjdmeter åkning nedför, alpernas längsta åk? . 

Pris 4200 SEK 1-2 pers/ 4800 SEK 3 pers / 5400 SEK 4 pers / 6000 SEK 5 pers
Arrangör Mountain Guide Italy
Bokning Via "Min Sida"
Betalning I samband med slutbetalning av resan (40 dagar före utresa).
Minantal 1
Maxantal 5 per grupp och guide
Minålder 18 år, yngre med målsmans underskrift.
Ledare Auktoriserad UIAGM bergsguide
Utrustning   Säkerhetsutrusning kan hyras av Active Ski för hela vistelsen eller av guidebyrån för 40 Euro (betalas på plats)
Övrigt Bokning i god tid rekommenderas!

Ponte di Legno / Passo Tonale

Active Ski har sitt boende beläget i Ponte di Legno (1 256 m.ö.h.). En historisk by på 1800 invånare där man finner gågator, ett stort torg kantat av caféer, restauranger och butiker i de centrala delarna av byn.

Det finns också möjlighet till boende uppe i Passo Tonale (1 883 m.ö.h.), här ligger hotellen och barer koncentrerat längs vägen över passet.

Pistkarta

Pistkarta Adamello Ski


Pistkarta Madonna di Campiglio


 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
29/1Stockholm ArlandaAdamello Ski, Hotel BellavistaPå förfrågan9 850:-Skicka förfråganMer information
29/1Stockholm ArlandaAdamello Ski, Hotel Garni Pegra89 490:-BokaMer information
5/2Stockholm ArlandaAdamello Ski, Hotel BellavistaMer än 89 590:-BokaMer information
5/2Stockholm ArlandaAdamello Ski, Hotel Garni Pegra49 850:-BokaMer information
12/2Stockholm ArlandaAdamello Ski, Hotel BellavistaMer än 89 850:-BokaMer information
12/2Stockholm ArlandaAdamello Ski, Hotel Garni Pegra811 990:-BokaMer information
22/2Stockholm ArlandaAdamello Ski Blu Hotel AcquaseriaMer än 816 490:-BokaMer information
23/2Stockholm ArlandaAdamello Ski, Hotel BellavistaMer än 813 990:-BokaMer information
23/2Stockholm ArlandaAdamello Ski, Hotel Garni Pegra
Boka tidigt-rabatt! per person: 500:-
713 990:-BokaMer information
23/2Stockholm ArlandaAdamello Ski, Hotel MirellaMer än 817 990:-BokaMer information
26/2Stockholm ArlandaAdamello Ski, Hotel Garni PegraMer än 810 890:-BokaMer information
5/3Stockholm ArlandaAdamello Ski, Hotel BellavistaPå förfrågan9 090:-Skicka förfråganMer information
5/3Stockholm ArlandaAdamello Ski, Hotel Garni Pegra89 850:-BokaMer information
12/3Stockholm ArlandaAdamello Ski, Hotel BellavistaPå förfrågan8 690:-Skicka förfråganMer information
12/3Stockholm ArlandaAdamello Ski, Hotel Garni Pegra89 850:-BokaMer information

Hotell

Residence Club
Fräscht lägenhetshotell endast 150 meter till Ponte di Legnos liftknutpunkt med gondolbana upp till Passo Tonale och stol-liften till Ponte di Legno-Temu skidområde. Här finns 73 lägenheter som har al...
Adamello Resort
Adamello Resort är ett lägenhetshotell omringat av naturen bara ett stenkast från liften och en kort promenad från centrum. Hotellet är mycket bekvämt och familjevänligt med en avslappnande atmosfär...
Hotel Bellavista
Hotel Bellavista ligger i hjärtat av Ponte di Legno bara några meter från huvudgatorna med butiker, restauranger och caféer. Detta charmiga familjedrivna hotell erbjuder en viselse i sin enkelhet med...
Hotel Blu Acquaseria
Blu Hotel Acquaseria i Ponte di Legno ligger 500 meter från Adamello Ski:s knutpunkt med liftar upp på Ponte di Legnos berg och gondolen mot Tonale. Det är ungefär samma avstånd till centrala Ponte di...
Hotel Garni Pegra
Hotel Garni Pegrà har ski in läge och ca 100 meter till lift-knutpunkten i Ponte di Legno som tar dig upp till Passo Tonale eller till Ponte di Legno-Temus skidområde. Det är 7-800 meter till g...
Hotel Mirella
Hotel Mirella ligger vackert beläget i Ponte di Legno, bara några minuters promenad från bykärnan. Detta 4-stjärniga hotell erbjuder restaurang av hög klass och fin wellnessavdelning med swinningpool,...
Sök