Skip to main content

Explore Utah

Pris från:
43 890:-

Fakta

Max antal deltagare12 per resa
Antal guider2
Snöfall per år12-17 meter

30 cm snö var femte dag och i snitt över 14 meter snö totalt per år. 
Välkommen till Ski Utah!

Här är meckat för skidåkaren som vill ha otroliga offpistmöjligheter, dramatiska berg, inspirerande linjer och oceaner av orörd pudersnö; "The Greatest Snow on Earth"

Ski Utah är det gemensamma namnet på de 15 större skidorterna i regionen där det finns gränslöst med möjligheter för skidåkning. 

Explore Utah är resan för dig som är äventyrlig och vill uppleva skidåkning i absoluta världsklass. Resan innehåller boende straxt utanför Salt Lake City, porten till Utahs magiska skidvärld, där vi tar oss med minibussar till olika skidsystem. Resan har 6 fulla skiddagar med våra guider som tar gästerna till den bästa åkningen för dagen.

För att delta på offpistguidningen är det ett krav att bära komplett säkerhetsutrustning samt stighudar och skidor som har bindning med lös häl. Man skall också ha god vana av offpiståkning, vara frisk och i hygglig fysisk form, då detta är ett paradis för djup puderåkning.

Fem anledningar till att delta på Explore Utah

1: I snitt faller över 14 m snö per säsong och 30 cm var femte dag.

2: Snön är snustorr och ger perfekt underlag under skidorna. Många kallar snön champagnepuder. Tack vare att Great Salt Lake aldrig fryser uppstår en s.k "Lake effect" då den kalla luften absorberar med förhållandevis varma vattnet från sjön för att sedan dumpa i bergen.

3: Under vintersäsongen är det i genomsnitt 4 dagar med sol på en vecka och i snitt faller 14 m snö per säsong. Gör matematiken själv, sannolikheten att åka pudersnö under blå himmel är stor.

4: Från Salt Lake City är det endast 4 mil till närmsta skidort och vi når 9 orter inom 60 min.

5: Från november till april är genomsnittstemperaturen på minus i bergen, historiskt under denna period är 99% av all nederbörd i form av snö!

Skidåkningen

Skidåkningen är varierad och mycket pudersäker. Ski Utah består av 15st skidorter varav de flesta finns i bergskedjan Wasatsh, som tornar upp precis bortom Salt Lake Citys gränser. 

De olika skidorterna är unika i sitt slag med olika karaktärer på berg och liftsystem. Alta, Snowbird, Brighton och Solitude, endast 30-40 minuter från Salt Lake City är riktiga puderhålor. 

Park City, Noramerikas nästa största skidort har ett brett utbud av både liftnära offpist samt ski touringmöjligheter. Park City var huvudvärd för alpina grenarna under OS 2002. Dessa orter ligger endast 30-40 minuter från Salt Lake City.

Lite längre bort från staden hittar vi orter som Sundance österut, Snowbasin och Powder Mountain västerut, där Powder Mountain sticker ut mest. Powder Mountain har en yta lika stor som Les 2 Alps, med endast 9 liftar och oceaner av ytor, begränsat antal liftkort som säljs per dag för att snön ska hålla länge och lättillgänglig catski för 25$.

Gemensamt för alla orter är enorma mängderna snö som faller under vinterhalvåret. Under resan kommer vi åka skidor där bäst förutsättningar för puderskidåkning ges. 

Under resan kommer fokus vara att hitta den bästa snön. Ofta kommer vi ta liften upp på morgonen för att ge oss ut "backcountry" och använda stighudarna för att komma åt de bästa åken. Ett par dagar kommer spenderas med liftburen åkning och till viss del med hjälp av Cat.

 På dessa resor är det krav på topptursutrustning.

Boende

Vi bor strategiskt straxt utanför Salt lake City på Marriot Residence Inn i Cottonwood. Härifrån når vi hela 9 av de bästa orterna i Utah inom 60 minuter varav flertalet inom bara 30-40 minuter.

Salt Lake City är inte som andra skiddestinationer, istället för att bo i en liten by på skidorten bor du i en större stad vackert inramad mellan sjön Great Salt Lake och Rocky Mountains snöklädda berg. Detta passar perfekt för att vara skidåkare på dagen och stadsbo på kvällen! 

