Hakuba Valley - 10 skidorter

Happo One - Stora åk

Hakuba Valley

Hakuba Valley är vår mest bokade Japan-resmål under de senaste säsongerna. Liftkortet gäller för 10 skidorter vilket gör valmöjligheterna stora. Med sitt läge nära Japanska havet är regionen ett av de områden som får mest snö i Japan. Ni kan välja på boende i Happo One med centralt läge i Hakubaregionen där hemmaberget Happo One är det största skidsystemet i Hakuba Valley. En nyhet för 2021 är boende med ski in & ski out läge i Tusugaike med närmare 1 000 fallhöjdsmeter och suveräna möjligheter för backcountryskiing vilket gör det till ett av guidernas favoriter. Hotel Green Plaza i mytomspunna Hakuba Cortina är ett annat alternativ för de om vill ha fokus är puderskidåkning i gles skog med ski in/ski out läge.

Med skidbussen når man lätt till de olika skidorterna. Ni har under resan tillgång till vår gästservice där ni kan få hjälp med allt man kan tänkas behöva hjälp med. Offpistguidning är en rekommendation att lägga till i paketet. Vi har etablerat med avtal med erfarna lokala guider för offpiståkning till den bästa priserna i Japan förmodligen.

Skidåkningen

Var och en av de 10 liftsystemen är unika och det är först på senare år som de gått ihop och har ett gemensamt liftkort. Det finns många bra pister i Hakuba Valley men det är offpiståkningen i djup-djup lössnö som Hakuba är världsberömt för. Som på många orter i Japan är dock offpiståkningen hårt reglerad, vilket gör att anledningen att åka med guide än större. Cortina är den ort i Hakuba som tillåter offpiståkning utanför pisten fullt ut. Har man toppturs-utrustning så öppnar det upp för mer offpiståkning då det oftast inte är några problem att utgå från liftarna för kortare turer och komma åt det magiska japanska pudret. Vid bra sikt rekommenderar vi att tura från toppliften i Happos högalpina miljö, då kommer man åt riktigt stora offpiståk på över 1000 fallhöjdsmeter vilket är bland det högsta i hela Japan. Men var försiktig, bär lavinutrustning och försäkra dig om att snöförhållandena är stabila. Systemet precis väster om Happo heter Goryu/Hakuba 47 och är en sammanslagning av två liftsystem. Här är all skidåkning under trädgränsen, men det finns topptursmöjligheter upp över trädgränsen de dagar då solen visar sig. Åker man österut från Hakuba når man systemen Iwaktake, Tsugaike, Norikura samt Cortina. Dessa system är mindre och erbjuder bra skidåkning både direkt från liften samt bra topptursmöjligheter. Cortina är den ort dit Active Ski Travel började sina skidresor till Japan 2014 och som har den bästa trädskidåkningen i världen enligt många.

Som på de flesta platser i välden är det även i Japan konkurrens om lössnön. För att få ut mesta möjligt av resan rekommenderar vi att ni har utrustning för att kunna göra kortare toppturer för att på så sätt kunna åka ospårat även då det blivit uppkört i närheten av liftarna. Ni väljer själv om ni vill åka på egen hand eller om ni vill komplettera resepaketet med offpistguidning några dagar vilket vi starkt rekommenderar om ni vill få ut optimalt av offpiståkningen. Alpin toppturs utrustning (skidor med lös häl och stighudar) är ett krav från guidernas sida för att delta i guidningen och komma åt den bästa åkningen och den orörda snön i Hakuba.

Sammanfattning – Hakuba Valley

En stor NYHET för 2021 är att vi erbjuder direktflyg Stockholm-Tokyo till riktigt bra avtalspriser. Från flygplatsen erbjuder vi transfer med buss som ett tillägg, transfern tar drygt 5 timmar inklusive 2 stopp på vägen. På ankomstkvällen väntar en välkomsträff med vår Active Ski representant på vårt hotell Panorama där de som köpt till liftkort också får de utdelade. Efter frukost dagen därpå hoppar ni på en av de skidbussar som tar er till det skidsystem ni vill åka skidor i för dagen. Har ni bokat guide för dagen så åker ni med guidens fordon till den bästa offpiståkningen för dagen. Tillbaka i Hakuba efter skiddagen så rekommenderar vi Onsen (varma källbad) innan man går ut på byn för att äta. Efter optimalt 6,5 skiddagar är det dags för retur, vi erbjuder boende på flygplatshotell och transfer med buss som ett tillägg. Alternativt kan ni boka hotell i Tokyo eller nära flygplatsen samt transfer i form av tåg (Shinkansen) på egen hand. På förfrågan kan ni förlänga resan med några dagar i Tokyo eller med några extra dagars skidåkning. Vi skräddarsyr paketet för er.

Grundpaket

 • Direktlyg Stockholm-Tokyo t/r
 • Handbagage 8 kg, ett incheckat bagage 23 kg samt specialbagage (skid- eller snowboardväska)
 • Boende enligt val
 • Frukost alla dagar (ej vid boende i lägenhet och chalet)
 • Tillträde till hotellens Onsen (på de hotell som erbjuder onsen)
 • Reseledartjänster från Active Ski Travel
 • Skriftlig resmåls- och restaurang guide

Tillägg

 • Liftkort Hakuba Valley (inkl fria skidbussar)
 • Offpistguidning
 • Flygplatstransfers
 • Flygplatshotell dagen innan hemresa

Ordinarie Resplaner

Utresa Från Stockholm/Arlanda fredagar 13:25 med ankomst Tokyo/Haneda lördagar 07:20
Retur Från Tokyo/Haneda söndagar 09:30 med ankomst Stockholm/Arlanda samma dag 12:00

Avgångar 2021

 • 15-24 januari
 • 22-31 januari
 • 29 jan-7 feb
 • 5-14 februari
 • 12-21 februari
 • 19-28 februari
 • 26 feb-7 mar

Priser

Se onlinebokning >>

Varför ska jag välja Hakuba Valley?

Hakuba Valley är resan för er som vill ha lite mer möjlighet att bestämma själva över upplägget på er resa. I grunden ingår resa och boende. Sedan lägger man till ytterligare delar efter tycke och smak. Resorna är mycket prisvärda och man har själv möjlighet att välja vilken prisklass boendet skall ha samt om man vill åka skidor själv eller med guide. I Hakuba kan man välja att äta på hotellet eller att ta sig till någon av alla restaurangerna som finns i byn och känna av det japanska köket och kulturen. Detta är också ett bra upplägg om man är en grupp med olika nivå på skidåkare då alla kan göra det de önskar på dagen. Offpiståkning med guide eller piståkningför att och sedan bada onsen och äta middag ihop på kvällarna. Vill man passa på att ta några dagar i Tokyo när man ändå är i Japan så fixar vi det.

Fakta Hakuba Valley

 • Invånare
  9000 inv.
 • Transfertid
  300 min
 • Liftburen fallhöjd
  1081 m
 • Antal liftar
  144 st