Skip to main content

Mürren

Skicka förfrågan

Fakta

Fallhöjd945
Toppstation2970 m ö.h
Dalstation910 m ö.h
Antal liftar15
Total pistlängd53 km
Svarta pister4
Röda pister13
Blå pister7
Gröna pister2
Guide för offpistJa
Guide för ski touringJa
SkidskolaJa
Invånare450 personer
Byns läge1638 m ö.h
Transfertid180 min

Skidorten Mürren är belägen mitt i Schweiz, precis vid foten av det höga berget Schilthorn och med en osannolik utsikt mot Jungfrau-massivets jättelika berg; Eiger, Mönch och Jungfrau. Staden går inte att nå med bil utan endast med tåg och kabinbana som går från byn nere i dalen Lauterbrunnen. Skidåkning för både pis och -offpiståkare som vill njuta av den utsikten och känna lugnet i den bilfria lilla byn Mürren.

Active Ski Travel erbjuder weekendresor från Arlanda som går att boka online, på förfrågan kan vi även erbjuda resor från Köpenhamn och Göteborg. Mürren är en utmärkt konferensort och vi kan erbjuda bra paket för grupper och företag. Kom med en förfrågan så återkommer vi med ett prisförslag inom kort.

Skidåkning Mürren

Mürren finns här 54 kilometer preparerade pister mellan 1650 och nästan 3000 meters höjd, den högsta skidåkningen i Berner Oberland. Här finns massor av blå och röd skidåkning och uppe mot toppen hittar man framför allt de svarta nedfarterna. Från Schilthorn finns områdets bästa offpist och flera legendariska offpiståk. Följ inte alla spår som ser inbjudande ut... de kan avslutas med alltför höga klippor (speedski och basejump är populärt i Mürren – i Lauterbrunnen med omnejd görs över 20 000 basejumps årligen).

Högsta punkten är 2 970 meter över havet vid Schilthorn – Piz Gloria och lägsta är 796 meter över havet vid Lauterbrunnen, det är dock inte alltid öppet hela vägen ned.

En speciell upplevelse är det att äta lunch på restaurangen Schilthorn på 2970 meters höjd. Den roterande restaurangen visar panoramautsikten under en 45 minuters tur. Det var även här James Bond-filmen ”On her Majesty’s Secret Service” spelades in. Här finns en även ett James Bond museum som kan vara ett kul besök om man ändå är här.

Inferno Rennen går av stapeln i januari varje år  är världens största störtloppstävling med 1800 deltagande amatörer varje år. Racet körs från Schilthorn till Lauterbrunnen, hela loppet är 15,8 km långt och tidsrekordet på loppet är 15 minuter.

Byn

Byn Mürren är en avslappnad pittoresk bergsby, som dessutom är helt bilfri. Perfekt för dig som vill ha lite lugn och ro efter skidåkningen. Det finns några trevliga restauranger och sköna barer, men något nattliv är det inte att tala om. Tidningen "Åka skidor" har även utsett Mürren till världens romantiska skidort.

Karta

Hotell

Hotel Alpenruhe
Vårt hotell hotell i Mürren, Hotel Alpenruh har bästa möjliga läge, endast 30 m från Kabinliften. Hotellet är i chalet stil och har en fantastisk utsikt över bergen Eiger, Mönch och Jungfrau. Restaura...
Sök