Resans Innehåll

- Flyg t/r
- Ett incheckat bagage (max 23kg)
- Transfer flygplats - hotellet t/r 
- Boende 7 nätter på Hampton Inn Cottonwood
- Frukost 7 dagar 
- Bergsguider för ski touring och offpistguidning 6 dagar*
- Liftkort*
- Catski*
- Dagliga transporter

- Skidbagage är reserverat, men slutbokning och betalning av skidbagage görs vid incheckning online eller på flygplatsen 170€ t/r

*Bergsguider, guiderna förväntas få dricks på 20$/person/dag
*Liftkort för dagarnas upplägg ingår. Vill man spendera en heldag i skidsystem utanför programmet beskostar man litkortet själv på plats.
*Catski, upp till 4 åk catski ingår.

För vem passar denna resa?

Explore Utah är resan för dig som vill uppleva Wasatch Mountains samtidigt som du vill åka fantastisk skidåkning. Resan vänder sig till dem som är lite mer äventyrliga och som kan tänka sig att offra lite bekvämligheter för att få bra skidåkning. Samtidigt som resan har ett högt tempo har man som gäst hela tiden våra erfarna guider med sig som ser till att både skidåkningen och allt runt omkring blir så bra som möjligt. 

Under denna resa kommer mycket fokus vara på toppturer där vi tar liften upp på morgonen för att sedan ta oss ut backcountry för att få ospårad snö och häftiga åk.

Det är viktigt för säkerheten och för alla deltagares upplevelse att grupperna är jämna och att alla som bokar dessa resor är goda skidåkare, har en god kondition och är friska. Man bör vara van vid att åka i varierande terräng och i olika förhållanden.

Med hjälp av minibussarna är vi flexibla och kan hitta den bästa snön för dagen, men detta innebär också att det kommer bli vissa dagar då klockan ringer lite tidigare, där frukosten ibland får ätas lite fortare och vissa dagar får vi spendera någon timme i bilen på väg till och från olika skidorter. I gengäld kommer du att få uppleva Utah på nära håll, du kommer uppleva fantastisk skidåkning och detta kommer bli en resa att minnas för alltid.

Pistkartor

Överiktskarta Ski Utah

Pistkarta Alta

Pistkarta Snowbird


Pistkarta Brighton


Pistkarta Solitude


Pistkarta Park City


Pistkarta Deer Valley


Pistkarta Powder Mountain


Pistkarta Snowbasin


Pistkarta Sundance
 

Guider

Active Ski har ett tätt samarbete med lokala guider i Utah för att maximera upplevelsen och möjligheten att ta gästerna till de absolut bästa åken i regionen.

Wasatch Mountain Guides
 

Willie Benegas 
Willie är född och uppvuxen i Patagonia och är certifierad IFMGA Bergsguide. Vintrarna spenderar Willie i Utah där hans erfarenheter och lokala kännedom tar gästerna till oförglömliga puderdagar och högalpina äventyr.

Todd Passey
Todd är född och uppvuxen i Utah, där han tillbringat många, många vintrar i bergen. Todd är grundaran av Wasatch Mountain Guides och certifierad IFMGA bergsguide. Med Todd får du lokala kännedom, grym skidåkare samt en guide med internationella erfarenheter.

Erik Fullmer
Erik är en del av teamet på Wasatch Mountain Guide sedan 2021 och är certifierad AMGA guide. Skidåkning har varit en livslång passion och har arbetat som skidlärare i 3 år innan han började utbildning till bergsguide. Erik har även under många år arbetat med digital marknadsföring och videoredigering. För inspiration av skidåkningen i Utah. Gå in och kika på Eriks Youtubekanal >>

Wislow Passey
Winslow är certifierad AMGA Guide sedan sedan 2002. Hon har guidat världen över på platser som Mongoliet, Antarktis, Nepal, Norge, Alaska, Cascades och Wasatch-bergen i Utah. Winslow har bl.a. gjort flera första bestigningar av toppar med skidor i Antarktis.

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
18/1Stockholm ArlandaExplore UtahMer än 843 890:-BokaMer information
25/1Stockholm ArlandaExplore Utah743 890:-BokaMer information

Hotell

Hampton Inn Salt Lake City Cottonwood
Hampton inn Cottonwood har ett utmärkt läge i utkanten av Salt Lake City med lätt åtkomst till Wasatch Mountains, restauranger och shopping. Till Salt Lake Downtown är det 15 minuter med taxi. Stora o...
[ Stäng ]
Sök