Skip to main content

Hakuba Valley

Skicka förfrågan

Fakta

Invånare9 000 inv.
Transfertid5h 30min

Hakuba Valley är vår mest bokade Japan-resmål under de senaste säsongerna. Liftkortet gäller för 10 alpina skidorter vilket gör valmöjligheterna stora. Med sitt läge nära Japanska havet är regionen ett av de områden som får mest snö i Japan. Våra boenden är beläget centralt Hakuba där hemmaberget Happo One är det största skidsystemet i Hakuba Valley.

Tre anledningar till att boka resa till Hakuba
1. Offpistskidåkningen i gles skog är enligt många världens bästa.
2. Snödump på flera meter under januari/februari är inte alls ovanligt.
3. Japanska köket och onsen (varma källor) efter skidåkningen.

Skidåkningen

Hakuba Valleys 10 liftsystem är alla unika med ett gemensamt liftkort gäller på skidbussarna. Det finns många bra pister i Hakuba Valley men det är offpiståkningen i djup, djup lössnö som Hakuba är världsberömt för.

Som på många orter i Japan är offpiståkningen hårt reglerad, vilket gör att anledningen att åka med guide än större. Cortina är den ort i Hakuba som tillåter offpiståkning utanför pisten fullt ut. Har man topptursutrustning öppnar det upp för ännu mer offpiståkning då det oftast inte är några problem att utgå från liftarna för kortare turer och komma åt det magiska japanska pudret. Vid bra sikt rekommenderar vi att tura från toppliften i Happos högalpina miljö, då kommer man åt riktigt stora offpiståk på över 1 000 fallhöjdsmeter vilket är bland det högsta i hela Japan. Men var försiktig, bär lavinutrustning och försäkra dig om att snöförhållandena är stabila.

Systemet precis väster om Happo One heter Goryu/Hakuba 47och är en sammanslagning av två liftsystem. Här är all skidåkning under trädgränsen, men det finns topptursmöjligheter upp över trädgränsen de dagar då solen visar sig.

Åker man österut från Hakuba når man systemen Iwaktake, Tsugaike, Norikura samt Cortina. Dessa system är mindre och erbjuder bra skidåkning både direkt från liften samt att det är bra möjligheter för kortare toppturer och Backcountry skiing. Cortina är den ort dit Active Ski Travel började sina skidresor till Japan 2014 och som har den bästa skogskidåkningen i hela världen enligt många.

Pistkartor

Hakuba valley - översikt

Happo One

Cortina

Tsugaike

Iwatake

Norikura

Goryu och Hakuba 47

Sanosaka och Sun Alpina Kashimayari

Karta

Hotell

Kokoro Hotel
Kokoro Hotel har ett utmärkt läge mitt i Hakuba med endast 500 meter till Happo One skidområde. Utanför hotellet har man tillgång till allt Hakuba har att erbjuda med restauranger, barer och butiker...
Panorama Hotel
Panorama Hotel ligger mitt i Hakuba med fin utsikt över Happo One skidområde och den olympiska hoppbacken (OS 1998). Till närmaste lift är det 650 meter. Strax utanför hotellet finns en busshållplats...
The Shakespeare Hotel
Shakespeare Hotel ligger i Hakuba Villages del som kallas Echoland, med bästa läge för närhet till restauranger, café och barer. Och till busshållplatsen för skidbussarna är det endast någon minuts pr...
[ Stäng ]
Sök