Skip to main content

Explore Hokkaido

Pris från:
31 490:-

Fakta

Max antal deltagare12 per resa
Antal guider2 per resa
Snöfall per år12 - 17 meter

Hokkaido är Japans nordligaste ö som med sina kalla vintrar och täta nederbördsområden bjuder på fantastiska möjligheter för bra offpiståkning.

På New Chitose Airport möter ni upp våra guider som tar er till veckans första destination Furano, där ni checkar in på Shin Furano Prince Hotel i 3 nätter. Hotellet ligger ski in/ski out men vi har också möjligheter att göra dagsutflykter till andra skidområden så som Tomamu eller toppturer på högalpina på Mount Toakchi och Mount Furano. Allt beroende på snöförhållande, väder och gruppens önskemål.

Efter 3 nätter i Furano packar vi in allt i minibussarna och tar oss till kuststaden Otaru där vi bor på nya och fräscha hotellet OMO5 Otaru beläget mitt i staden med utmärkt möjlighet att uppleva japanska kulturen. De dagar vi bor i Otaru kommer gör vi dagsutflykter samtliga 3 skiddagar. De skidorter som ligger närmast tillhands härifrån är Kiroro, Sapporo Kokusai och Sapporo Teine. 

Efter sista skiddagen checkar vi in på OMO3 Sapporo för att se Sapporo sista kvällen innan hemfärd.

Explore Hokkaido 2.0

Nyhet för 2025 är en twist på Explore Hokkaido. Har du kanske gjort resan tidigare och vill utmana dig lite extra? I denna resa bor vi 3 första nätterna i Asahikawa på OMO7 Asahikawa där mer fokus kommer vara på toppturer med målet att åka skidor på Hokkadios högsta berg på över 2 000 m.öh som bl.a. Asahidake, Mount Tokachi med flera. Är det inte rätt väder så har vi några helt nya skidorter i programmet som “back up” på korta avstånd där det inte är lika stor konkurrens om pudret som de mer kända puderhålorna.

På den här resan är det lite vildare landskap, lite mer ski touring, lite mer högalpint, lite längre och tuffare åk, lite större snödjup och inte lika mycket konkurrens om lössnön.

Efter 3 skiddagar runt Asahikawa åker vi ner till kuststaden Otaru där vi bor på nya och fräscha hotellet OMO5 Otaru beläget mitt i staden med utmärkt möjlighet att uppleva japanska kulturen. De dagar vi bor i Otaru kommer gör vi dagsutflykter samtliga 3 skiddagar. De skidorter som ligger närmast tillhands härifrån är Kiroro, Sapporo Kokusai och Sapporo Teine. 

Efter sista skiddagen checkar vi in på OMO3 Sapporo för att se Sapporo sista kvällen innan hemfärd.

Resans innehåll

Explore Hokkaido
 

Dag 1
- Transfer New Chitose - Furano
- Check in Shin Furano Prince Hotel
Dag 2-3
- Guidad skidåkning i områdena runt Furano
Dag 4
- Guidad skidåkning i områdena runt Furano
- Transfer Furano - Otaru
- Check in OMO5 Otaru
Dag 5-6
- Guidad skidåkning i områderna runt Otaru
Dag 7
- Guidad skidåkning i områderna runt Otaru
- Transfer Otaru - Sapporo
- Check in OMO3 Sapporo
Dag 8
- Transfer OMO3 Sapporo - New Chitose

Priset inkluderar
- Offpistguidning med certifierade guider i 6 dagar
- Liftkort 6 dagar
- Samtliga transfers från välkomnade på flygplatsen till returresa hem
- Boende 3 nätter på Shin Furano Prince Hotel inklusive fritt tillträde till hotellets Onsen
- Boende 3 nätter på OMO5 Otaru
- Boende 1 natt på OMO3 Sapporo
- Frukost 7 dagar

Explore Hokkaido 2.0


Dag 1
- Transfer New Chitose - Asahikawa
- Check in OMO7 Asahikawa
Dag 2-3
- Guidad skidåkning i områdena runt Asahikawa
Dag 4
- Guidad skidåkning i områdena runt Asahikawa
- Transfer Asahikawa - Otaru
- Check in OMO5 Otaru
Dag 5-6
- Guidad skidåkning i områderna runt Otaru
Dag 7
- Guidad skidåkning i områderna runt Otaru
- Transfer Otaru - Sapporo
- Check in OMO3 Sapporo
Dag 8
- Transfer OMO3 Sapporo - New Chitose

Priset inkluderar
- Offpistguidning med certifierade guider i 6 dagar
- Liftkort de dagar guidning görs från liftarna
- Samtliga transfers
- Boende 3 nätter på OMO7 Asahikawa inklusive fritt tillträde till hotellets SPA
- Boende 3 nätter på OMO5 Otaru
- Boende 1 natt på OMO3 Sapporo
- Frukost 7 dagar

Skidåkningen

Skidåkningen på Hokkaido är omväxlande, rolig och mycket pudersäker. Det finns många olika skidorter med olika karaktär och av varierande storlek. Vi kommer under denna resa att besöka ett flertal orter, både större och mindre och det kommer vara snö- och väderförhållandena för veckan som styr.

