Skip to main content

Explore Utah

Pris från:
42 990:-

Fakta

Max antal deltagare12 per resa
Antal guider2
Snöfall per år12-17 meter

30 cm snö var femte dag och i snitt över 14 meter snö totalt per år. 
Välkommen till Ski Utah!

Här är meckat för skidåkaren som vill ha otroliga offpistmöjligheter, dramatiska berg, inspirerande linjer och oceaner av orörd pudersnö; "The Greatest Snow on Earth"

Ski Utah är det gemensamma namnet på de 15 större skidorterna i regionen där det finns gränslöst med möjligheter för skidåkning. 

Explore Utah är resan för dig som är äventyrlig och vill uppleva skidåkning i absoluta världsklass. Resan innehåller boende i Salt Lake City, porten till Utahs magiska skidvärld, där vi tar oss med minibussar till olika skidsystem. Resan har 6 fulla skiddagar med våra guider som tar gästerna till den bästa åkningen för dagen.

För att delta på offpistguidningen är det ett krav att bära komplett säkerhetsutrustning samt stighudar och skidor som har bindning med lös häl. Man skall också ha god vana av offpiståkning, vara frisk och i hygglig fysisk form, då detta är ett paradis för djup puderåkning.

Fem anledningar till att delta på Explore Utah

1: I snitt faller över 14 m snö per säsong och 30 cm var femte dag.

2: Snön är snustorr och ger perfekt underlag under skidorna. Många kallar snön champagnepuder. Tack vare att Great Salt Lake aldrig fryser uppstår en s.k "Lake effect" då den kalla luften absorberar med förhållandevis varma vattnet från sjön för att sedan dumpa i bergen.

3: Under vintersäsongen är det i genomsnitt 4 dagar med sol på en vecka och i snitt faller 14 m snö per säsong. Gör matematiken själv, sannolikheten att åka pudersnö under blå himmel är stor.

4: Från Salt Lake City är det endast 4 mil till närmsta skidort och vi når 9 orter inom 60 min.

5: Från november till april är genomsnittstemperaturen på minus i bergen, historiskt under denna period är 99% av all nederbörd i form av snö!

Skidåkningen

Skidåkningen är varierad och mycket pudersäker. Ski Utah består av 15st skidorter varav de flesta finns i bergskedjan Wasatsh, som tornar upp precis bortom Salt Lake Citys gränser. 

De olika skidorterna är unika i sitt slag med olika karaktärer på berg och liftsystem. Alta, Snowbird, Brighton och Solitude, endast 30-40 minuter från Salt Lake City är riktiga puderhålor. 

Park City, Noramerikas nästa största skidort har ett brett utbud av både liftnära offpist samt ski touringmöjligheter. Park City var huvudvärd för alpina grenarna under OS 2002. Dessa orter ligger endast 30-40 minuter från Salt Lake City.

Lite längre bort från staden hittar vi orter som Sundance österut, Snowbasin och Powder Mountain västerut, där Powder Mountain sticker ut mest. Powder Mountain har en yta lika stor som Les 2 Alps, med endast 9 liftar och oceaner av ytor, begränsat antal liftkort som säljs per dag för att snön ska hålla länge och lättillgänglig catski för 25$.

Gemensamt för alla orter är enorma mängderna snö som faller under vinterhalvåret. Under resan kommer vi åka skidor där bäst förutsättningar för puderskidåkning ges. 

Generellt åker vi luftburen skidåkning tills det börjar bli uppkört, då lämnar vi liftarna och skidområdet med våra stighudar för att jaga ospårad snö. På dessa resor är det krav på topptursutrustning.

Boende

Vi bor strategiskt straxt utanför Salt lake City på Marriot Residence Inn i Cottonwood. Härifrån når vi hela 9 av de bästa orterna i Utah inom 60 minuter varav flertalet inom bara 30-40 minuter.

Salt Lake City är inte som andra skiddestinationer, istället för att bo i en liten by på skidorten bor du i en större stad vackert inramad mellan sjön Great Salt Lake och Rocky Mountains snöklädda berg. Detta passar perfekt för att vara skidåkare på dagen och stadsbo på kvällen! 

Resans Innehåll

- Flyg 
- Ett incheckat bagage (max 23kg)
- Transfer flygplats - hotellet t/r 
- Boende 7 nätter på Marriot Salt Lake City Cottonwood
- Frukost 7 dagar 
- Bergsguider för offpistguidning och ski touring 6 dagar 
- Liftkort
- Catski
- Dagliga transporter

- Skidbagage är reserverat, men slutbokning och betalning av skidbagage görs vid incheckning online eller på flygplatsen 170€ t/r

Pistkartor

Överiktskarta Ski Utah

Pistkarta Alta

Pistkarta Snowbird


Pistkarta Brighton


Pistkarta Solitude


Pistkarta Park City


Pistkarta Deer Valley


Pistkarta Powder Mountain


Pistkarta Snowbasin


Pistkarta Sundance
 

Guider

Active Ski har ett tätt samarbete med lokala guider i Utah för att maximera upplevelsen och möjligheten att ta gästerna till de absolut bästa åken i regionen.

Wasatch Mountain Guides
 

Willie Benegas 
Willie är född och uppvuxen i Patagonia och är certifierad IFMGA Bergsguide. Vintrarna spenderar Willie i Utah där hans erfarenheter och lokala kännedom tar gästerna till oförglömliga puderdagar och högalpina äventyr.

Todd Passey
Todd är född och uppvuxen i Utah, där han tillbringat många, många vintrar i bergen. Todd är grundaran av Wasatch Mountain Guides och certifierad IFMGA bergsguide. Med Todd får du lokala kännedom, grym skidåkare samt en guide med internationella erfarenheter.

Erik Fullmer
Erik är en del av teamet på Wasatch Mountain Guide sedan 2021 och är certifierad AMGA guide. Skidåkning har varit en livslång passion och har arbetat som skidlärare i 3 år innan han började utbildning till bergsguide. Erik har även under många år arbetat med digital marknadsföring och videoredigering. För inspiration av skidåkningen i Utah. Gå in och kika på Eriks Youtubekanal >>

Karta

Avgångar & priser

AvresaAvreseortDestinationLediga platserFrån pris
19/1Stockholm ArlandaExplore Utah, Marriot Salt Lake City CottonwoodPå förfrågan43 990:-Skicka förfråganMer information
26/1Stockholm ArlandaExplore Utah, Marriot Salt Lake City Cottonwood342 990:-BokaMer information

Hotell

Marriott Salt Lake City Cottonwood
Residence Inn by Marriot har ett utmärkt läge i utkanten av Salt Lake City med lätt åtkomst till Wasatch Mountains, restauranger och shopping. Till Salt Lake Downtown är det 15 minuter med taxi. Stora...
[ Stäng ]
Sök