Skip to main content

Sogndal

Skicka förfrågan

Fakta

Fallhöjd527 m
Antal skidorter2 st
Toppstation1027 m
Dalstation500 m
Antal liftar5 st
Svarta pister2 st
Röda pister2 st
Blå pister3 st
Guide för offpist Ja
Guide för ski touringJa

Sogndal är en plats i Norges västligare delar och är numera en del av vårt reseprogram sedan 2023. Sogndal ligger en bit in i Sognefjorden och är hem till Norges största glaciär, om inte det vore nog är det dessutom här några av Norges högsta berg finns. Det går dessutom rykten att här finns Skandinaviens bästa snö!

Resan till Sogndal kommer att genomföras med komfortbuss från Stockholm Cityterminalen hela vägen till Sogndal över en natt. Vi bor i nybyggda stugor med "ski in ski out" läge där alla deltagare bor i dubbelrum. Frukost och 3-rätters middag kommer att serveras i stugorna. 

På plats i Sogndal kommer det även finnas guider som är kunniga på området som kommer erbjuda offpistguidning samt toppturer i grupper om 6 personer för att ni ska få den bästa möjliga skidåknigen på plats. 

Pistkarta

Logi & mat

Under vår vistelse i Sogndal kommer samtliga att bo i toppmoderna stugor. Stugorna rymmer allt mellan 8-14 personer och majoriteten kommer att bo i dubbelrum. Det kommer att finnas ett fåtal singelrum, dessa kommer delas ut till singelresenärer.  

Frukost kommer att serveras i stugorna där ni bor. Frukosten kommer att vara en självbetjänings frukost, det vill säga att stugan kommer att vara laddad med mat från att vi anländer till att vi åker hem på söndag. Stugorna kommer såklart vara laddade med kaffe lagom till vår tidiga ankomst. 

Middagarna kommer också att serveras i stugorna, här kommer varje stuga att äta middag tillsammas på långbord. Både middagen på fredag och lörag kommer bestå av en tre-rätters middag som lagas av kock inne i stugan. Självklart finns det möjlighet att handla öl och vin i stugorna under middagen. Har ni allergier meddelar ni detta till oss direkt vid bokning. 

Skidåkning och guider

Sogndal Skisenter ligger endast en stenkast från botten av Sognfjorden och dessutom mellan några av Norges största glaciärer. Enligt statistiken är Songdal en av Norges mest snösäkra orter och dessutom känd för sin kalla pudersnö.

Video från Sogndal

Helgen kommer att erbjuda 3 hela skidagar i Sogndal Skisenter, här finns det 4 släpliftar som tar er runt på berget under helgen. Högsta punkten är 1 027 m.ö.h och ni har 527 fallhöjdsmeter att utnyttja. Offpistmöjligheterna är stora och terrängen är lekfull vilket erbjuder kul åkning för alla nivåer. 

Under helgen finns kommer det att finna 4 guider på plats som kommer att köra toppturer samt liftburen offpistguidning. Varje grupp består av max 6 personer.  Priser för - topptur eller offpistdag med guide kostar följande: 

Offpistguide heldag: 1 100 SEK

Topptur heldag med guide: 1 100 SEK  

Karta

Hotell

Sogndal Stugor
På plats i Sogndal kommer samtliga resenärer att bo i stugor som ligger precis intill skidsystemet. Stugorna kommer att vara moderna och fullt utrustade med flera toaletter och toppmoderna kök. Stugor...
Sök