Tuffa åk i Kittel

Grym Heliski

Unika raviner

Skogsåkning i torrsnö

Kittelfjäll

Res bekvämt och vakna upp i högalpina Kittelfjäll! Med Active Ski Travels arrangemang erbjuder vi våra gäster marknadens mest prisvärda skidresa alla kategorier med med resa i vår komfortbuss direkt från Cityterminalen i Stockholm.

Med våra anpassningsbara paket väljer du själv vad som ska ingå i resan utöver transporten. På plats i Kittelfjäll åker Active Skis guider skidor tillsammans med gästerna och visar med glädje upp hela skidområdet och de bästa åken för dagen.

I skidområdet finner man den offpist som gjort orten känd, stora raviner som fungerar som naturliga halfpipes, breda uthuggna partier i skogen, ren skogsåkning och öppna kalfjällytor för stora svängar ovanför skogsgränsen. Eftersom Kittelfjäll ligger längst österut i den lappländska bergskedjan får man riktigt stora snöfall av torr inlands-snö då lågtrycken kommer österifrån och bromsas upp av de mäktiga bergen.

Kittelfjäll har förmodligen mest lössnödagar i Skandinavien, snöar det inte så ser vindarna till att ny snö lägger sig i skidområdets raviner och skog.

Följande helger 2021 kommer vi köra resor till Kittelfjäll

Weekend 5: 4-7/2 Tors-Sön
Weekend 7: 17-21/2 T0rs-Sön
Weekend 8: 25-28/2 Tors-Sön
Weekend 9: 3-7/3 Ons-Sön – Sportlov
Weekend 11: 18-21/3 Tors-Sön
Weekend 12: 25-28/3 Tors-Sön
Weekend 13: 1-5/4 Ons-Mån Påsklov

Komfortbussen

Våra gäster åker lugnt och bekvämt upp till Kittelfjäll i vår komfortbuss. Med bekväma fällbara säten, benstöd, slappnar man enkelt av inför natten. Multimediasystem och skärmar framför sig finns på övre plan. Nedre plan har gemensama skärmar för underhållning.

Elutag och Wi-fi finns på hela bussen, så dator och surfplatta går att använda. Resan gör ett stop på vägen för middag sen vidare upp mot Kittelfjäll. När morgonen börjar ljusna så når våra gäster Kittelfjäll med härlig skidåkning framför sig.

Skidåkning i skidområdet

I Kittelfjäll finns något för alla! Att de duktiga åkarna dras till Kittelfjäll för all natursnö och de enorma möjligheterna till offpiståkning inne i skidområdet och utanför är en självklarhet. Men även de medelgoda åkarna stormtrivs här då åkningen är varierande i både svårighetsgrad och lutning.

Vill man varva både piståkning med offpist utan stress och trängsel i backarna passar Kittelfjäll perfekt och samtliga som kommer hit utvecklar sin skid- och snowboardåkning. Här finns också ett barnområde med knapplift för nybörjare, barn och ungdomar.

I den lekfulla terrängen hittar alla en utmaning oavsett nivå. Kittelfjäll är ett utmärkt ställe att komma igång med offpiståkning, den är lättillgänglig och vill man ha hjälp med tekniken så tar skidskolan väl hand om er. Missa inte klassiska åk som Kålårado, Storgrova, Znubben och Snäckorna.

I skidområdet finns det också möjlighet till park-åkning sedan några år tillbaka. Med belysning i huvudbacken ”Nationella” och ett helt nytt snökanonsystem så förlängs säsongen med både snö och kvällsåkning.

Offpistskidåkning utanför skidområdet

Kittelfjäll erbjuder väldigt många offpiståk inne i skidområdet. För den som vill komma ännu längre bort från liftar för att uppleva vildmaken, tystnaden och orörd snö så finns det suveräna möjligheter till det med utgångspunkt från liftarnas avstigning. Klassiska kalfjällsåket ”Sadeln” åt ena hållet eller baksidan av Kittelfjället, ”Norgesvängen” i andra riktningen. Kom ihåg att det är eget ansvar som gäller utanför skidområdet.

Vid offpiståkning är det även praxis att man bär säkerhetsutrustning (finns att hyra alt. köpa i Active Ski Shop) och att man har god koll på rådande snöstabilitet. Vi rekommenderar även att gå kurser i lavinsäkerhet.

Kittelfjäll är också välkänt för sina suveräna möjligheter till helikopterskidåkning genom åren som också är mycket prisvärd, HeliNord heter arrangören som flyger på närliggande stora fjäll som Borkafjäll, Risfjäll, Daune men också på Södra Lapplands högsta fjällmassiv Marsfjällen och Giemse nära norska gränsen.

Logi och Nöje

Kittelfjäll är en liten by med en enda väg och knappt 100 fasta invånare. Boendet är i första hand förlagt till Hotell Kittelfjäll som ligger mitt i skidsystemet. Samtliga dubbelrum på hotellets nedre våning är totalrenoverade säsongen 2016 med dusch och toalett på rummen. Övriga rum på hotellet och Annexet i backen har dusch och WC i korridoren.

Värdshuset ”vandrarhemmet” nybyggt 2016 vid Jan Express med 2 och 4-bäddsrum, möjlighet till självhushåll. Det finns också ett stort utbud av moderna stugor i olika storlekar med ski in & out läge.

På Hotell Kittelfjäll finns det restaurang, afterski, nattklubb, cafeteria, konferenslokaler och bastu. Det är fri WiFi på hotellet och Annexet. I anslutning till hotellet finns det en relaxavdelning utrustad med bastu och bubbelbad som man kan hyra för slutna sällskap. Bredvid boendet Värdshuset ligger även Värdshusets restaurang, där det serveras mat och dryck. Även det nybyggt 2016.

Förutom Hotell Kittelfjälls logi och nöjesutbud finns i byn även Kittelfjäll Ski Lodge med ski in & out läge, fräscht stugboende, restaurang och bar. Byns livsmedelsaffär, Sista utposten, hittar man längs landsvägen 1,5 km från Hotell Kittelfjäll.

Fakta Kittelfjäll

 • Invånare
  95 inv.
 • Byns läge
  560 m.ö.h
 • Transfertid
  12 tim 0 min
 • Högsta topp
  800 m.ö.h
 • Liftburen fallhöjd
  420 m
 • Antal liftar
  3 st
 • Svarta pister
  22 st
 • Röda pister
  4 st
 • Blå pister
  2 st
 • Gröna pister
  1 st
0