Skip to main content

Abisko Freeride

Skicka förfrågan

Fakta

Max antal deltagare4-8
Fallhöjd500 m
Antal guider1
Toppstation900 m ö.h
Antal liftar1
Invånare135 inv.
Byns läge400 m ö.h
Transfertid90 min

Abisko är en helt unik och alldeles speciell plats i den svenska fjällvärlden med den kända vyn av Lapporten.

Abisko och Noulja Offpist som berget heter, är inte heller en vanlig skidort, här är det fjällterräng som gäller med en lift och utan pistade nedfarter. Detta är Sveriges svar på franska La Grave.

Klimatzonen i Abisko ger historiskt sett många soltimmar samtidigt som de västliga vindarna driver in enorma mängder snö över Noulja.

Abisko Freeride är resan för dig som vill uppleva denna mytomspunna ort på ett tryggt, säkert och spännande sätt. I paketet ingår en dag offpistguidning på Nuolja samt en guidad topptur. Tredje och sista skiddagen får du fria händer och kan åka skidor på någon av Abiskos närliggande orter.

Skidåkningen Abisko/Nuolja

Noulja Offpist, i Abisko nationalpark, är Sveriges bäst bevarade skidhemlighet. Här erbjuds utmanande åkning för den äventyrliga skidåkare. Liften tar dig 500 fallhöjdsmeter upp till Aurora Sky Station, restaurangen som är världskänd för sitt norrsken och milsvida utsikt. Från toppen av liften är det varierande åkning, det är bara din fantasi som sätter gränser för nya åk. En bra dag kan du åka ospårat puder tills du tröttnar.

Åkningen på Noulja sker i två zoner, inuti eller utanför skidområdet. Inuti skidområdet jobbar skidpatruller dagligen med lavinbekämpning för att säkerställa en så trygg miljö som möjligt. Utanför skidområdet lämnas åkarna till sitt eget omdöme, här gäller det att ha god kunskap om terrängen och lavinprognosen på berget. Skidområdet är inhägnat med käppar och rep, genom gater åker du ut ut i den andra zonen.

På södra sidan av Noulja är skidåkningen av teknisk och intensiv karaktär med klippdropp och isfall. Den norra sidan är åkningen flackare med en ”cruisingkänsla”. Från toppen av liftavstigningen kan du ta dig upp de dryga 200 fallhöjdmeterna till toppen på för att nå längre åk åk. Stort säkerhetstänk och god offpistvana krävs för åkning här.

Pistkarta

Karta

Hotell

Abisko Turiststation
Här bor du i fräscha rum, med utsikt över Torneträsk, berget Nuolja eller Abisko Nationalpark. Samtliga rum har dusch och toalett. Här finns även tillgänglighetsanpassade hotellrum. Samtliga rum är rö...
[ Stäng ]
Sök