I de flesta av dessa orter finns det lättillgänglig åkning från liftarna likväl som ski touring möjligheter. Om möjlighet finns åker vi luftburen skidåkning tills det uppkört, då lämnar vi liftarna och skidområdet med våra stighudar för att jaga ospårad snö. På dessa resor är det krav på topptursutrustning.

För vem passar denna resa?

Explore Hokkaido är resan för dig som vill uppleva mycket av Japan samtidigt som du vill åka fantastisk skidåkning. Resan vänder sig till dem som är lite mer äventyrliga och som kan tänka sig att offra lite bekvämligheter för att få bra skidåkning. Samtidigt som resan har ett högt tempo har man som gäst hela tiden våra erfarna guider med sig som ser till att både skidåkningen och allt runt omkring blir så bra som möjligt. Under denna resa åker vi nästan uteslutande offpist i skog. Det är förhållandevis lättåkt skog med en generellt snäll lutning, men man ska inte boka dessa resor om man är nybörjare eller har dålig kondition.

Det är viktigt för säkerheten och för alla deltagares upplevelse att grupperna är jämna och att alla som bokar dessa resor är goda skidåkare, har en god kondition och är friska. Man bör vara van vid att åka i skog och kunna åka i varierande terräng och i olika förhållanden.

På de ordinarie avgångarna är det 2 utvalda certifierade IFMGA bergsguider med tidigare erfarenhet av guidning av Active Skis gäster på Hokkaido. Därutöver har vi sedan 2022 ytterliggare en resursguide med god erfarenhet av skidåkning som skidlärare eller heliskiguide. På så vis finns det möjlighet att ta bryta ut gäster som vill ta det lite lugnare någon dag eller delar av dag för att åka offpiståkning närmare liften eller i pisten om benen är trötta. 

Dessutom har vi sedan 2022 en 3:e minibuss så guiderna göra alla transporter på egen hand från att ni kommer fram till New Chitose flygplats. I och med att vi har en 3:e minibuss finns det också möjlighet att vår 3:e guide möter upp på baksidor av berg för att sedan skjutsa offpistgästerna tillbaka till liftsystemet igen vilket öppnar upp enorma ytor av offpist. Så möjligheterna är större hos Active Ski än någon annanstans för att få ut maximal "Ja-pow" upplevelser under veckan.

Med hjälp av minibussarna är vi flexibla och kan hitta den bästa snön för dagen, men detta innebär också att det kommer bli vissa dagar då klockan ringer lite tidigare, där frukosten ibland får ätas lite fortare och vissa dagar får vi spendera någon timme i bilen på väg till och från olika skidorter. I gengäld kommer du att få uppleva Japan på nära håll, du kommer uppleva fantastisk skidåkning och det blir en fantastisk sammanhållning med nya vänner och skidminnen för evigt.

Förkunskaper och utrustningskrav

  • Du bör vara en duktig offpiståkare som behärskar att åka i riktigt djup snö i skogsterräng samt olika typer av snötyper och underlag.
  • Du bör ha en i övrigt god kondition. Det kommer att vara ett bra tempo under alla skiddagarna, men det finns möjlighet att vila och hoppa över ett eller några åk.
  • Lavinutrustning i form av transceiver, spade och sond samt lavinryggsäck (airbag).
  • Alpin topptursutrustning, d.v.s. en touring bindning på en offpistskida (105-120 mm i midjan) med stighudar, teleskopstavar samt hjälm. 

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
11/1Egen TransportExplore HokkaidoMer än 833 490:-BokaMer information
18/1Egen TransportExplore HokkaidoPå förfrågan33 490:-KöplatserMer information
25/1Egen TransportExplore HokkaidoPå förfrågan33 490:-KöplatserMer information
1/2Egen TransportExplore Hokkaido433 490:-BokaMer information
8/2Egen TransportExplore Hokkaido 2.0531 490:-BokaMer information

Hotell

Shin Furano Prince Hotel
Shin Furano Prince Hotel ligger helt perfekt med ski in/ski out läge i Furano. Hotellet erbjuder stora rum på 28 kvm med twin beds samt stor avdelning för avkoppling med onsen (varma källor) och bastu...
OMO5 Otaru
OMO 5 Otaru är ett fräscht och uppskattat hotell bland Active Skis gäster. Hotellet ligger mitt i Otaru vilket ger många möjligheter till att uptäcka. stadens restauranger. På hotellet ingår frukostbu...
OMO3 Sapporo
OMO3 Sapporo ligger idealiskt beläget i Sapporo Suzukino. Här upplever ni stadens kultor och historia från nära håll. Alla rum på OMO3 Sapporo är utrustade med en platt-tv och ett värdeskåp, rummen är...
OMO7 Asahikawa
OMO7 Asahikawa är ett 3,5 stjärnigt hotell beläget mitt i centrala Asahikawa varifrån vi når nåhra av Hokkaidos högsta berg. Hotellet är en del av Hoshino Resorts som varit partner till Active Ski Tra...
Sök