Skip to main content

Explore Hokkaido

Pris från:
31 490:-

Fakta

Max antal deltagare12 per resa
Antal guider2 per resa
Snöfall per år12 - 17 meter

Hokkaido är Japans nordligaste ö som med sina kalla vintrar och täta nederbördsområden bjuder på fantastiska möjligheter för bra offpiståkning. Explore Hokkaido är resan för dig som vill uppleva mycket och vill kunna vara flexibel. Resan innehåller boende på två orter, med möjlighet till skidåkning på ett flertal skidorter tack vare våra minibussar som tar oss på dagsutflykter till närliggande skidsystem. Resan har 6 fulla skiddagar med våra guider som tar med er till de bästa orterna i området.

För att delta på offpistguidningen är det ett krav att bära komplett säkerhetsutrustning och att man även har egen topptursutrustning för att kunna tillgodogöra sig all offpistguidning. Man skall också ha god vana av offpiståkning, vara frisk och i hygglig fysisk form, då detta är ett paradis för djup puderåkning.

I den ordinarie resan bor vi 3 nätter på skidorten Tomamu Resort samt 4 nätter i staden Otaru. När vi bor i Tomamu kommer vi troligtvis att stanna och åka skidor i detta skidsystem någon dag. Vi kommer också göra dagsutflykter till andra skidområden såsom Furano, Sahoro och kanske regionen runt Asahikawa, allt beroende på snöförhållande, väder och gruppens önskemål. De dagar vi bor i Otaru kommer gör vi dagsutflykter samtliga 3 skiddagar. De skidorter som ligger närmast tillhands härifrån är Kiroro, Sapporo Kokusai och Sapporo Teine.

Skidåkningen

Skidåkningen på Hokkaido är omväxlande och rolig och mycket pudersäker. Det finns många olika skidorter med olika karaktär och av varierande storlek. Vi kommer under denna resa att besöka ett flertal orter, både större och mindre och det kommer vara förhållandena för veckan som styr.

I de flesta av dessa orter finns det lättillgänglig åkning från liftarna likväl som ski touring möjligheter. Generellt åker vi luftburen skidåkning tills det börjar bli uppkört, då lämnar vi liftarna och skidområdet med våra stighudar för att jaga ospårad snö. På dessa resor är det krav på topptursutrustning.

Boende

På denna resa bor vi 3 nätter på skidorten Tomamu Resort samt 4 nätter i staden Otaru. När vi bor i Tomamu kommer vi troligtvis att stanna och åka skidor i detta skidsystem någon dag. Vi kommer också göra dagsutflykter till andra skidområden såsom Furano, Sahoro och kanske regionen runt Asahikawa, allt beroende på snöförhållande, väder och gruppens önskemål.

De dagar vi bor i Otaru kommer gör vi dagsutflykter samtliga 3 skiddagar. De skidorter som ligger närmast tillhands härifrån är Kiroro, Sapporo Kokusai och Sapporo Teine.

För vem passar denna resa?

Explore Hokkaido är resan för dig som vill uppleva mycket av Japan samtidigt som du vill åka fantastisk skidåkning. Resan vänder sig till dem som är lite mer äventyrliga och som kan tänka sig att offra lite bekvämligheter för att få bra skidåkning.

Samtidigt som resan har ett högt tempo har man som gäst hela tiden våra erfarna guider med sig som ser till att både skidåkningen och allt runt omkring blir så bra som möjligt.

Under denna resa åker vi nästan uteslutande offpist i skog. Det är förhållandevis lättåkt skog med en generellt snäll lutning, men man ska inte boka dessa resor om man är nybörjare eller har dålig kondition.

Det är viktigt för säkerheten och för alla deltagares upplevelse att grupperna är jämna och att alla som bokar dessa resor är goda skidåkare, har en god kondition och är friska. Man bör vara van vid att åka i skog och kunna åka i varierande terräng och i olika förhållanden.

Med hjälp av minibussarna är vi flexibla och kan hitta den bästa snön för dagen, men detta innebär också att det kommer bli vissa dagar då klockan ringer lite tidigare, där frukosten ibland får ätas lite fortare och vissa dagar får vi spendera någon timme i bilen på väg till och från olika skidorter.

I gengäld kommer du att få uppleva Japan på nära håll, du kommer uppleva fantastisk skidåkning och detta kommer bli en resa att minnas för alltid.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
20/1Egen TransportExplore Hokkaido231 490:-BokaMer information
27/1Egen TransportExplore HokkaidoPå förfrågan31 490:-Skicka förfråganMer information
3/2Egen TransportExplore HokkaidoPå förfrågan31 490:-Skicka förfråganMer information
10/2Explore HokkaidoMer än 831 490:-BokaMer information

Hotell

Grand Park Otaru
I Otaru bor vi bekvämt på Grand Park Otaru, dubbelrummen är på hela 32 kvm. Är man 3 pesoner i sällskapet är extrabädden 110 cm bred. Hotellet ligger strategiskt så vi snabbt kan ta oss till de intill...
Shin Furano Prince Hotel
Shin Furano Prince Hotel ligger helt perfekt med ski in/ski out läge i Furano. Hotellet erbjuder stora rum med twin beds samt stor avdelning för avkoppling med onsen (varma källor) och bastu...
Sök